10 Октомври, 2020 17:15 2 815 14

Нов ръст на заразените с коронавирус в Германия: в Кьолн вече въведоха по-строги мерки

  • кьолн-
  • ковид-19-
  • коронавирус

За трети пореден ден положителните проби във федералната република надхвърлят 4000

Нов ръст на заразените с коронавирус в Германия: в Кьолн вече въведоха по-строги мерки - 1
Снимка: Shutterstock

За трети пореден ден Германия регистрира сериозен ръст в новите случаи на Ковид-19. В Кьолн вече са в сила нови ограничения на публичния живот. Ако тенденцията продължи, и други германски градове ще го последват.

В рамките на едно денонощие в Германия са регистрирани 4721 нови случая на заразени с коронавирус, съобщава институтът „Роберт Кох". За трети пореден ден положителните проби във федералната република надхвърлят 4000.

Какви ще са новите ограничения, ако тенденцията продължи?

Германската канцлерка Ангела Меркел разговаря с кметовете на 11 големи града в страната. Те обсъдиха новите мерки, които поетапно ще бъдат въвеждани, ако случаите на заразени продължат да нарастват.

Ако бъдат регистрирани над 50 новозаразени на 100 хиляди жители в рамките на седмица, се планират редица нови ограничения - обхватът на задължението за носене на маски ще бъде увеличен, ще има нови мерки за ограничаване на социалните контакти и в случай че е необходимо, ще бъдат затваряни заведенията и магазините в определени части от денонощието. Може да се стигне и до ограничаване на продажбата на алкохол. Ако ръстът на новозаразени не бъде овладян в рамките на 10 дни, ще се престъпи към други рестрикции, предимно на частните празненства, обясни още Меркел. След две седмици ефектите от новите ограничения ще бъдат подложени на обсъждане.

Без алкохол и задължително с маски по централните улици в Кьолн

Четвъртият по големина град в Германия - Кьолн, също беше категоризиран като рисков район. Там в последните седем дни случаите на нови инфекции на 100 хиляди души надхвърли 50. Местните власти вече реагираха на нарастващата заплаха от заразяване. От тази събота е забранена консумацията на алкохол на публични места след 22:00. В парти зоните на града през уикенда важи забрана за продажба на алкохолни напитки. Навън могат да се срещат максимум пет човека от различни домакинства, а не десет, както досега. В пешеходните части на Кьолн носенето на маска вече е задължително.

През изминалата седмица германската столица Берлин също беше категоризирана като рисков район. Затова там беше наложен вечерен час: между 23:00 и 6:00 всички търговски обекти с изключение на бензиностанциите и аптеките затвориха врати. Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер заяви, че за момента затваряне на заведения и магазини в Кьолн не се планира.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още няма коментари

    12 2 Отговор
    Всяка статия да започва с Ковид деветнадесет и двустранната бронхопневмония
  • 2 Ужас

    5 3 Отговор
    Вечерен час , като във военно време..............
  • 3 КОВИД 19 ХАХАХА

    15 4 Отговор
    ПОРЕДНАТА ЛЪЖА

    Коментиран от #4

  • 4 Нне

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    Не е лъжа, този път е истина дори армията е включена
    Виж немски новини.
    .

    Коментиран от #5, #10, #14

  • 5 КОВИД 19 ХАХАХА

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нне":

    БРРРРРРРРРР ХАААААА

    Коментиран от #6

  • 6 Новини

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    Ти наистина си психар и психически болен. Чети и гледай новините. Пишеш само да хванеш 20ст

    Коментиран от #7

  • 7 КОВИД 19 ХАХАХА

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Новини":

    ГЛУПОСТИ НЕ МЕ СЕ ЧЕТАТ И ЗА СТОТИНКИ НЕ ПИША.КАТО ИМ ВЯРВАТЕ СТОЙТЕ СИ У ВАС ПОД ЛЕГЛОТО СКРИТИ С МАСКИ
  • 8 КОВИД 19 ХАХАХА

    4 2 Отговор
    ВЪВ ИТАЛКИЯ ,КАТО БЯХА РУСКИТЕ ВОЕННИ ,КАКВО СТАНА ,КЪДЕ БЯХА ТРУПОВЕТЕ А
  • 9 Някои

    7 2 Отговор
    градове въвеждат маски и на открито , глоба 150 € , ако някой е без маска !

    Коментиран от #11

  • 10 Отвратен

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Нне":

    То е ясно, че не е лъжа. Нали всички античовешки решения в европейския съюз тръгват от Германия и Франция. Те са проводника на американските интереси в Европа. А дали германците са съгласни с мерките е друг въпрос. Лошото, е че и тях никой не ги пита, Меркел си прави каквото си иска и използва медиите за насаждане на страх!
  • 11 Даааа

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Някои":

    Ходи го обясни на неграмотни хора. При нас в магазина ако си без маска 500е глоба, на вън 150,в метрото 50е.

    Коментиран от #12

  • 12 Дълбоко Виждащ

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Даааа":

    На открито в Германия никой не носи маска,но в бг над 30% носят и когато са сами в колата си...Там тази паника от медиите я няма,като тук!Но много спортни прояви които трябваше да завършат тази година се отлагат за другата...В Германия много спортуват и има много спортни площадки за масов спорт!Въздухът в градовете е чист и масово се тича.Добро впечатление ми прави,тук хората също започват да спортуват,виждам и много млади хора на Витоша!Спорта и Витоша са лекарствата,които държат човек далече от болници!

    Коментиран от #13

  • 13 ТакА е

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дълбоко Виждащ":

    Обаче и на Витоша ходят с маски, лично ги видях и не можах да повярвам.
  • 14 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нне":

    Сега ще ти обяснят как Меркел е герберастка и всичко е световна конспирация, само и само Бойко да получи евро средства. Тва ГЕРБ са много хитри, как са то измислили.