Last news in Fakti

23 Септември, 2020 08:17 2 001 12

Смъртоносно! Починалите от Covid-19 в САЩ надхвърлиха 200 хиляди

  • сащ-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Според президента Доналд Тръмп неговата страна би могла да се сблъска с "между 2,5 милиона и 3 милиона смъртни случая" от коронавируса, без предприетите от администрацията му мерки

Смъртоносно! Починалите от Covid-19 в САЩ надхвърлиха 200 хиляди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на починалите от коронавирус в Съединените щати вече надхвърли 200 хиляди, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от световните агенции.

Страната е на първо място в света и по брой регистрирани заразени - над 6 милиона и 800 хил. души.

Същевременно напрежението между Съединените щати и Китай излезе на преден план в годишното Общо събрание на ООН в Ню Йорк, след като американският президент Доналд Тръмп обвини Китай и Световната здравна организация за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че е "много ядосан" от факта, че Китай не е успял да спре разпространението на коронавируса по целия свят и в САЩ.

В интервю за телевизия Fox news в Белия дом Доналд Тръмп заяви, че САЩ "са се справили много по-добре с пандемията в сравнение с Европа", отбелязвайки, че понастоящем старият континент е ударен от нов скок на случаите на Covid-19.

Според президента неговата страна би могла да се сблъска с "между 2,5 милиона и 3 милиона смъртни случая" от коронавируса, без предприетите от администрацията му мерки за ограничаване на пандемията.

Китайският лидер Си Дзинпин пък призова за международна солидарност и подкрепа за Световната здравна организация.

От своя страна руският президент Владимир Путин предложи международна конференция на високо равнище за по-бързо изработване на общодостъпна ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А стига бе

    11 2 Отговор
    Ама иначе руската ваксина не била читава...иначе Русия била изостанала....а това,че в САЩ в кашони ги копаят-нашите форумни драскачи си траят...?
  • 3 да де

    12 0 Отговор
    Общо взето случайно или не светът се оказа тотално неподготвен за такава пандемия досущ като с Испанския грип.

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Госあ

    8 0 Отговор
    Хамериканска мечта.
  • 5 Дддддд

    13 1 Отговор
    Я каква соросоидна тишина под това инфо? Ако имаше за Русия-досега да бяха умерисали форума...?
  • 6 Ковид настинка

    8 1 Отговор
    В САЩ на година умират по 700000 само от сгрешени диагнози и последвало лечение с медикаменти.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ковид настинка":

    Те не умират от сега хората,просто се забравиха другите проблеми водещи до смърт и сега си имат един виновник,а защо ли стана така?
  • 9 Храна за размисъл

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    В живота за нищо не си подготвен и в това се състои красотата му и те кара да се развиваш и усъвършенстваш.
    Който стои и не прави нищо е подготвен за еднообразно и сиво ежедневие.
    Животът е движение,водата като се застои се превръща в блато.
  • 10 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Според мен можеше да се вземат рано мерки! Всички гледахме видеа в нета какво става в Китай! Никой не ограничи полетите от и до Китай! СЗО даже казваха да не се изолира Китай! Вирусът беше допуснат с лекота в Европа! Пък после след дъжд качулка карантини затворени грамици ала бала!
  • 11 Да бе да

    3 0 Отговор
    В 330 милионна страна се умира само от короната вече. Няма инфаркти, инсулти, диабети, катастрофи и естествена смърт. Важното е да се плащат хората и да се подчиняват, как иначе без война ще има икономическа криза? Другите просто следват примера на големите, световна медицина истерия
  • 12 Ха-ха-ха

    2 1 Отговор
    200 хиляди яйца и сини сливи по Тръпм с това, ане умрели от Ковид-19. Не виждате ли че това са опити да опетнят Тръмп в предизборната му кампания. То не бяха анти расистки протести, то не беше нов вирус. Няма се спрат демократчетата докато не изстрелят целия си анти Тръмп арсенал ей