Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 19:20 1 959 15

Covid-проучване на Апенините: 85% от италианците живеят в страх!

  • рим-
  • коронавирус-
  • ковид-19

В момента правителството подготвя нов указ с мерки срещу разпространяването на заразата

Covid-проучване на Апенините: 85% от италианците живеят в страх! - 1
Снимка: Shutterstock

Социологическо проучване показва, че италианците изпитват голям страх от коронавируса. В момента правителството подготвя нов указ с мерки срещу разпространяването на заразата.

Проучването е на Институт Ixè и показва, че 85% от италианците живеят в страх – ниво от периода на карантината през пролетта. То спадна с 20 пункта през лятото, но сега се покачи. Отбелязва се и рекордно за министър доверие от 49 на сто – в случая този на здравеопазването Роберто Сперанца.

Анализаторите го тълкуват като доверие в правителството, въпреки че гражданите не винаги са съгласни с взетите мерки, но под влиянието на страха и от това, което се случва извън пределите на страната, искат повече сигурност от държавата.

Смята се още, че това е от полза на правителствената коалиция и за първи път се отчита, че между опозиция и „народното настроение“ разликата е голяма.

До броени часове ще бъде приет поредният декрет от мерки срещу разпространението на коронавируса в Италия. Той предвижда например свеждане на карантината до 10 дни.

С днешна дата се отбелязва спад в броя на заразените, близо 1200 са оздравелите, починалите са 26 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваш БилГейец

    13 5 Отговор
    Подготовката за чипиране и виртуално робство върви, към свия успешен край !
  • 2 ха ха ха

    8 3 Отговор
    Пълни глупости!

    Италианците се съсипаха да търсят помощ, че в тяхната страна е АД под небето!
  • 3 БКП

    13 3 Отговор
    Бае Тодар Велики ни ваксинира с БЦЖ изграждащ общ имунитет да не мислите че имунната система разпознава ковиди грипове и тн.НЕ тя има общ имунен отговор и БЦЖ наистина действа.за да те убие коронавируса означава че нямаш на практика имунен отговор.

    Коментиран от #7

  • 4 Това не е

    7 1 Отговор
    ... добре. Явно неграмотността вече е достигнала дъното.
  • 5 Stéphanie 🎲

    15 2 Отговор
    Мисля че не страх а ФОБИЯ ,страх от безработица и фалит !!!Не от самият грип,излъчиха ли в България колко милиона хора в Америка са на улицата ,живеят в коли.... и колко умират от глад заради тази корона .Скоро и в Европа 😰 ще ни сложат под карантена както се очаква във сряда вероятно 20:00ч.чакаме какво ще говори и нашия ,всички са в страх .....Убиват хората икономически и социално ....а в съшото време се приемат хиляди мигранти на ден ,получават дом и пари..

    Коментиран от #6, #9, #14

  • 6 TRoskOt

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Да едно време имаше БУРКОФОБИЯ а сега без БУРКА не става дори да и викаме МАСКА.
  • 7 Ghkh

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "БКП":

    Щом тоя люх коментар има пет плюса ще си търся друга държава.

    Коментиран от #11

  • 8 Страх лозе пази

    3 7 Отговор
    Ами коронавируса доста ги обрули и сега са прави да изпитват страх и да се пазят. А на Ганю това му престои понеже за него 'вирус няма'.
  • 9 Дрън Дрън

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Не знам за коя Америка говориш, но аз съм в САЩ и няма никакви 'хора на улицата които умират от глад'. Икономиката си върви а цените на акциите на борсата са на най високото си ниво от години понеже Тръмп е президент и страната процъфтява дори и по време на пандемия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ghkh":

    Заминавай завинаги - западните кенефи те зоват.
  • 12 Анатоли

    2 0 Отговор
    Уплаши ли се? Охрана ли ще си ваемеш? Казах, дай линк на лъжливата си новина!

    Коментиран от #13

  • 13 Кокорчо🙄

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анатоли":

    Скоро и на тези мисирки ше им припари, главните съучастници за тези лъжи, да знаеш че и на двама ни ше ни изтрие коментарите щото го е страх зстов ли стачкуват и обвиняват правителството че лъже
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Roberto Speranza

    3 0 Отговор
    Speranza на италиански означава “надежда”. Иронията е пълна. Бетер от СССР по времето на Сталин и Молотов или другарите Стоманов и Чуков.