15 Октомври, 2020 19:10 2 300 3

Маас: Германия не би искала пак да затваря границите си заради вируса!

  • германия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

През пролетта по границите се образуваха огромни задръствания, а хората, живеещи в граничните райони, не можеха да стигнат до работа

Маас: Германия не би искала пак да затваря границите си заради вируса! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия е обезпокоена от ръста на новите случаи на коронавирус в Европа, но би искала да избегне ново затваряне на границите в Европейския съюз.

Това заяви днес в Париж на съвместна пресконференция с колегите си от Франция и Полша - Жан-Ив Льо Дриан и Збигнев Рау, германският външен министър Хайко Маас, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, числата (за ръста на заразените) предизвикват тревога", каза германският министър и добави: "Що се касае до границите, то, според мен, всички тази пролет имахме негативен опит с прекалено бързото им затваряне".

Маас напомни, че тогава по границите се образуваха огромни задръствания, а хората, живеещи в граничните райони, не можеха да стигнат до работа. "Не искаме да повтаряме това", подчерта министърът.

Във връзка с изострянето на ситуацията с коронавируса в Европа през пролетта страните членки на Европейския съюз на практика затвориха вътрешните граници. Да пресичат германската граница можеха само хора, които редовно пътуват на работа в погранични райони. Запазена бе и свободата за превоз на стоки.

По-късно тези мерки бяха отменени, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От немско

    4 2 Отговор
    Супер ми е в немско
  • 2 Фааак

    2 1 Отговор
    Отворено за камилари
  • 3 дядо ви от бг

    1 1 Отговор
    много странно кой избра тази карикатура за министър в германия?!?!този е роден мисбраух