Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 08:20 17 834 43

Световната здравна организация: Настъпи критичен момент

  • сзо-
  • коронавирус-
  • критичен момент-
  • тедрос гебрейесус-
  • пандемия

Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни и някои страни следват опасна траектория

Световната здравна организация: Настъпи критичен момент - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на борбата с коронавируса, заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Светът е достигнал до критичен момент в борба с пандемията, особено в Северното полукълбо, предупреди Гебрейесус на брифинг в Женева. "Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни и някои страни следват опасна траектория", подчерта той. Генералният директор на СЗО отбеляза, че "прекалено много страни се сблъскаха с рязко нарастване на броя на случаите на COVID-19", поради което болниците са близо до границата на възможностите си или вече са ги изчерпали, въпреки че "още е едва октомври".

Гебрейесус призова държавните лидери да предприемат незабавни стъпки за предотвратяване на нарастването на броя на смъртните случаи, колапса на здравните системи и затварянето на училищата. За тази цел трябва да бъдат приети много мерки, при честно анализиране на ситуацията в отделните страни и бързо коригиране на мерките за борба с коронавируса, ако броят на заразените расте. Освен това е необходимо "честно и ясно" да се информира обществеността за реалната ситуация и да се помогне на гражданите и бизнеса да преодолеят трудностите, призова генералният директор на СЗО.

Гебрейесус подчерта, че в редица страни лечебните учреждения изпитват недостиг на кислород. "Според оценките в някои от най-бедните държави изглежда има само от 5 до 20 на сто от кислорода, необходим за лечение на пациентите", отбеляза той. За последното денонощие са се заразили 445 419 души, което е най-високият показател от началото на пандемията. Предишният най-висок брой (429 411 случая) беше регистриран в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирка продължава

    114 16 Отговор
    Сценария е такъв паника психоза и да отвориш бузки и да си платиш за чипиране ...модерното робство в действие..наса на марс щела да праща хора и колинизира ама тука един грип и обърна света😂😂😂😂

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    77 13 Отговор
    хайде давайте на тъпаците да си бият ваксина и да мирясват всички вече
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Доктор Ох Боли

    50 5 Отговор
    Яко ще се мре :(
    Добре, че е само веднъж...
  • 6 Плевен

    79 7 Отговор
    В Плевен няма корона.Вчера бях на рожден ден и действително мерките в заведението(едно от най-големите) се спазваха.Музиката беше тиха да не се надвикват хората.........До 21 часа.После дойде оркестъра.Хора,кючеци,хора,кючеци и яко пушене в самото заведение.Като кючеците приличат на индиански молебен за здраве.Ако алкохола и оркестъра не убиха вируса,то миризмата на тютюнев дим със сигурност го направи.Иначе детето ми в коридора на училището трябва да ходи с изпотената маска,а ромите от Буковлък си подскачат в кръчмата и няма проблем.
  • 7 4мк5кер

    46 5 Отговор
    Много "поучителна" статия, Денизчо! Браво, момчето ми!
    Ама така малко да беше понамешал и Русия, Беларус, Аржентинам, че така малко постничко ми се струва.
  • 8 БАЙ Х@Й

    24 4 Отговор
    Той знае и защо :::: Изпълнителен директор на Световната здравна организация Питър Салама е починал внезапно на 51-годишна възраст. Това съобщи в Туитър генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейсус.
  • 9 Фак U

    64 8 Отговор
    Коренчето на всички болести тръгва от системен тормоз , страх или тъга ! Това е тактиката която са избрали враговете на човечеството , чрез нагнетяване ужас и страх от корона вируса за да го сринат до нивото на безмозъчно животно , треперещо за живота си !
  • 10 Д р Щросмайер

    21 67 Отговор
    Вие, които мислите че няма такъв вирус и че е безобиден, че всичко е за пари - елате да работите в ковид-отделенията и ще получите добри пари.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чичолина

    46 2 Отговор
    А защо съществува тази СЗО?Къде е стратегията ѝ?Какво правят изобщо чиновниците ѝ?Много е лесно да се получават огромни заплати за никакъв труд и да се казва на правителствата да се вземат необходимите мерки.А какви да са тия мерки?Хрантутници!

