Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 08:11 3 078 23

Стадният имунитет не е опция

  • коронавирус-
  • сзо-
  • тедрос гебрейесус-
  • стаден имунитет-
  • имунитет-
  • заразени

Това е проблематично от научна и етична гледна точка

Стадният имунитет не е опция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус се обяви против срещу предложенията просто да се позволи на COVID-19 да се разпространи с надеждата да се постигне така наречения „стаден имунитет“. Той каза, че това е “неетично”, предадоха световните агенции.

„Никога в историята на общественото здраве стадният имунитет не е бил използван като стратегия за реакция на огнище, камо ли на пандемия“, заяви Тедрос Гебрейесус на виртуален брифинг.

“Това е проблематично от научна и етична гледна точка”, каза той. “Да се позволи на опасен вирус, който не разбираме напълно, да се пусне на свобода, е просто неетично. Това не е опция”, категоричен е шефът на СЗО. В световен мащаб към момента е потвърдено, че има близо 38 милиона заразени. Само в Съединените щати броят на заразените наближава осем милиона. Жертвите в света вече са над милион.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    48 5 Отговор
    То в момента 95%от населението на света е стадо, водено за носа от останалите 5%всички ги знаем ама защо ли си траем

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Петър

    48 7 Отговор
    Разбира се. Много по-етично е да задържаме изкуствено нещата и да тероризираме населението.
  • 3 Антимилиционер

    7 11 Отговор
    Добро решение е за тази паплач, които са 99% от популацията.
  • 4 А кое

    27 6 Отговор
    е опция ? Да няма събирания на повече от 5 души на едно място , маски дори и навън , вечерен час и т.н. , както вече че е в някои държави ?
  • 5 Тъп

    10 3 Отговор
    Пускайте го, аз готов, а вие?
  • 6 СЗО

    45 5 Отговор
    е една хранилка в която се наливат колосални суми а освен да цитира статистики и да прави мрачни прогнози,друго не прави.Дано и други последват примера на Тръмп и спрат финансирането на тази измислена организация защото всяка стотинка дадена за нея е грешна.

    Коментиран от #17

  • 7 Хахаха

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Рошко, откъде това самочувствие, че си от 5те процента, които знаеш истината?! Вярвай си, но ако беше от тези 5%, нямаше да пишеш по форумите. Щеше да изкарваш пари и да си живееш живота, а щеше и да знаеш много повече от написанотото ти революционно слово. Такива като теб са първи след революциите, за да се наместят удобно някъде и да раздават правосъдие и акъл. Пиши си, засега, слава Богу, не пречиш.

    Коментиран от #15

  • 8 уауа

    20 1 Отговор
    Мисля че масата трябва да реши как да преодолее вируса,маски изолация насилствена карантина дистанция или всичко си тръгва както преди и всеки сам се пази.Малко ми прилича на вица за крокотила.Попитали един защо ръси сол а той против крокодили но то няма е да де защото ръся...
  • 9 Мислещ

    14 3 Отговор
    А нещо удобно забравихте Швеция, що така, а? Ами Китай? Не умряхабли огромен брой хора в Ухан въпреки дългата карантина, и не се ли нормализира чак след това обстановката? На практика и там постигнаха групов имунитет.
  • 10 БАЙ Х@Й

    7 1 Отговор
    Вижте кога е назначен този! Защо ли е загубил борбата си за живот предишния! / между другото спец. по вируси/
  • 11 Сорос

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Отговора е във въпроса !
  • 12 Малоумния щаб

    3 3 Отговор
    Стойте си вкъщи !
  • 13 БАЙ Х@Й

    4 0 Отговор
    ЯНУАРИ 2020 :::"Австралиецът Питър Салама, изпълнителен директор на Световната здравна организация, е починал на 51-годишна възраст, съобщи в "Туитър" генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейсус.

    "Дълбоко съм опечален от внезапната смърт на моя приетел и колега Питър Салама. Съболезнования на семейството, колегите и приятелите на Питър", написа д-р Гебрейсус.

    Салама, лекар-епидемиолог по образование, се присъдени към екипа на СЗО през 2016 година, предава БНР.

    Преди това е работил в Детския фонд на ООН, в "Лекари без граници и в Concern Worldwide, където е изпълнявал мисии в редица африкански и азиатски страни." И ПОСЛЕ ....
  • 14 Ме not

    15 2 Отговор
    Това са тези същите които не даваха да се правят аутопсии и да се изследва заболяването.. Само глупак би повярвал тези нагли лъжци.
  • 15 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Аз ти ние вие, несъзнателно сме от 95%,но го знам защото не вярвам на всичко чуто и написано, рекламирано и прокламирино, също така слагам маска в някъде не заради мен, а горкия работник да не го глобят или уволнят, затова се надявам хора да си отворят очите, що за абсурд ни обгражда с тази изкуствено създадена истерия с измисления вирус, само пълен идиот би повярвал че е много страшен и опасен, почети малко Фройд за да разбереш как влияе психологията а това си е психо тормоз
  • 16 Мислещ

    6 0 Отговор
    Какъв е смисъла от карантина затваряне и изолация след като можеш да се заразиш о повторно да попитам аз???
  • 17 Таня

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "СЗО":

    Тази организация е като някакъв продукт, даже в сайта си имат " листовка за потребители " , където предупреждават, че не носят отговорност за щети причинени от техните съвети!!! Застраховат се предварително, защото знаят че това, което правят не е за доброто психическо и физическо здраве на света както твърдят . За съжаление са част мрежата за контрол и всяка държава трябва да спазва договора и Тръмп ще им плаща още една година по договор а пък ние въобще нямаме нужната власт да направим подобно нещо. За тях сме месо. Лекуват ни само истинските доктори, които са в контакт с нас.

    Коментиран от #19

  • 18 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    В ДНЕС има статия за вируса : не бил същия като оня Уханския и вече били регистрирали 1234 мутации до края на юли!
    Въпроси с главно В :
    1234 броя ваксини ли ще правят и ще ни бият като ги направят?!
    Колко ли още мутации има този вирус от края на юли досега?!
  • 19 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Таня":

    Тази организация е като глистите : паразити, които се хранят от нас, но не ни убиват! А не ни убиват защото няма да имат от кого да се хранят!
  • 20 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Да се позволи на опасен вирус, който не разбираме напълно, да се пусне на свобода, е просто неетично. Това не е опция”, категоричен е шефът на СЗО."
    Има ли опция дадена от СЗО, която след това да не е извъртяна на точно обратното? СЗО е като ветропоказател - върти се накъдето го завъртят парите!
    Въпросния вирус /какъвто и да е/ е вече на свобода, пренася се между хората и животните и мутира!
    Странното е, че нямахме взрив на хепатит А / мръсните ръце / през лятото, сезонните инфекции с грипни, рота и прочее вируси! Само коронавируси от ухански прилепи с 1234 на брой мутации до края на юли по данни на СЗО!
  • 21 един случаен

    0 0 Отговор
    Стадото се контролира-сменят се критерии за епидемия,пандемия и т.н.
  • 22 Холмс

    2 0 Отговор
    боя се, че вируса ще изчезне заедно с отровното трио, ако не се говори постоянно за тях
  • 23 Не специалист

    1 0 Отговор
    Да се пусне на свобода...?!? А вие до сега го държахте .... къде??? Той не е ли вече "пуснат" ???