Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 14:13 16 204 18

Англия затваря училищата от понеделник

  • великобритания-
  • карантина-
  • ковид-19

Мярката ще бъде наложена за следващите четири седмици в опит да се ограничи разпространението на COVID-19

Англия затваря училищата от понеделник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Училищата във Великобритания ще бъдат затворени от понеделник, а от петък ще бъдат въведени нови ограничения за ресторантите и заведенията, съобщава Би Би Си часове преди да бъдат официално обявени новите противоепидемични мерки в кралството.

От петък заведенията ще могат само да доставят храна и да продават храна за вкъщи.

Мярката ще бъде наложена за следващите четири седмици в опит да се ограничи разпространението на COVID-19, поясни offnews.bg.

Според здравните власти вълната от заразени ще продължава да расте, ако училищата и ресторантите останат отворени.

Засега плановете са училищата да затворят за две седмици, в които влиза и ваканцията в средата на учебния срок. На 2-ри ноември това решение ще бъде преразгледано и ще стане ясно дали те ще отворят отново.

Очаква се и нови насоки по отношение на пътуванията, като хората ще бъдат посъветвани да се въздържат от такива освен по наложителни причини.

Новите мерки, според Би Би Си, включват: Затваряне на ресторантите. Ще могат да се извършват доставки на храна и продажба на храна за вкъщи; Заведенията за бързо хранене и предлагащите храна за вкъщи ще затварят в 23:00; Алкохол няма да се продава след 20:00; Спортните дейности на закрито и организираните спортни мероприятия, вкл. с участници от различни домакинства, се забраняват. Изключение се прави само за висшите лиги; Забраняват се услугите, при които има тесен контакт, с изключение на здравните такива; Мобилните фризьори и гримьори също няма да имат право да извършват услуги по домовете; Фитнес залите остават отворени за индивидуални тренировки, но не и за групови; Религиозните храмове остават отворени. Там маските за лице са задължителни при влизане и излизане; Остават в сила ограниченията за частни събирания.

Гостуванията по домовете са ограничени до 6 души и до не повече от две домакинства.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво, браво

    13 26 Отговор
    В България точно заради отварянето на училищата се разпространява Ковид19. За младите може и да не е опасен, но защо трябва да умират хора с множество заболявания и възрастни хора.

    Коментиран от #6, #13, #15

  • 2 Гост

    19 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Гостуванията по домовете са ограничени до 6 души и до не повече от две домакинства."
    А сега, ако може някой, който разбира от вируси да ни уведоми как точно тази и други безумни "мерки" ще ограничат вируса?! Добре дошли в света на Оруел, дами и господа.... другари и другарки! Т.н. "социализъм" и неговите забрани ще ви се сторят Мики Маус в сравнение с новото "нормално"....

    Коментиран от #7

  • 3 И у нас ще се случи.

    7 2 Отговор
    Въпросът е кога, а не дали. Не че на някого му харесва онлайн обучението. Особено на родителите, но уви...

    Коментиран от #4

  • 4 Миризлив пор

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "И у нас ще се случи.":

    Скочи ли заболеваемостта над определена граница с определена скорост и да не може да се справя здравната система и ние сме натам. Никой няма да затвори страната заради кеф.
  • 5 Гост

    27 3 Отговор
    Авторът да си провери фактите. Когато си превеждате статии на Би Би Си с гугъл преводачът да знаете че NI значи Северна Ирландия. Англия не затваря нищо все още, Северна Ирландия си затваря училищата и кръчмите от понеделник.
  • 6 сила

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво, браво":

    куку куку куку
  • 7 Дай умно предложение

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    за мерки, които да ограничат разпространението докато се намери евтино и без ужасни странични ефекти лекарство(не ваксина) и то да стига за всички нуждаещи се. Или ваксина създаваща траен имунитет, която всеки да иска да си сложи. Какво предлагаш. Да чакаме стадния имунитет. Ами няма да го дочакаме. Повтаря.Безумно звучат някои мерки, но са израз на безсилие в момента. И на желание да не се стига наистина до чували с трупове там.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дай умно предложение":

    И ако няма никога ваксина какво - както днес каза Бил Гейтс - затворени за цял живот ли? Ти това ли предлагаш... и да завършат децата ти училище "дистанционно", което ще ги превърне в психически инвалиди... Много "умно", но не.... благодаря?!

    Коментиран от #10

  • 9 Eeee

    6 0 Отговор
    Имате грешна информация.
  • 10 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Лекарство и/или ваксина е въпрос на време. Прекалено е голям пазара за да не се търси упорито. Въпроса е, да не ти блокират здравните системи и реално хората да започнат да измират от липса на здравеопазване. Като ти се напълнят болниците със заразни лежащо болни никой няма да те приеме за нещо елементарно, никой няма да те оперира, защото не се знае след това дали ще оцелееш. Сам забелязваш, че лятото в северното полукълбо вируса се беше укротил, проблемите започнаха като паднаха температурите.
  • 11 100 % фалшива новина

    9 2 Отговор
    Живея в Англия и дъщеря ми ходи в английско училище .И сме в най-засегната зона близо до Ливърпул.100% лъжа.
  • 12 До коментар 1

    1 1 Отговор
    Стои си у вас бе....
  • 13 Росица

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво, браво":

    С болести или не, все някога ще ритнете камбаните. Много по-вредно е децата да стоят по цял ден на компютрите. Явно промитите ви мозъци вече не функционират.
  • 14 Златина Караджова

    2 0 Отговор
    Глупости на търкалета. Няма такова нещо. Всички упилища работят. Живея в Англия. Лъжат ви.
  • 15 Стан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво, браво":

    Стой си в къщи като те е страх.Какво ще налагаш кой да бъде затворен.Склери
  • 16 !?...

    1 0 Отговор
    Какво чакт в България още...
  • 17 Лъжлива информация!

    0 0 Отговор
    Защо пишете глупости?!? Няма истина в написаното. Мерките за затваряне са за Северна Ирландия!!! Не за Англия, което са две различни държави. Другата седмицата училищата в Англия затварят за една седмица, и защото има междусрочна ВАКАНЦИЯ като всяка година!!!
    Правилото за 6 също абсолютно не сте разбрал!!! Моля, поправете си лъжливата информация и следващия път като искате да пишете - пишете истината!!! Аман от бездарни журналисти!!!
  • 18 Ani

    0 0 Отговор
    Информацията я за С.Ирландия . От понеделник някои училища в Англия излизат ваканция