13 Октомври, 2020 13:43 2 143 8

Русия: Рекорден брой заразени, 100 000 глобени в градския транспорт

  • русия-
  • москва-
  • рекорд-
  • коронавирус-
  • зараза-
  • глоби

Близо 100 000 души са глобени в Москва за неносене на предпазни маски и ръкавици в обществения транспорт

Русия: Рекорден брой заразени, 100 000 глобени в градския транспорт - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новите случаи в Русия на коронавирус за последното денонощие нараснаха с 13 868, което е нов рекорден скок от началото на епидемията в страната. Броят на инфектираните с COVID-19 достигна общо 1 326 178, предаде "Ройтерс".

Предишният рекорден ръст за едно денонощие от 13 634 нови случаи в страната беше регистриран в неделя. Руският кризисен център за коронавирус отчете също така и рекорден дневен ръст от 244 смъртни случая от коронавируса, което доведе официалния брой на смъртните случаи до 22 966 от началото на епидемията в страната.

Близо 100 000 души са глобени в Москва за неносене на предпазни маски и ръкавици в обществения транспорт през петте месеца, откакто е в сила задължителната мярка. Глобите достигат общо 480 милиона рубли (5,3 милиона евро). Това съобщи днес за ТАСС Владислав Султанов от столичното транспортно управление, предаде агенцията.

Предвидени са глоби в размер до 5000 рубли на човек. От 12 май са издадени над 95 900 акта за такива нарушения на обща стойност повече от 479,5 милиона рубли, уточни той. За денонощие в московския градски транспорт се правят над 100 проверки, които обхващат повече от 100 метростанции и 3800 надземни транспортни средства, посочи Султанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    6 5 Отговор
    Братишките са по-зле и ръкавички трябва да си носят.

    Коментиран от #8

  • 2 висок

    8 6 Отговор
    Абе нали рашките има ваксина, нали ще ваксинират целия свят.... какъв Ковид, какви мерки.... СпутникV е ваксината, нали е най-най-най-.... голямата руска лъжа!

    Коментиран от #7

  • 3 не може да бъде

    4 5 Отговор
    Руснаците са много свободолюбив народ-по своему- и не обичат нито правилата ,нито да им се казва какво да правят.Затова и Александър II е казал - "Да се управлява Русия не е трудно,но е съвършено безполезно!"

    Коментиран от #4

  • 4 Емил

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "не може да бъде":

    Свободата и анархията са съвсем различни работи! Явно русофилията ти пречи да мислиш - по-страшна е и от коронавируса, защото трудно се диагностицира и засяга бавно но сигурно целия мозък! ;)

    Коментиран от #6

  • 5 досвидание

    2 4 Отговор
    Тия са неспасяеми
  • 6 Предполагам

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    имаш предвид анархията тук и в целия еврогейски съюз и САЩ най-вече,американски гъзоблизецо.
  • 7 Ами имат си я

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "висок":

    и си я ползват,но вируса изпреварва ползването и производството,защото не става въпрос за 200-500 хиляди човека а за голям брой население,а производствените възможности не са много големи към този момент.Мисли с кухото си кратунче на раменете.
  • 8 Е далеч са от

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    рекордите на краварите водещи се за най,най като нация и интелект,а за тях това 20-30 хиляди не е проблем и по над 1000 починали,ама затам мълчите,като задници.