Last news in Fakti

25 Септември, 2020 12:32 2 346 4

Кметът на Москва нареди: Възрастните хора да останат у дома!

  • москва-
  • русия-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • сергей собянин

Сергей Собянин призова столичани да носят маски за лице и ръкавици в обществения транспорт и в магазините, правило, което вече е въведено, но масово не е спазвано

Кметът на Москва нареди: Възрастните хора да останат у дома! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на възрастните хора да останат у дома и препоръча на работодателите да позволят работа в дома, след като в руската столица рязко се увеличиха случаите на новозаразени с коронавирус, предаде БГНЕС.

Собянин каза, че московчаните на възраст над 65 години трябва да останат вкъщи от понеделник и да пазаруват рядко, докато разходките навън остават неограничени, съобщиха руски медии. В началото на карантината заради вируса Собянин предприе строги мерки, включително отменяне на безплатните карти за пътуване на възрастните.

"За съжаление наблюдаваме значително увеличение на броя на потвърдените случаи в Москва през последните дни", каза Собянин в официалния си блог. Новите случаи на коронавирус в Москва в четвъртък достигнаха най-високото си ниво от 23 юни – 1050.

Собянин заяви, че е имало "сериозно" увеличение на приема в болница. В петък той предупреди, че едновременното хващане на обичайна настинка и вирусът с наближаването на зимата е особено опасно за възрастните хора и тези с хронични заболявания.

"Така че от 28 септември ви молим да останете вкъщи", каза той. Собянин заяви, че хората в рисковите групи трябва да работят от вкъщи или да си вземат почивка, ако е възможно. Той също така се обърна към ръководителите на компании: "Моля ви и препоръчвам да преместите колкото се може повече от вашия персонал в домашна работа".

Предупреждавайки, че вирусът все още не е победен, кметът призова жителите на Москва да носят маски за лице и ръкавици в обществения транспорт и в магазините, правило, което вече е въведено, но масово не е спазвано.

"Всички ние наистина не искаме да се връщаме към суровите ограничения на пролетта", каза Собянин. "Надявам се да успеем да избегнем това."


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъроф

    9 2 Отговор
    Ще им пратим доктор Първанова, тя е спец с вирусите
  • 2 Рап

    8 5 Отговор
    Защо,нали имат ваксина? Какво пак се обърка,може би новината е от пролетта.....

    Коментиран от #3

  • 3 Жозеф

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рап":

    А може би си дебил!?
  • 4 Антимилиционер

    3 1 Отговор
    Нали няма вирус а всичко е измама? Кремълски милиционери - обяснете странната реакция на Путин!