25 Септември, 2020 07:20 2 810 17

Втора вълна! Франция с рекорден дневен ръст от над 16 хиляди нови случаи на Covid-19

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

За първи път от началото на пандемията в Марсилия се организира голям протест срещу ограничителните мерки

Втора вълна! Франция с рекорден дневен ръст от над 16 хиляди нови случаи на Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на коронавирусни инфекции във Франция нарасна през последните 24 часа с 16 096, за да достигне общо 497 237 от началото на Covid-пандемията в страната, съобщи в четвъртък Френската агенция за обществено здраве. Това е най-големият дневен ръст на случаите на Covid-19 в страната от началото на пандемията, предаде Франс прес.

Междувременно броят на смъртните случаи се увеличи през последното денонощие с 52 до общо 31 511.

Здравните служители добавиха, че процентът на позитивните за Covid-19 тестове във Франция се е покачил до 6,2%.

Френските здравни власти също така съобщиха, че броят на хоспитализираните с коронавирус е надхвърлил в сряда прага от 6000 за пръв път от 22-ри юли насам, докато в интензивни отделения все още има над 1000 пациенти - невиждани нива от началото на юни.

Франция съобщава за нарастващи инфекции с Covid-19 от началото на месеца. Подновеното напрежение върху здравната болнична система в страната накара правителството да обяви в сряда допълнителни ограничителни мерки, главно в големите градове, за ограничаване на заразата.

Вчера президентът Еманюел Макрон обяви поредица от нови ограничителни мерки в опит да забави разпространението на болестта, включително затваряне на всички барове и ресторанти в Марсилия и по-ранното им затваряне в Париж и други градове. За първи път от началото на пандемията утре в Марсилия се организира голям протест срещу ограничителните мерки.

Междувременно и Великобритания отчете рекорден ръст на заразените с коронавирус през последните 24 часа от началото на пандемията.

За последното денонощие бяха регистрирани 6634 нови случаи на Covid-19, което е повече от 6178 ден по-рано, като от началото на пандемията общият брой на заразени с коронавирус достигна 416 363.

Броят на починалите от коварната болест се е увеличил с 40 спрямо предходния доклад, достигайки общо 41 902 смъртни случая от началото на пандемията. Това е и най-големият брой на починали в рамките на ден от 14-ти юли насам.

"Това е най-високият регистриран брой на новозаразени и категорично предупреждение за всички нас. Сигналите са ясни. Процентът на позитивност за Covid-19 нараства във всички възрастови групи и продължаваме да наблюдаваме скокове в процентите на прием в болница и на тези в интензивни отделения", заяви Ивон Дойл от английската здравна служба., призовавайки обществеността да "следва новите мерки".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е измама от световния елит

    30 5 Отговор
    Искат да ни загробят още повече ...бедните още по бедни богатите още по богати

    Коментиран от #13

  • 2 Рошко

    19 1 Отговор
    Дай боже само това да се чува, досущ като реклама на световно известни марки, дето са обърнеш корона, и на известните марки чий им са собствениците, някой замислял се е
  • 3 В бегето умрелите от катастрофи

    14 2 Отговор
    Са повече от тези ужким от грипа и въпреки това не се забранява шофирането
  • 4 ТЕРОРИСТИУБИЙЦИ

    32 1 Отговор
    В ТЕСТОВЕТЕ Е РАЗКОВНИЧЕТО СПРЕТЕ ТЕСТОВЕТЕ ЩЕ СПРЪТ И БОЛНИТЕ МОМЕНТАЛНО СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТЕ ЗА ТЕСТОВЕ ТЕСТОВЕТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ.
  • 5 ужас

    6 22 Отговор
    сега се започва вълна невежи , които ще пишат че няма вирус и това е заради 5G то на вивиком..

    Коментиран от #9

  • 6 Проба, проба 1,2,3.....

    27 3 Отговор
    Подготвят света за второто затваряне. Не усещате ли?
    Избори идват и ще се разместят пластивете от САЩ, та чак до Китай.
  • 7 Жалки диктатори

    16 3 Отговор
    И на бабешкото макаронче му е много удобен фалшивия вирус, с надеждата че ще спре жълтите жилетки. Както и банкянския разчита на тази лъжа
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "ужас":

    Покажи ни го оо ужасний, твой близък да е починал от курона, за място в гробището ли се притесняваш или си повярва че ще си вечен
  • 10 55555555

    17 0 Отговор
    Преди се ядосвах , свга ми е смешно:)))
    То вече така си правят всички по света каквото си искат ШОУ , че дори да покзават марсианци по всички тв и вестници , простите хора по света, които очевидно са масата си гледат с опулените очи шоуто, цъкат с език и чакат следващия епизод....
    На нормалните хора им казвам, така както се казваше в една притча:
    НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тъп

    0 4 Отговор
    Давай статистика, умните и младите не вярват. Пишат каквото мислят, а то не е много.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чумата

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "55555555":

    НЯМА но ДОКОГА? МОЖЕ И 100 Г ДА Е ТАКА
  • 15 Хаджи Генчо

    5 0 Отговор
    Правете се, че вярвате! Ако не, ще пуснат истинският вирус!
  • 16 БЛИЦ искаме новини без поръчка

    2 0 Отговор
    Ами то в Турция не беше ли трагично по 1600 заразени от Кровид-19 за 24 часа то във Франция било с десет пъти в повече 16 000 за 24 часа .
  • 17 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор
    Истината е че няма болни .В началото първи сезон на корона карантената -в Амазон работниците работиха без маски , гел спирт за ръце а продаваше онлайн 😁.Голям парадокс затвориха го във Франция ,но пича не спря с продажбите тирове от съседните страни идваха с доставките.😉А нормалните хора собственици на ресторанти фалират всеки ден по малко.Заедно със тях и работниците ,ами колко имат кредит ????А хора които са артисти,музиканти.....В болницата няма болни поне в Бордо ,питам редовно приятелка доктор.Всички са в шок защо лъжат ,много хора подържат версията че заради 5G ....за мен е глупост.Ако 5G беше толкова страшно досега в Монако всички да са измрели или болни.От една година заедно с Корея стартираха.Корейците още на са се затрили нито Китай ....