Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 11:14 2 035 2

Затварят барове в още градове във Франция след ръст на заразените с COVID-19

  • франция-
  • лион-
  • ковид-19

Френското здравно министерство отчете днес денонощен ръст от повече от 18 000 нови случая на COVID-19 за втори пореден ден

Затварят барове в още градове във Франция след ръст на заразените с COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Третият по големина френски град Лион ще трябва да затвори баровете си през идните дни, след като нивата на разпространение на коронавируса там бележат ръст, а леглата в интензивните отделения на болниците се пълнят бързо с пациенти с COVID-19, заяви днес здравният министър Оливие Веран, цитиран от Ройтерс.

Министърът каза, че в Лион, Лил, Гренобъл и Сент Етиен ще бъде въведена максимална степен на опасност от коронавируса от събота. Това означава, че те ще трябва да затворят баровете си за две седмици през идните дни, както направи във вторник Париж, и вторият по големина френски град Марсилия - по-рано този месец, предава БТА.

Веран заяви, че ситуацията в Тулуза и Монпелие също е тревожна и тези градове може да бъдат причислени също към онези с максимална степен на опасност от COVID-19 от понеделник. В Дижон и Клермон-Феран ще бъде въведена по-висока степен на опасност от събота, каза министърът.

"За съжаление здравната ситуация във Франция продължава да се влошава", заяви Веран.

Градовете, където е въведена максимален степен на опасност ще трябва да прилагат също по-строги санитарни правила в ресторантите.

Веран каза също, че няма планове за налагане на ограничения за пътуване по време на ваканциите на учениците, които започват скоро, въпреки рекордните нива на денонощен ръст на новите случаи на COVID-19, отчетени напоследък.

"Не сме вземали решение да ограничим пътуванията от един град в друг", заяви на брифинга Веран.

Френското здравно министерство отчете днес денонощен ръст от повече от 18 000 нови случая на COVID-19 за втори пореден ден, което е много повече от нивото от 7500 за денонощие, отчитани по време на карантината през пролетта.

В цялата страна броят на пациентите в интензивни отделения нарасна от 11 до 1427. Въпреки че тази стойност е много под пика от 7148, регистриран на 8 април в разгара на кризата, броят на пациентите с COVID-19 е повече от 30 процента от общия в много от болниците в големите градове.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    7 1 Отговор
    Правителството убива Франция !!!!Philippe Etchebest (french chef)го каза точно и ясно .Нима във самолет,влак....ресторант в училище или в магазина за храна не е по опасно ?Хиляди хора остават всеки ден без работа,до кога...този цирк корона вирус...
  • 2 А тука

    2 3 Отговор
    нашите дремат като мисирки. Ресторантите са пълни с дебили.