25 Септември, 2020 11:31 1 668 2

Леко забавяне на пандемията в Индия

  • индия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени

1141 човека са починали от COVID-19 през последното денонощие в Индия

Леко забавяне на пандемията в Индия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Епидемията от новия коронавирус в Индия изглежда проявява признаци на леко забавяне. За пето поредно денонощие в страната биват установени под 90 хиляди случая, а през последната седмица броят на оздравелите е по-голям от този на новозаразените, предаде AP.

Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко повече от 86 хиляди регистрирани случая за изминалите 24 часа. С това общият брой на регистрираните заразени в страната с население от близо 1,4 милиарда души надхвърли 5,8 милиона. Индия е на второ място в света по този показател след Съединените щати, където установените случаи са повече от 7 милиона. Ако сегашните темпове се запазят, тя дори ще ги изпревари след няколко седмици, съобщи БТА.

1141 човека са починали от COVID-19 през последното денонощие в Индия. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 92 290. Индия е на трето място в мрачната статистика след САЩ и Бразилия. Над 87 хиляди заразени с коронавируса са оздравели в страната за изминалите 24 часа - повече от новите случаи. Над 81 процента от регистрираните в Индия заразени вече са се възстановили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    3 2 Отговор
    Според форума ковид няма, тия се изпукали от смога
  • 2 др Гей Билтс

    0 0 Отговор
    Методите се оказват пълноценни.