Last news in Fakti

22 Септември, 2020 19:56 2 121 9

Расте броят на заразените с Covid-19 в Русия

  • русия-
  • ковид-19-
  • ваксина-
  • коронавирус

80% от легловия фонд в болниците в страната е запълнен

Расте броят на заразените с Covid-19 в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължава да се увеличава броят на заразените с коронавирус в Русия, 80% от легловия фонд в болниците в страната е запълнен, а Министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу инфекцията.

За четвърти пореден ден броят на заразените с коронавирус надхвърля 6000 души. Расте се и коефициентът на разпространение на заболяването – от 0.8 преди месец до над единица в момента. Кандидатът на медицинските науки Кирил Маслиев увери, че легловият фонд бързо може да бъде увеличен, ако се наложи:

"В случай на необходимост, ще бъде възстановен обемът на медицински услуги в болниците и клиниките, които бяха препрофилирани през май за целите на лечението на коронавирусната инфекция и след това бяха върната към обичайната си клинична дейност. Необходимият резерв наистина е налице".

Същевременно министерството на здравеопазването разреши клиничните изследвания върху хора на трета руска ваксина срещу COVID19, която се разработва във Федералния научен център „Чумаков“ на Руската академия на науките. Ваксината ще бъде поставена на 3000 души в Санкт Петербург, Киров и Новосибирск. В по-напреднал стадий на клиничните изследвания са ваксините на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ и на Новосибирския научен център по вирусология и биотехнология „Вектор“. Вирусологът Виталий Зверев е на мнение, че е прекалено рано да се съди за ефективността и безопасността и на трите ваксини:

"Изследванията не са завършени и все още не са изучени всички възможни нежелателни ефекти".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    8 23 Отговор
    При тяхните повсеместни лъжи значи броят на заразените е поне по десет и отгоре, смятай. Сега ще ваксинират изстрадалия руски народ с неясна субстанция и са се вързали бюджета за след десет години, няма да има на кой да изплащат пенсии. ;)
  • 2 SARS

    11 2 Отговор
    Вече пробват 3-та ваксина хихи :D
  • 3 Къна

    3 6 Отговор
    Ако новината е на DW ,съм склонен да повярвам на 100%.
  • 4 Факти

    6 9 Отговор
    Е. Г. А. С. И пародията на държава е тва путинландистан. За 1 месец 3 ваксини, то приказки, то продажби на 3 континента и милиони печалба. Накрая пак едно голямо нищо. Как живеят тия така, не знам. Жалки, много жалки руснаци.
  • 5 Хахаха

    17 7 Отговор
    В Русия повечето случаи са безсимптомти заразени. В Русия са построени много болници и се подготвеха перфектно. Не насаждайте глупостите относно короната в Русия. Учете се, как там се държат с хората. Не крият нищо, но и не тревожат прекалено хората. Информират ги.
    И работят по всички фронтове с коронавируса.
    А вие, заради липсва на новини, или заради късогледството си, публикувате измищльотини за Русия. Да, нарастват случаи. И какво. Малко ли нервирате свои хора и ден и нощ с тая корона, само руснаците ви липсват. Не се занимавайте с нас. Да повторя: учете се на поведение в кризисни ситуации.

    Коментиран от #8

  • 6 БЛАГОДАРЕНИЕ

    1 6 Отговор
    НА ВАКСИНАТА ИМ, ПЪРВО ОПРАВИХА СЪРБИЯ!
  • 7 681 БГ

    5 0 Отговор
    Фалшива новина !!! Пълни глупости !!!! Навсякаде лъжат за корона вирус
  • 8 Щирлиц

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Руските тролове сте най-зомбирани, или просто лъжци. Напиши в тубата "moskau ambulance" и виж каква е прехвалената ти столица: линейките стоят по 8 часа на опашка за да оставят заразените в болница; някои недочакват и обръщат към моргата; за да скрият реалната обстановка, властите изнасят болните в предградията (като Новогорск); Путин уж беше ваксинирал дъщеря си, а сега щели да правят тестове... Само лъжи, пропаганда и тролене. И като толкова се превъзнасяш по кремъл - защо си се заврял в български сайт? Стой си там, ваксинирайте си се, прославяйте си се, правете си оръжията и не се показвайте в цивилизования свят. Бъдете здрави.

    Коментиран от #9

  • 9 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Щирлиц":

    Те и не могат реална информация да осмислят. Искат да водят воини галактически, свръх-хипер срещу целия свят. Ами ти в мирно време не можеш да покриеш нормално един статистически предвидим (разпространението му) вирус,какво ще става при война!