11 Октомври, 2020 13:42 2 155 7

На местния вот във Виена карантинираните гласуват вкъщи

  • австрия-
  • ковид-19

За онези, чийто положителен резултат от теста за Covid-19 излезе в събота преди изборния ден, ще бъде невъзможно да гласуват

На местния вот във Виена карантинираните гласуват вкъщи  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В австрийската столица Виена избирателите гласуват за местни органи на властта.

Тази година, заради разпространението на коронавируса, градската управа на Виена приема изборна наредба, съгласно която хората под домашна карантина, които са над 6000 души, ще бъдат посетени в дома си от избирателна комисия, за да могат да гласуват.

Този вариант важи и за всички останали граждани, които в изборния ден не могат да напуснат дома си по уважителна причина във всеки от 23-те района на австрийската столица.

За онези, чийто положителен резултат от теста за Covid-19 излезе в събота преди изборния ден, ще бъде невъзможно да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    1 2 Отговор
    Австрииците са тпи нормално

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 среднощен

    1 1 Отговор
    Най-добре е, всеки "домсъвет - изборна комисия"...? А "назначени" от правителството "професионални домоуправители" да носят "изборните протоколи" до ЦИК...?
  • 4 Какво пък е тъпото?

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Че и тези, които са под карантина, могат да упражнят правото си на глас ли? А останалите имат възможност да гласуват и по пощата, без да се гъчкат да ходят лично в избирателни секции.
  • 5 Gosho

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    българите са много умни, вече 30 години търпят мафията, пръщи интелект
  • 6 Какво пък е тъпото?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Или че Австрия е една от 4-те държави, които се опълчиха срещу практиката Франция и Германия да вземат решенията за държавите от ЕС и после само да викат представителите на всяка една от другите страни, за да подпишат взетото от Макрон и Меркел решение? Ти въобще имаш ли някаква РЕАЛНА представа от Австрия?
  • 7 Неутрал

    0 0 Отговор
    Те са честни с лозунга "Да ние не можеме!"