Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 21:00 4 287 15

Коронавирус: Къде в Германия положението е най-тревожно

  • германия-
  • ковид-19

Кметът на Берлин Михаел Мюлер заяви, че ако не бъдат наложени нови ограничения на обществения живот в Берлин, може да се стигне до нова пълна блокада

Коронавирус: Къде в Германия положението е най-тревожно - 1
Снимка: Shutterstock

И в Германия все повече хора се заразяват с коронавирус, а интензивните отделения на болниците постепенно се запълват. В столицата Берлин приеха извънредни мерки.

Случаите на коронавирус в Германия отново отбелязаха ръст и достигнаха най-високата си стойност от април насам. 2828 са регистрираните новозаразени за едно денонощие. По данни на института “Роберт Кох”, от началото на кризата заразените с Ковид-19 в Германия са около 306 хиляди, а жертвите на вируса са 9562.

Седем рискови района в Германия

На седем места в Германия - в Берлин и в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония, е регистрирано опасно покачване на случаите на инфектирани с Ковид-19. Здравният министър Йенс Шпан настоя правилата за ограничаване на пандемията в столицата да бъдат стриктно прилагани.

В четири района на Берлин броят на новозаразените през последната седмица надминава 50 на 100 хиляди души. Затова Берлинският сенат прие нови ограничения: от 10 октомври в часовете между 23:00 и 6:00 се затварят всички търговски обекти - магазини, ресторанти, барове. В този часови диапазон се забраняват и срещите на повече от пет души или повече от две домакинства. Бензиностанциите ще останат отворени, но през нощта ще могат да продават само горива и резервни части. Аптеките също ще продължат да работят. По-стриктни регулации се налагат и на частните тържества. В затворени пространства могат да се събират не повече от 10 човека, вместо досегашните 25. Засега новите ограничения ще важат до края на октомври.

Кметът на Берлин Михаел Мюлер заяви, че ако не бъдат наложени нови ограничения на обществения живот в Берлин, може да се стигне до нова пълна блокада.

Огнище в Хам след сватба

Нагледен пример за това как едно нарушение на правилата може да доведе до масово избухване на заразата е случаят в град Хам, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Там след сватба с повече от разрешеното присъстващи, чийто контакти не бяха събрани, в града беше отчетен най-високият брой новозаразени на 100 хиляди души в цяла Германия. Сред другите опасни зони в Германия са град Ремшайд в същата провинция, както и окръг Вехта в Долна Саксония.

СЗО: Всеки десети е заразен

Възможно е един на всеки десет души да се е заразил с коронавируса, предупредиха от Световната здравна организация (СЗО). А това означава, че по-голямата част от човечеството тепърва може да бъде изложена на заразата. “Данните варират според държавата, града или според различните групи. Но означава, че преобладаващото мнозинство от света продължава да е заплашено”, каза Майкъл Райън от организацията.

Междувременно все повече европейски държави затягат мерките на фона на нарастващите случаи на Ковид-19 на Стария континент. Париж затваря баровете и забранява фестивалите, Мадрид предприе същата стъпка. Освен това властите в испанската столица частично ограничиха движението в и извън града.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново и отново

    15 2 Отговор
    промиване на мозъци!
  • 2 Тоя е толкова щаслив

    6 1 Отговор
    Все едно му бият херца
  • 3 Нека позная

    5 1 Отговор
    Никъде!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Gehirnwäsche

    7 1 Отговор
    Тази снимка я поствате за трети път, на три различни статии. Не се повтаряте, потретвате се!!
  • 6 Гост

    4 4 Отговор
    Ами ако вируса не изчезне никога? Ако ваксината се окаже неефикасна или предпазва 2 до 3 месеца ? Какво правим тогава? В никакъв случай не искам да омаловажа вируса ! Но има много ако а е същото време само едно адекватно нещо а именно карантината , но тя води до други не по-малки последици !
  • 7 Някой води ли статистика

    9 2 Отговор
    Колко са жертвите от ПТП в цял свят? Абсолютно съм уверен,че в рамките на един месец,превишават стократно всички " починали" от короната на цялата планета за целия период на тази" Страховита Пандемия". Ежегодно от различни щамове на грип,умираха в пъти повече от сега.Но никоя държава не изпадна в подобна истерия.Грипна ваканция за учащи някоя седмица- и до там.Няма маски,затваряне на производство,,а от там- срив на икономиката.Все по ярко проличава,че Някой е подал командата за римейк на мартенските схеми в цял свят.Толкова могъщ,че цели континенти му изпълняват заповедите.
  • 8 Българин

    6 0 Отговор
    Дойче веле - извор на фалшиви новини.
  • 9 Рошко

    3 0 Отговор
    Както и навсякъде другаде, в медиите
  • 10 Кокорчо🙄

    1 0 Отговор
    Според сзо, не е ли време сзо да се постави в списъка на терористичните оргснизации
  • 11 Све

    2 0 Отговор
    Никакви телевизия и радио !
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Вирусът е толкова екцентричен, че се активизира особено след 23 часа вечерта. Може някои от мерките да са ефективни, но това, че хората, седящи в бар или ресторант ще почнат да заразяват един друг едва след 23 часа си е смешна работа. Както и изкубаните седалки в чакалнята на немско летище, с цел отново изолация. Иимаше само десетина, от които 6 за инвалиди. Излитането на самолета закъснея и така множеството народ стоя наблъскано, стоящо право като в консервна кутия. Отново ни тестират доколко могат да ни затварят и затягат мерките ограничаващи и малко останалата ни свобода.

    Коментиран от #15

  • 13 bravo

    3 0 Отговор
    стойте си вкъщи ,не мърдайте никъде,правете всичко онлайн-пазаруване,сметки,училище,работа....много е опасно навън-МАЙКРОСОФТ МИСЛИ ЗА ВАС!
  • 14 Оги

    0 0 Отговор
    На сватбата е имало оргии. Резултат: 120 заразени от Сарс ков 19, 50 от сифилис и 20 новозабременели.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.