Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 15:17 2 306 0

Без ограничения за идващите от България в Италия до 14 ноември

  • италия-
  • карантина-
  • ковид-19

Влизащите от България ще подписват само декларации, подобно на тези от други страни от ЕС, че не са пребивавали в предишните 14 дни в една от страните от "опасните" списъци

Без ограничения за идващите от България в Италия до 14 ноември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За пристигащите от България в Италия няма да има ограничения. България ще продължи да бъде в „добрия” списък от страни, от които се влиза свободно на Ботуша.

Италианското правителство публикува на сайта си новия указ с мерки срещу COVID-19, който влиза в сила на 14 октомври и ще бъде валиден до 14 ноември. Влизащите в Италия от България ще подписват само декларации, подобно на тези от други страни от ЕС, че не са пребивавали в предишните 14 дни в една от страните от „опасните” списъци.

Всички, които влизат в Италия от Белгия, Франция, Великобритания, Северна Ирландия, Нидерландия, Чешката република, ще трябва да покажат на границата отрицателни тестове за коронавирус, направени до 72 часа преди пристигането. Ако нямат такива, трябва да се подложат на тестове до 48 часа от влизането си и до резултата да бъдат под изолация.

Румъния остава в списъка на страни, от които влизането в Италия е обвързано със задължително поставяне под карантина за 14 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА