Last news in Fakti

22 Септември, 2020 17:50 2 713 4

Джонсън: Ограниченията не са връщане към пълната карантина от март

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • борис джонсън-
  • коронавирус

Британският премиер заяви пред депутатите, че втората вълна от пандемия е съвсем реална и сега е моментът за действия

Джонсън: Ограниченията не са връщане към пълната карантина от март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън обяви нови ограничения за предотвратяване на втора вълна от пандемията от Covid-19. Очаква се мерките, сред които разширяване на носенето на маски, включително от персонала в магазините, и вечерен час за заведенията, да останат в сила 6 месеца.

Джонсън заяви пред депутатите, че втората вълна от пандемия е съвсем реална и сега е моментът за действия. На фона на очакванията, че може да се стигне до втора общонационална карантина той заяви:

"Искам да подчертая, че това в никакъв случай не означава връщане към пълната карантина от март. Не инструктираме хората да останат по домовете си. Училищата и университетите остават отворени".

Премиерът заяви, че отново се призовават хората да работят от вкъщи, там където това е възможно. Пъбовете, баровете и ресторантите ще затварят най-късно в 22.00 часа и ще се обслужват клиенти само на маса. Разширява се носенето на маски, което сега ще включва всички магазини и такситата. Остава в сила правилото да не се събират повече от 6 души на едно място, като се премахват изключенията, като например при спортни занимания на открито. Намалява се броят на гостите за сватба от 30 на 15. Планираното допускане на хора по стадионите от 1 октомври, както и събирания в конферентни центрове, се отлага. Предвиждат се глоби на нарушителите на новите правила.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър заяви, че подкрепя по-строгите мерки, защото те са в интерес на здравето на нацията, но пак критикува правителството за хаотична и неясна политика.Той припомни, че преди месец властите пламенно призоваха хората да не върнат по работните си места, а сега отново ги карат да работят от вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пакистанец

    11 1 Отговор
    Този щурак как още го търпят англетата? Явно съвсем са ги скопили.
  • 2 4434334

    9 1 Отговор
    А тоя какъв лъжец и артист е....
  • 3 Оракул

    7 1 Отговор
    За разлика от Българите,Англичаните се доверяват на правителството си. Нямам спомен по ББС някой да е заплашвал жителите на Острова,че
    “Ще се мре яко”.

    Коментиран от #4

  • 4 Denis

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Оракул":

    Да ви кажа,първоначално когато Борис обяви карантината каза следното нещо:
    - очаквайте близките ви да умрат! Ние няма да блокираме цялата страна!