Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 11:11 2 510 5

Носенето на маски вече е задължително на обществени места в Техеран

  • иран-
  • ковид-19

Иран е най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток

Носенето на маски вече е задължително на обществени места в Техеран  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носенето на маски стана задължително на обществени места в иранската столица Техеран и нарушителите ще бъдат глобявани. Това обяви президентът Хасан Рохани на фона на борбата с трета вълна от коронавирусни инфекции в страната, предаде Ройтерс.

Иран е най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток. Там тази седмица беше отбелязан рекорден брой починали за едно денонощие - 239 души. Министерството на здравеопазването съобщи за 195 смъртни случая през изминалите 24 часа, като общият брой на жертвите вече е над 28 000.

От юли маските са задължителни в закритите обществени пространства, макар досега да не се налагаха санкции. Сега в столицата Техеран те са задължителни на публични места, както на закрито, така и на открито.

Президентът Рохани предупреди в изказване, излъчено по телевизията, че всеки, хванат без маска, ще бъде глобяван с 500 000 риала, а заразените с коронавирус, които не се карантинират или не информират приятели и колеги за състоянието си, ще бъдат санкционирани с 2 милиона риала.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00000014

    10 1 Отговор
    Психозата се раздухва от гладни джърналисти по поръчка. Грип да ги тръшне!
  • 2 минчо

    10 1 Отговор
    ЯВНО ТОЯ ЦИРК С ВИРУСА Е НА ВСЯКАДЕ.КАКТО С ЦИГАРИТЕ
  • 3 сила

    10 2 Отговор
    те там жените са си с маски перманентно но явно и мъжете се превръщат в ханъми машалах бравос на ковидидиотите
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Глупости, вчера се върнах от там нищо подобно

    Коментиран от #5

  • 5 Гледай да не отидеш при

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    онези техни 28 000.Там от месеци измират по 100-200 души на ден. И нито Бойко ги управлява, нито ще вземат помощи от ЕС,за да си надуват смъртните случаи, ако ги няма.Много си прост и това няма да се промени, който и да дойде на власт. Тъпак, опитващ се да оригиналничи. Ама само подобни на теб могат да се смеят.