Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 08:00 5 000 12

Нидерландия затваря баровете и ресторантите заради коронавируса

  • нидерландия-
  • ковид-19

Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина, защото в противен случай болниците ще бъдат претоварени

Нидерландия затваря баровете и ресторантите заради коронавируса  - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и ресторантите в страната, предаде Асошиейтед прес. Това се прави в рамките на „частична карантина“, която засега ще трае поне 4 седмици, за да се овладее устойчивият ръст на броя на заразяванията.

Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина, защото в противен случай болниците ще бъдат толкова претоварени, че хора с други спешни здравни проблеми няма да могат да получават лечение.

Обявените мерки не засягат образователната система по друг начин, освен че в учебните заведения се въвежда задължително носене на маски. В страната се забранява продажбата на алкохол след 20 часа, както и приемането на повече от трима гости в едно домакинствo на ден. Ще се ограничи и общественият транспорт във възможно най-голяма степен.

През последните седмици Нидерландия е сред европейските страни с най-силно увеличение на броя на заразените. През последните седем дни новите случаи там са близо 44 хиляди при население от малко над 17 милиона души.

Починалите за седмица са 150, а от началото на разпространението на заразата живота си са загубили общо 6 587 заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не само

    11 4 Отговор
    Нидерландия , а и други европейски страни ! Говори се дори и за затваряне на граници............
  • 3 Мандат

    10 5 Отговор
    Бойко ако затвори знае че пада така че поне до март сме добре 😂
  • 4 Отровното трио

    4 14 Отговор
    Тия от Нидерландия са много зле. Да затворят заради измислен от ГЕРБ вирус. Цяла Европа ще се затвори, само ние ще си протестираме и щракаме с пръсти, защото такъв вирус просто няма
  • 5 F@ck NWO

    15 5 Отговор
    Има ли още хора с здрави мозъчни клетки вярващи в тази измислица?
    Да ги изринем всички правителства искащи да ни слагат наморници за да си мълчим като овче стадо пред заколение!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Крум

    16 2 Отговор
    Колко удобно! Свърши летния сезон и изведнъж и психо-тормоза започна..... covida се завърна отново!.....Сега ще чакаме зимния сезон, а до тогава ще трябва да си седим по домовете и да не мърдаме никъде,,,,но да не забравяме да пазаруваме on-line....
    С една дума...само работа и по домовете,всичко трябва да става електронно...така най лесно се контролира масата....то не бяха озонови дупки,то не беше глобално затопляне и ледовете се топяха,то не беше свършване на запасите на петрол,то не беше грета тунберг да ни учи да не ядем месо.....е накрая измислиха и короната...сега чакаме и задължителната ваксинация,но ако някой не знае,след covid19,се предполага covid20...21....и т,н,
    И макар да си седим по домовете,данъците си вървят,....далаверите си вървят..цените си вървят на горе...то така ни натресоха и чакалнята за еврото...и владко се покри.....Сега и вечерен час ще измислят....после ще забранят мъжа и жената да спят заедно или поне да са с маски и т.н......Но бащицата ще си продължи разходките с джипката и постепенното увеличаване на телесната маса около кръста!
    Ето един от многото въпроси.....за времето,в което ще е забранено да напускаме градовете,ще ни бъдат ли удължени времето на закупените винетки,на Г.О. и другите такива?
    Въпроси много...отговорите,е за тях ще почакаме:))))
  • 8 Нашите пак

    2 3 Отговор
    се услушват като глуи кучки.
  • 9 РОБИ и КОНСУМАТОРИ

    11 0 Отговор
    Искат роби. Мълчаливи консуматори. Само вижте как конституционен съдия Роко Галати вече започва дело срещу правителството на Канада. В Германия адвокати са предприели дело срещу мерките на правителството също. В Цял свят лъсна желанието на ДАВОС да наложат нови политически и икономически мерки. Проверете кои са членове на ДАВОС и кои имат интерес от това. Прочетете за GREAT RESET 2021. Хората трябва да се информират. Иначе вярват на това, което медиите снесат. А медиите, както и световната банка са частни структури, обслужващи корпорациите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.