15 Октомври, 2020 09:41 2 504 2

Рекорден брой заразени и в Германия

  • рекорд-
  • роберт кох-
  • германия-
  • заразени-
  • коронавирус

Над 341 хиляди са заразените от началото на пандемията

Рекорден брой заразени и в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавурус. През последното денонощие са регистрирани 6638 новозаразени с коронавирус, предаде "Ройтерс".

Общият брой на инфектираните в страната от началото на пандемията достига 341 223 души, сочат данни на института "Роберт Кох". Предишният дневен рекорд на Германия бе 6294 новозаразени на 28 март.

Жертвите на болестта са се увеличили с 33 до 9710 души. Спрямо други европейски страни Германия има сравнително ниски нива на заразени и починали от COVID-19 засега, но през последните седмици бройките скачат и канцлерът Ангела Меркел предупреди, че може да се стигне до 19 200 новозаразени дневно, ако сегашната тенденция продължи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mkокооко

    4 4 Отговор
    Т.ъ.п.и.т.е(заради малоумните Факи)германдъри,които слушкат повече от всички овци,така се готви.Нали Меркелат е в основата на тая идиотия с налагане на робски ред.
    Не ми ги давайте за пример.А и в началото на студените месеци,какво да има-загар ли?Нали така се изчиства тялото и подготвя за зимата.Те и животните се разсополяват в кошарите по това време.
  • 2 Диверсант

    0 0 Отговор
    Има ли някой журналист дупе да попита политиците защо след като ГЕЙРОПА е изправена пред такъв кошмарен вирус ЗАЩО КОРАБИ ПОД НЕМСКИ ФЛАГ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАЛИВАТ ИТАЛИЯ С НЕГРИ