Last news in Fakti

17 Септември, 2020 16:42 2 821 6

Германия отбеляза рязък скок в броя на заразените с коронавирус

  • германия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина

С трите смъртни случая, регистрирани последния ден, общият брой на жертвите на Ковид-19 в страната достигна 9371

Германия отбеляза рязък скок в броя на заразените с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на новите случаи на заразяване в Германия нарасна с 2194 само за един ден, което е най-високата цифра от април насам, предаде ДПА, като цитира информация на института за инфекциозни заболявания "Роберт Кох".

По време на пика на пандемията в края на март и началото на април институтът отчиташе над 6000 нови случая всеки ден, преди броят им да спадне значително и да започне да се повишава отново от юли, предаде БТА.

През август броят на новите случаи всеки ден е бил средно 2034.

Институтът "Роберт Кох" отбелязва, че броят на откритите случаи зависи отчасти от броя на хората, които поискат да бъдат изследвани.

Общият брой на заразените с вируса в Германия от началото на пандемията е вече 265 857.

С трите смъртни случая, регистрирани последния ден, общият брой на жертвите на коронавируса в Германия достигна 9371. Според института 237 300 заразени са се възстановили.

Германската компания Biontech планира масово производство на ваксина срещу коронавируса, причиняващ заболяването Ковид-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    3 5 Отговор
    Другата среда - кепенците.
  • 2 Анонимен

    11 0 Отговор
    Има решение на корона кризата. Трябва да се прекрати с тестванията. Който се разболее ще казаме че е настинал или хванал грип. И толкова.

    Коментиран от #3

  • 3 Covid

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Ми ние и без да го казваме си е точно така. Различна е само истерията, която вкарват. Но всичко е за прекалено много пари, за да си позволят да спрат с тази смехория, въпреки че отдавна станаха жалки.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сашасаяжо

    0 1 Отговор
    Д- ре, йеш шипки - черни!!! Бил гелчооо!!! Шипки озадее!!!
  • 6 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    2194,не е цифра,а е число....