Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 20:00 2 485 6

Еврокомисията посочи основните стъпки за ваксинирането срещу COVID-19

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • ек

Всяка ваксина ще трябва да бъде разрешена от Европейската агенция по лекарствата съгласно обичайните стандарти за безопасност и ефикасност

Еврокомисията посочи основните стъпки за ваксинирането срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докато Европа се учи как да съжителства с пандемията, разработването и бързото внедряване в световен мащаб на безопасни и ефективни ваксини срещу COVID-19 остават съществени елементи в действията за намиране на окончателно решение на кризата, засягаща общественото здраве. Това съобщиха от Европейската комисия.

В този контекст Комисията предприема действия, за да гарантира, че навсякъде в Европа ще има достъп до безопасни ваксини. Тя насърчава възприемането на координиран подход за стратегии за ваксиниране при внедряване на ваксините.

С оглед на предстоящите обсъждания между лидерите на ЕС, Комисията представя основните елементи, които да бъдат взети предвид от държавите членки в техните стратегии за ваксиниране срещу COVID-19, за да се подготвят Европейският съюз и неговите граждани за момента, когато ще бъде налична безопасна и ефективна ваксина.

Представени са и приоритетните групи, които би следвало да се ваксинират най-напред.

В съответствие с представената на 17 юни Стратегия на ЕС за ваксините Европейската комисия и държавите членки осигуряват производството на ваксини срещу COVID-19 посредством предварителни споразумения за закупуване с производители на ваксини в Европа.

Всяка ваксина ще трябва да бъде разрешена от Европейската агенция по лекарствата съгласно обичайните стандарти за безопасност и ефикасност.

Сега държавите членки следва да започнат да подготвят обща стратегия за ваксиниране при внедряване на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    5 2 Отговор
    Плана е ясен с предимство са тези в рисковата група!
  • 2 ВАКСИНИРАНЕ

    20 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ НАРОДА ДА ВАКСИНИРА ПОЛИТИЦИТЕ !НАЙ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ.НАРОДА ТРЯБВА ДА ВАКСИНИРА ВСЯКА ПАСМИНА ОПИТВАЩА СЕ ДА ИЗТРЕБВА ДЕЦАТА И БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ СИ НАРОДА!
  • 3 Тодор

    14 1 Отговор
    Ваксиниране?С какво?Малцина го знаят, но в крайна сметка ще го отнесе обикновения човек. Няма ковид19 всичко е измама!
  • 4 Нямам

    14 1 Отговор
    никакво доверие на ЕС и не бих се ваксинирал.
  • 5 ваня

    6 1 Отговор
    само третата рус ваксина, която е като полиото , това е истината и реваксинация след 3 години ! за винаги, не някакви маймуни като джонсън и джонсън и другите, които никога в историята не са правили ваксини!!!! съжалявам за институт Пастьор, че там също няма никой!!!!!! КАКЪВ СРАМ за Целия Човешки Род!
  • 6 😷😷😷

    11 0 Отговор
    Що ли не им вярвам на чиновниците ит ЕС ???