Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 15:50 2 339 2

Расте недоволството сред депутатите на Острова

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • депутати-
  • недоволство

Депутати могат да оттеглят подкрепата си

Расте недоволството сред депутатите на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все повече британски депутати са недоволни от ограниченията за COVID-19, които налага правителството, което може да се изрази в гласуванията в парламента тази седмица.

Депутати, както от управляващата Консервативна партия, така и от основната опозиционна Лейбъристка партия, заявиха, че могат да оттеглят подкрепата си прилагане на разпоредбата за събиране на максимум 6 души на едно място и налагане на вечерен час за заведенията, предаде БНР.

Депутатите настояват правителството да публикува съвета на учените, въз основа на който твърди, че налага ограниченията. Днес и утре в Камарата на общините ще има гласуване по тези и някои други мерки, като се очаква бунт, но политическите наблюдатели не очакват правителството да загуби. Междувременно водещи хирурзи в страната предупредиха, че може да се очаква „цунами“ от отменени операции тази зима - заради увеличаващия се брой пациенти с коронавирус.

Членове на Кралския колеж на хирурзите изразиха съмнение, че националното здравеопазване скоро ще се върне към бройката операции отпреди пандемията, както се твърдеше. Данни показват, че повече от 2 млн. британци чакат повече от 18 седмици за рутинни операции. Тревожно е положението и с трудовата заетост. Проучване сред работодатели показва, че броят на съкращенията за първите пет месеца на кризата е достигнал близо 500 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    4 2 Отговор
    А в БГ всички депутати сляпо верват в Ковида, щото се надат да оттърват шота некак си, ама нема измъкване.
  • 2 Последния Софиянец

    0 6 Отговор
    Сега да ни затворят в къщи. Ще починем малко пък Бойко ще плаща 80 на 100.Помощи ще раздаде, кредит без лихви. Това е новият начин да си бизнесмен