Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 11:59 2 239 7

Германия ще признава изтекли лични документи на българи

  • лични документи-
  • германия-
  • коронавирус-
  • мвнр-
  • документи-
  • лична карта-
  • срок

Документите ще бъдат признавани до края на годината

Германия ще признава изтекли лични документи на българи - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Германия уведоми България, че във връзка с условията на пандемията от коронавирус страната удължава еднократно срока за използване на изтекли лични документи на чужденци, включително български граждани, на територията на страната до края на годината само за административни цели.

Така български лични карти и задгранични паспорти с изтекла валидност след 13 март 2020 г. ще бъдат признавани в Германия до 31 декември 2020 г. за вътрешно-държавни цели (продължаване срока на пребиваване). Еднократното удължаване на срока цели най-вече да се предотвратят проблеми с престоя и пребиваването на чуждите граждани, които вече се намират на територията на Федералната република, съобщиха от Министерство на външните работи.

Припомняме, че във връзка с кризата от коронавируса през пролетта Германия обяви, че ще признава за валидни изтекли след 13 март 2020 г. български лични документи, с които сънародниците ни да могат да напускат страната на път за родината. Този срок изтича на 31 октомври, като след тази дата български граждани с изтекли лични документи няма да могат да пресичат германската държавна граница.

Информираме, че и трите български консулски служби в Германия – към посолството ни в Берлин, както и в генералните ни консулства във Франкфурт и в Мюнхен приемат документи за подновяване на изтекли български лични карти и задгранични паспорти. На българските граждани, които възнамеряват до 31 октомври да напуснат Германия с изтекли лични документи със самолет, препоръчваме предварително да се осведомяват за политиката по този въпрос на съответната авиокомпания, защото е възможно да не бъдат качени на борда.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не разбрал

    3 0 Отговор
    За Германия, ясно. А в България, ще важат ли?
  • 2 Спиро

    2 1 Отговор
    Важат, важат. Аз си карам със зеления от 80-те. Радвам се на печатите за адресна регистрация, семейно положение, месторабота и за кого съм гласувал.

    Коментиран от #5

  • 3 Валтер

    3 1 Отговор
    браво хората на запад започват да ни уважават

    Коментиран от #4

  • 4 ха-ха

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Валтер":

    Уважават?! Не им се занимава с нас :-)
  • 5 Караш с жълтия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Талон, стига спами като малко дете.
  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ама разбира се, нали им трябва евтина работна ръка и прислуга. Само за това им трябваме.
  • 7 Рико

    0 0 Отговор
    Документите за самоличност не са разрешително! Изтекло ти е разрешителното и пускат бариерата. Няма пречка всички официално издадени документи да си важат. Снимката ще бъде днес по-различна, но кой ти гледа снимката днес. Отивам в банката, л.к. изтекла, взема я служителката и С НЕЯ влиза в сметката ми, а казва -не важи! Ами нали на новата други цифри ще има, би трябвало още по да не важи. Документа за самоличност е като акта за раждане-издава се веднъж,подменя се при увреждане или при някакви наложителности. Но "по принцип" да се подменя на някакви години, изглежда дори смешно - аз съм същият човек,как едната карта няма да важи, а другата ще важи.