Last news in Fakti

12 Септември, 2020 11:21 2 293 9

Пореден антирекорд на новозаразените с коронавирус в Индия - над 97 000!

  • индия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Западният щат Махаращра е особено тежко засегнат, като общият брой на потвърдените случаи премина прага от 1 милион късно снощи

Пореден антирекорд на новозаразените с коронавирус в Индия - над 97 000! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Индия отчете втори пореден ден на рекордно увеличение в броя на заразените с коронавирус - 97 570 случая за изминалото денонощие, предаде Ройтерс.

Общо случаите в страната вече са над 4,65 милиона, с което Индия се нарежда на второ място в света след САЩ, където заболелите са над 6,4 милиона.

В Индия обаче патогенът се разпространява с по-голяма скорост от всички други държави и случаите бързо се увеличават в градските и селски райони, предаде БТА.

Западният щат Махаращра е особено тежко засегнат, като общият брой на потвърдените случаи премина прага от 1 милион късно снощи. Така най-богатият индийски щат стана първият щат или провинция в света, където този праг е прехвърлен. Ако Махаращра бе държава, той щеше да се съревновава с Русия за четвъртото място в света по брой заразени с Ковид-19.

Според представители на правителството и експерти устремният растеж на случаите в Махаращра и други части на страната вероятно е резултат от възобновяването на икономическата активност, местни фестивали и умора от ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    10 5 Отговор
    Циг.ни брат!

    Коментиран от #9

  • 2 Рошко

    13 3 Отговор
    Пак плашите гаргите, колко са 97 000 от милиард и кусур, ако толкова измират на ден ще е плсшеща новина, аман там сигурно днес четат че тука са заразени 1000 нищо че си нямат и понятие къде се намира България на картата
  • 3 Много метълско

    11 1 Отговор
    Снимката кърти мивки

    Коментиран от #6

  • 4 Джак

    5 1 Отговор
    И цепи плочки
  • 5 Дръвчо

    9 2 Отговор
    На 2 милиарда население заразените са 0,5 процента . При нас са от 3 до 5 пъти повече. Страшен рекорд обявихте. Думи нямам.
  • 6 Брашмавапутра ви лелина

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Много метълско":

    Мангу се напъва да серее на снимката.
  • 7 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ОБОЧЕ , ХОРАТА С ИНДИЙСКИ ГЕН НЕ УМИРАТ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕТО / КАКТО ВИЖДАТЕ НЯМА ДАННИ ЗА ПОЧИНАЛИТЕ !!!! ПОКАЗАТЕЛНО Е И ЗАБОЛЯВЯНЕТА НА ЕТНОСА В БЪЛГАРИЯ ---МИНИМЪЛ ДЕЕД !!!!!!!
  • 8 мечо

    2 1 Отговор
    Да умиргат сичкото сиган
  • 9 мешани

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Има и арийци и цигани, като последните са потомци на местни аборигенки (дравидки) и на арийци, при нахлуване арийците на полуостров Индостан 2-3 хиляди години преди рождество Христово.
    Има и чисти аборигени - дравиди.