    Коментиран от #33

  • 13 БАЙ Х@Й

    42 5 Отговор

    До коментар #10 от "Д р Щросмайер":

    Д-ре, айде дай информация от първа ръка колко Президенти и премиери са починали в отделенията !
  • 14 Разбира се...

    41 3 Отговор
    Световната здравна организация: Настъпи критичен момент.........ЗА КРАДЕНЕТО
  • 15 Мирта

    44 3 Отговор
    Престъпна ,гадна статия!Човечеството не е мръднало и на йота в изчистването на душата си от мръсотия.След като явно вредите са повече от ползите,защо останалата част на човечеството не може да каже май...натата ви на мерките и на заповедите ви!
  • 16 Циркът

    47 7 Отговор

    До коментар #1 от "Цирка продължава":

    Дoц. Мaнгърoв кoмeнтирa прeд Eврoкoм oбcтaнoвкa в cтрaнaтa ни,
    c кoрoнaвируcнaтa инфeкция.

    "Oбcтaнoвкaтa e тaкaвa, кaквaтo е при eднa въздушнo-кaпкoвa инфeкция,
    кoятo cлeдвa ecтecтвeния cи хoд нa рaзпрocтрaнeниe и рaзвитиe.
    Брoят нa хoрaтa, кoитo ca иcтинcки бoлни, кoитo ca в интeнзивнитe ceктoри, e oкoлo cтoтинa", кaзa дoцeнтът.

    Пo думитe му, преекспонира се нaрacтвaщият брoй нa зaрaзeни , за дa се пaникьocвaт и трeвoжат хoрaтa.

    "Мнoгo ce учудвaм oт нaчинa, пo кoйтo ce прeдcтaвя инфoрмaциятa.
    Кaзвa ce, чe имa втoрa вълнa.
    Втoрa вълнa кaзвaт, чe имa, cъщитe хoрa,
    кoитo кaзвaхa, чe имa и първa вълнa.
    Кaктo нямaшe първa вълнa,
    тaкa нямa дa имa и втoрa вълнa",
    кaзa специалистът инфeкциoниcт.

    Дoц. Мaнгърoв:
    "Плaшим нaceлeниeтo!
    Никoй нe e кaзaл, чe нямa вируc.
    Но тoй e пo-мaлкo oпaceн, oт ceзoнния грип!"
  • 17 Surko

    30 1 Отговор
    Честно и ясно значи ,трябва яко да лъжете. Човечеството спи вместо да линчувацелия политически елит.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    36 3 Отговор
    Съберете всички изказвания на тоя терорист - комунист шеф на СЗО! От една година колкото и изявления да прави, всички си приличат 1:1! Можеше един запис да направи преди 1 г. и сега само да го пускат, вместо да прави "нови" изявления, защото всичко е едно - всяване на хаос, паника, заплахи и др. простотии! Как пък един път не обнадежди и не успокои хората! Нищо положително! Тръмп правилно го отряза! Тоя и не само той трябва да застанат пред международен трибунал!
  • 20 Световната

    22 0 Отговор
    ...погребална,организация !!!
  • 21 незнайко

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "Surko":

    Едва ли трябва да линчуваме целия политически елит .Все още не знаем КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА !!! Когато разберем може и да е късно ! Най показателно в това отношение е създаването на филми като МАТРИЦАТА и ЗАРАЗА !!! Това не са филми фантастика а са филми с действителност която ни ОЧАКВА !!! НЯКОЙ ИСКАШЕ ДА НИ КАЖЕ С ТЕЗИ ФИЛМИ КАКВО НИ ОЧАКВА ЗА ДА СЕ БОРИМ С ТОВА ЗЛО, НО НИЕ НЕ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ !!! НЯМА ГОСПОД КОЙТО ДА НИ СПАСИ ОТ ТАЗИ ЗАРАЗА КОЯТО Е НАПРАВЕНА ИЗКУСТВЕНО !!!

