18 Септември, 2020 17:50 3 993 7

Драстично се влоши COVID-обстановката в Гърция

  • гърция-
  • атика-
  • атина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • влошаване

Няма признаци за отслабване на пандемията

Драстично се влоши COVID-обстановката в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националната организация за обществено здраве в Гърция съобщава за драстично влошаване на обстановката с коронавируса в страната. Новите инфекции не показват признаци на отслабване, като вчера достигнаха 359 новозаразени, предаде БНР.

Висока е активността на заразяване в област Атика, където живеят почти 4 милиона гърци. Все повече епидемолози се обединяват в мнението, че не само в Атина, но в цялата област Атика има вероятност да се обяви пълна карантина поне за две седмици. В този район до края на месеца са въведени възможно най-строги санитарни мерки, като маските са задължителни и навън на места, където се събират хора, като паркове и спирки на транспорта.

Въпреки всички гаранции досега, че правителството няма да обяви пълна карантина, а само строги мерки, говорителят на кабинета Стелиос Пецас заяви днес пред телевизия "Скай", че в област Атика ситуацията е сериозна и е възможно да се вземат още по-строги мерки. Гръцките медии коментират, че правителството не би рискувало да вземе политическо решение за пълна карантина в Атика и да блокира достъпа до гръцката столица.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    27 3 Отговор
    Навсякъде ще се влошава.Моков,тояга,морков,тояга и така докато народа се побърка от страх или го уморят от Ковид20.
  • 2 немалебскоро

    27 7 Отговор
    Кофа2020 е лъжа! Тиранията е факт! Вируси - няма - има само медии слуги и господари - падари с пари! Срамотаааа!
  • 3 Грейс

    15 2 Отговор
    Работягите гърци е крайно време да си почиват вече от туристическия сезон, така че нормално.
  • 4 Радо

    25 1 Отговор
    Лятото гърчулята нямаха хич корона, а сега изведнъж се влоши дереджето....ше цоцат още европари явно.
  • 5 QR Виза

    7 2 Отговор
    Брейй тия, ще изпреварят и моята прогноза, че пак ще затворят цяла Гърция от ноември ?? Интересно докога, ще продължи експеримента на гръцките писарушки с търпението на хората ?? Иначе пак sms "разходки", глобички и т.н. ?? "Гърците са го измислили", както се казва в една реклама !
  • 6 Балък Каръков

    12 2 Отговор
    От началото на лятото случаите на заразени с корона вирус в цяла Европа нарастнаха значително, само не и в Гърция. Браво на вируса, че толкова учтиво ги пропусна за лятото. Браво и на гърците, че са тооолкова дисциплинирани и не допуснаха разпространение на заразата. Мисля за догодина да си резервирам море в Гърция, защото и следващото лято само там няма да има вирус.
  • 7 Биби Сатаняху

    4 0 Отговор
    Свидетелите на коронавируса от последните дни да започват да се молят. Религията им е вече официално призната... Ковидаризъм. Могат да си основат мини държава като Ватикана и там да си се карантинират всички. Маската ще е техният кръст, а спринцовка с ваксина техният меч. Амин.