4 Октомври, 2020 08:51 2 330 5

Папа Франциск подписа енциклика за света след Covid-19

  • папа франциск-
  • коронавирус-
  • мерки

Светият отец посети град Асизи

Папа Франциск подписа енциклика за света след Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск посети вчера гробницата на св. Франциск от Асизи - първото му пътуване от началото на пандемията, и подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Covid, който трябва да бъде изграден върху солидарността, братството и грижата за околната среда, предаде Асошиейтед прес.

Франциск отслужи литургия в криптата на базиликата на свети Франциск. След службата папата покани преводачите на различните издания на енцикликата да се приближат до олтара и подписа текстовете, уточнява БНР.

Очаква се документът, наречен "Фратели тути", да бъде публикуван днес - на 4 октомври католическата църква отбелязва деня на свети Франциск.

Очаква се в много отношения той да синтезира основните приоритети на папата, като призове за повече солидарност с бедните, диалог с различните и грижа за творението на Бог.

Според папа Франциск коронавирусната пандемия само е потвърдила възгледите му за взаимосвързаността на състоянието на планетата и състоянието на хората.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 12 Отговор
    и чатварто велико народно вастание са провали метежниците от протестат на жалтите книшки им излиза пияна от остата
  • 2 мечо

    10 5 Отговор
    на папундера шапката му е по голияма от главата искам да му взема бастунат и да го потпукам сас него бои бои

    Коментиран от #3

  • 3 Behemoth

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Не знам защо се раждат такива като тебе....какво цели природата с това...може би изпитва здравия ни разум?
  • 4 ха ха ха

    9 1 Отговор
    този е най скапания папа, поставян досега! Не знам Ватикана докога ще му търпи извращенията!
  • 5 Адвокат

    3 0 Отговор
    Не пишете тъпни, по-добре потърсете анализ защо Папа Римски отсвири Помпео за среща? Това е прецедент и заслужава анализ , а не такива глупости и снимките на андреа!