11 Октомври, 2020 19:47 2 484 3

Под карантина! Иранският вицепрезидент е с коронавирус

  • иран-
  • ковид-19

За последните 24 часа са регистрирани нови 3822 случая на коронавируса в ислямската република, с което броят им достигна 500 075

Под карантина! Иранският вицепрезидент е с коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Иранският вицепрезидент и ръководител на организацията по атомна енергия на страната Али Акбар Салехи е заразен с коронавируса, предадоха ДПА и ТАСС.

Салехи е дал положителен тест през седмицата и оттогава е в карантина, съобщава агенция Тасним. Вицепрезидентът се чувства добре, според изявление на Иранската организация по атомна енергия.

Салехи стана вторият заместник на Хасан Рохани, заразил се с коронавируса. Мохамад Багер Ноубахт съобщи вчера, че тестът му се е оказал положителен, предава БТА.

Общият брой на заразените в Иран надхвърли половин милион души. За последните 24 часа са регистрирани нови 3822 случая на коронавируса, с което броят им достигна 500 075.

Броят на жертвите за последните 24 часа е 251, с което смъртните случаи вследствие на коронавируса достигнаха 28 544 от началото на епидемията.

Изпълняващият длъжността здравен министър Саид Намаки заяви, че властите планират да направят носенето на маски задължително и в други големи градове, след като вчера беше въведено такова изискване в Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бин Ладен

    4 1 Отговор
    Не си е носил чалмата правилно(според препоръките на СЗО).

    Коментиран от #3

  • 2 Пълни

    1 0 Отговор
    глупости!
  • 3 Гост6

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бин Ладен":

    В тяхната култура има покриване на лицата, ще свикнат бързо, да му мислим, ние у България...