    Коментиран от #24

  • 22 ГазоНосеЦ

    17 1 Отговор
    Според СЗО всеки момент вече е критичен ! Тези съвсем се объркаха и не знаят къде са. Явно хаоса при тези , които са важни е много голям !
  • 23 Woly

    11 1 Отговор
    Да момента е много критичен Дойде времето за разпределяне на субсидиите и измисляне на новозаразени зад които не се крие име а измислена цифра
  • 24 Марци

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "незнайко":

    Матрицата не съм го гледал,но във филма Зараза хората работещи в СЗО,бяха Хора и дадоха всичко от себе си,за спасяването на всички.Работеха денонощно на предела на силите си,рискуваха собствения си живот(някои от тях го загубиха)и в крайна сметка за максимално кратко време успяха,да преборят вируса.В съвременната действителност това си е чиста фантастика,всички го виждаме,но никой не се противопоставя и дори ни пита защо е нужно това разтягане на времето.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Axmen

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Марци":

    Времето се разтяга защото вирус няма взимат се само пари от субсидии пишат се измислени бройки на заразени зад които действително име няма а ваксината се бави защото Бил Гейтс още обмисля как точно да ни чипоса по начин в който чипът ще остане в тялото цял живот без да се развали Затова се бавят толкова

    Коментиран от #39

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 адвокат

    1 3 Отговор
    На всички които разпространяват невярна информация свързана с коронавируса, ще бъдат павдигнати обвинения. Според вида и спецификата на престъплението /а то е изключително тежко/ ще понесат много тежки наказания.Работи се усилено по този въпрос!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мая

    1 0 Отговор
    Всичко е илюзия,света в който живеем е илюзорен.
  • 33 Orthodox

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чичолина":

    Ами ясно е защо съществува - това е просто един от многото инструменти на юдеомасонерията за завладяване на човечеството и подчиняването му на тяхната сатанинска власт. В случая това става чрез здравето. Другите им инструменти работят чрез парите (Световна банка, Международен валутен фонд), политиката (ООН), религията (Световен съвет на църквите) и какво ли не още. Богат арсенал, залог за окончателния им успех - подчиняване на човечеството на сатаната...

    Коментиран от #35

  • 34 Потрес

    4 0 Отговор
    Чудя се, ако нямаше интернет, тв и всякакви облъчващи схеми, както и безкрайно желание за пари и власт, дали щеше да има корона вирус
  • 35 Дауууддд

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Orthodox":

    Попе, как така всесилният Бог позволява някакъв изгонен и паднал ангел да му отнема и унищожава цял един свят и Бог да ме може да се намеси никак?! Дали това всъщност не е желание на самия “любящ” Бог?!
  • 36 654332

    5 0 Отговор
    СЗО: "Настъпи критичен момент". Абсолютно вярно. Ваксината е пред излизане и е критично важно населението да се държи точно в този моменти максимално нашашкано, смазано и в пълна готовност да бъде ваксинирано.
  • 37 Повратна точка

    1 0 Отговор
    в Игрите на глада.
  • 38 Българин

    2 0 Отговор
    Ами това го знаехме преди 5 месеца. Щом тиквата знае че идват тежки дни. Ще разберем и целта скоро. Не че не е ясна. Ще оцелеят тези на които не могат да промият мозъка.
  • 39 Пена

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Axmen":

    Тъпакът на републиката яко се изака!
  • 40 попо

    0 0 Отговор
    Нали ще има спиране развитието на цивилизацията- това не ни учудва от октомври 2020 до юли- август 2022.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 пророк Исай

    1 0 Отговор
    ... „ да се помогне на гражданите и бизнеса “........... Аз помощта я виждам по следният начин - премахване на ДДС , всякакви акцизи и мита , никакви данъци за период от 5/пет/ години , без винетки , без такси за издаване на документи от Аднинистрацията , премахване на ограниченията в бизнеса !!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.