22 Септември, 2020 09:46 2 669 6

Нови строги мерки за ресторанти и пъбове на Острова

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пъб-
  • бар

Премиерът Борис Джонсън с нова стратегия за коронавируса

Нови строги мерки за ресторанти и пъбове на Острова - 1

Всички ресторанти, барове и пъбове в Англия ще затварят по-рано, в рамките на нови мерки за борба с коронавируса, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

В декларация в парламента днес вечерта британският премиер Борис Джонсън "ще потвърди, че от четвъртък ресторантите, баровете и пъбовете в Англия ще трябва да затварят в 22.00 часа", обяви снощи Даунинг стрийт в комюнике, цитирано от Франс прес.

"Никой не подценява предизвикателствата, които новите мерки ще отправят към много граждани и компании. Ние знаем, че това няма да бъде лесно, но ние трябва да предприемем допълнителни действия, за да контролираме разпространението на вируса и да защитим Националната здравна служба", ще заяви британският премиер.

Броят на заразените с коронавируса във Великобритания се удвоява на всеки седем дни, и ако този темп се запази, в средата на октомври ще има по около 50 000 нови случая на ден, заяви вчера брифинг главният научен съветник на правителството Патрик Валънс, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лопатата

    13 0 Отговор
    Някой може ли да обясни скапаната логика на това, заведението да не работи до примерно до 23.00, а до 22.00 часа? Какво точно очакват да се случи между 22 и 23 часа, че трябва да е затворено??? Как тоя един час ще помогне?
    Може и да има логика, но аз не я намирам за това питам.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Дельо Хайдутин

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    След 22 часа падат групово под масите и се омешват и заразяват.ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 3 гогого

    7 0 Отговор
    и трябва да пиете максимум по 6-ма. седмия - да става въздържател или самотен пияч.
  • 4 гогого

    7 0 Отговор
    Нов уестърн: Самотният пияч. Актьори - само англичани.
  • 5 Рико

    1 0 Отговор
    Да не пипат на американеца бензина, на чеха бирата и на българина гроздовата. Всичко друго може да мине.
  • 6 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    Много ти е уместен въпросът. Логиката е по-скоро обратна. Нали не трябва да има струпване на хора. Ако всичко затворим в 7-8 часа,всичките тези хора ще се струпат на улицата. Ако разтегнем във времето,то тогава ще има по-малко струпвания. По-късен час излизане от бирарията-по малко хора по улиците.