Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 11:00 3 197 9

Ковид-19: нови мрачни рекорди в Германия и България

  • коронавирус-
  • германия-
  • българия-
  • рекорд-
  • пандемия-
  • заразени-
  • ес

Германия отново регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие - над 4500

Ковид-19: нови мрачни рекорди в Германия и България - 1
Снимка: БГНЕС

За втори пореден ден в Германия е регистриран рекорден брой нови случаи на Ковид-19. За последните 24 часа те са 4516. Предходното денонощие бяха 4058. Най-много нови инфекции са регистрирани в провинция Северен Рейн-Весфалия - над 1000, следвана от Баден-Вюртемберг и Бавария с по 600 нови инфекции.

"Скоро в Германия може да има по 10 000 случая на ден"

От началото на пандемията в Германия са се заразили общо 314.660 души. Смъртните случаи, свързани с коронавирус, са общо 9589. В момента над 480 души в Германия са в интензивни отделения. 239 от тях са на изкуствено дишане.

Според президента на германския институт "Роберт Кох" Лотар Вилер, развитието е притеснително. "Актаулната ситуация силно ме притеснява. Ние не знаем как ще се развият нещата през следващите седмици. Възможно е Германия да регистрира по над 10 000 нови случая на ден."

България - трети пореден ден с рекордно висок брой

И България регистрира нови рекорди. За трети пореден ден в България броят на новите инфекции надхвърля 400. За последните 24 часа те са дори 516 - това е нов рекорд в страната от началото на пандемията. Предходното денонощие бяха регистрирани 437 нови инфекции.

В България потвърдените случаи на Ковид-19 от началото на пандемията са общо 23 259. Активните към момента са 6816. Расте и броят на хоспиталризираните. Те са вече 1066. Дотук смъртните случаи, свързани с коронавирус, са 880. За последното денонощие в България Ковид-19 е взел 7 жертви.

Ще има ли ново затваряне на границите в ЕС?

На фона на покачващите се случаи на Ковид-19 от Брюксел предлагат въвеждането на корона-светофар за рискови зони. Целта: да се избегне затваряне на границите, до каквото се стигна през пролетта. "Разбира се, че са нужни някои ограничения. Но едно е ясно: коронавирусът е навсякъде в Европа и ние няма да се справим с него като затваряме границите, а само ако си сътрудничим", каза еврокомисарката Вера Йоурова.

"Призовавам спешно страните членки през следващите дни да се споразумеят", подчертава в тази връзка тя пред германското издание "Ди Велт". "Дължим го на хората в Европа."

В цял свят случаите на коронавирус растат. Световната здравна организация регистрира рекорден брой новозаразени за 24 часа: 338 779 към вечерта на 8 октомври. Най-силно покачване са отбелязали Индия, САЩ и Бразилия. Смъртните случаи по света са вече над 1,05 милиона. А инфекциите в световен мащаб са над 36,4 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    18 6 Отговор
    Лъжи , лъжи , лъжи .... !

    Коментиран от #9

  • 2 честен ционист

    9 4 Отговор
    Европа на скорости. БГ - задната предавка.
  • 3 Ген.Годжи Мурафетчийски

    19 5 Отговор
    Ще се лъже, яко ще се лъже!
  • 4 Корекция

    10 1 Отговор
    Пише се: Северен Рейн-ВесТфалия
  • 5 Гост

    9 5 Отговор
    Всички беди за Европа идват от прогнилата Германия. Тя е проводника на американските интереси, а Меркел е същия корумпиран и продажен боклук като наш Бойко!
  • 6 Вчера бяхме на 29място по заболели от

    1 2 Отговор
    КВ19, днес мрачни рекорди!!! ВИТАНОВ, НОЩ, ОПРАВЕТЕ ЦИФРИТЕ, НЯМАТЕ ЛИ ВРЪЗКА ПО МЕЖДУ!!! ИЗЛАГАТЕ СЕ! СТИКОВАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯТА, НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!!!!! КАКВИ ПРОФЕСОРИ СТЕ, НЕМОЖЕ ТЕ ДА СКАЛЪПИТЕ НЯКОЛКО ЕДНАКВИ ЦИФРИ, ПРОФЕСОРИ!!????
  • 7 реалист

    7 2 Отговор
    не ви ли писна от манипулация бре .....пълни глупости дрънкат по тия телевизии ужасс
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.