Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 09:33 2 408 11

Гърция: Вечерен час и задължително с маски

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • маски-
  • вечерен час

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки

Гърция: Вечерен час и задължително с маски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските стават задължителни и на открито, въвежда се вечерен час. Магазините и заведенията в активните райони ще работят с намалено работно време, предаде БНР.

Задължително носене на предпазни маски на закрито и открито в цялата страна въвежда гръцкото правителство. В общо 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите райони са Атина, Солун и Серес. В барове и заведения за хранене, които задължително затварят в полунощ, клиентите може да заемат до 50% от капацитета на заведението и трябва да спазват дистанция.

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки. В рисковите райони е забранено да се събират повече от 9 души, препоръчва се да не се посещават и роднини. Държавните и частни компании преминават към работа дистанционно, където е възможно. Засега само областите Козани и Касторя са в условия на карантина. Полицията ще следи за спазване на мерките, като на нарушителите ще се налагат високи глоби, предупреди министърът по защита на гражданите Хрисохоидис.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    26 3 Отговор
    Проблема не е , че отгоре ни лъжат- проблема е, че отдолу им вярват!

    Коментиран от #6

  • 2 Това е тирания

    28 5 Отговор
    ФАШИЗЪМ превзе почти целия свят. Най-силно изразен е в западните "свободни" страни и техните сателити-подлоги. Демокрация в действие.
    Който си мисли, че някога ще има връщане към нормалността - греши жестоко.

    Коментиран от #3

  • 3 Верно ли

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Това е тирания":

    Това е корпоративна диктатура - а сега на ви ваксинки, а сега на ви лекарства (а това са милиарди във фармацевтичните компании), и навсякъде пълен хаос, пощуряли хора под път и над път. Колко удобно за кукловодите.
  • 4 БАЙ Х@Й

    4 2 Отговор
    Кога да ви( с малка буква) вярвам: КОГАТО " ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ" или "Проф. Кантарджиев: Covid не е някакво ужасно, смъртоносно заболяване, но трябва да се контролира."

    Коментиран от #7

  • 5 Корона

    14 2 Отговор
    Много е опасен тоя вирус, върлува само през нощта!
  • 6 Проблемът е, че има много, които

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    не вярват и не спазват елементарни правила. Там където вярват носят маски и без да им го изискват(Китай, Япония, Сингапур) и затова почти са озаптили коронавируса. А в Европа само за вчера има 1980 починали от/с/заради инфекция с ковид-19, от които 13 в България.В момента 15 500 души за в интензивните отделения само на нашия континент. Още не е почнал активно сезонът на грипа, а маските би трябвало и от него да предпазват. Ако не носите една смрадлика маска с дни разбира се. Където не бяха задължителни през лятото дори в градския транспорт(например в Чехия) сега са най-зле в цяла Европа. Като брой новозаразени, болни, такива в критично състояние и починали на 1 милион души на седмична база.
  • 7 Ами на е смъртоносно за 95% от

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й":

    населението, но няма как да знаеш дали няма да си от другите 5%.А и не всички оцелели са без последствия за здравето. Не се знае в дългосрочен план с колко им е съкратил живота коронавируса. А когато болниците се затлачат с болни, за които няма кой да се грижи смъртността скача още.Включително и сред лекарите и сред по-младите пациенти.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 един

    17 4 Отговор
    С какво точно помага вечерния час срещу вирусите? Или овцете не виждат, че ги затварят в обора, откъдето повече няма да излезнат!
  • 9 ELHNAS🔵

    4 5 Отговор
    Да Гърция ако бяхме поне малко да сме се оправили ,а не Мангъров дебила да се прави на ,,умник,, доцент заблуден е колкото аз съм грък от етноса😆😆😆😆😆
  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ами на е смъртоносно за 95% от":

    Че кога смъртността от короновируса стигна 5 процента? Тя си остава по-малка дори сравнена с умиращите от грип минали години. Само че тези данни не ни ги показват често в медиите.
  • 11 БАЙ Х@Й

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ами на е смъртоносно за 95% от":

    " Човек и добре да живее умира ...." пише последна колона във В. Търновска църква. Никой не е вечен . Рано или късно всеки минава в статистиката. А тогава вече няма значение в кои проценти, на инфаркт, инсулт, рак , грип....