Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 19:44 1 515 10

Европа е вторият континент с над 250 000 жертви на коронавируса

  • европа-
  • коронавирус-
  • гърция-
  • франция-
  • италия-
  • пандемия

Гърция съобщава за пореден рекорд на броя на заразените за денонощие

Европа е вторият континент с над 250 000 жертви на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европа стана вторият континент след Латинска Америка, регистрирал над 250 000 смъртни случая от COVID-19. В Италия - отново протести срещу строгите мерки, а в Румъния - голяма част от гражданите отказват да носят маски, предаде БНТ.

Гърция съобщава за пореден рекорд на броя заразени за денонощие - 935 души са с потвърдена диагноза само вчера. От вчера в част от страната, включително в Солун и Атина, са в сила строги мерки срещу заразата, сред които вечерен час и задължителни маски на открито. Маски на открито трябва да носят и в Румъния. Въпреки това, в Букурещ бяха глобени десетки нарушители. Според мнозина, наредбата нарушава част от гражданските им права. Други, обаче, приемат наложените мерки.

Франция, която вече прехвърли 1 млн. заразени, обмисля удължаване на извънредното положение до началото на април. Долната камара на парламент прие на първо четене законопроект, който позволява строгите мерки срещу заразата, които включват затваряне на магазини, ресторанти и полицейски час, да бъдат в сила за неопределен период. В италианската столица Рим, където също има вечерен час, се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращи крайнодесни, които са против въведените ограничени. Протести и арести заради мерките срещу COVID-19 имаше и в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 закривай

    6 2 Отговор
    А в Китай са само 3000. Много ялови излязоха Евроганьовците.
  • 2 Хи хи хи

    5 3 Отговор
    Фалшификатът коронавайръс е в апогея си целта е тотален фалит на Еврооа и Сащ и изкупуване на безценица на предприятия земи и буквялно хора от азиатците.Имало научни изследвания.Глупости!Всякакво изследване може да се изфабрикува.Всичко може да се представи за истина.
  • 3 хъхъ

    6 0 Отговор
    COVID 19 е биологично оръжие, насочено срещу белите християни. В Африка вируса не вирее, тук катастрофа...икономическа и човешка.

    Коментиран от #8

  • 4 Грейс

    7 1 Отговор
    Защо не извадите информация от минали години за смъртните случаи от видовете грип в Европа, та да имаме база за сравнение. Така под хвърлени цифри само будят съмнение за вируса и неговата опасност,с цел манипулиране на общественото съзнание.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    И да ти извадят ще е фалшива, защото за някой и друг долар се продадоха и лекари и министри и медии, светът е завладян от сатаната бил гел и сие

    Коментиран от #6

  • 6 Грейс

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Тези хаир няма да видят от така изкараните пари, но кел файда от провидение, след нашето погребение.
  • 7 Мир

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Имаше такъв сайт някъде из мрежата но беше на английски . За протестите в Италия не показват реално новините, крият че полицаите в Неапол са преминали на страната на протестиращите. Ще нахлуват в болниците за да проверяват, вярно ли е че нямало места, защото не всички лекари са съгласни с този цирк. Заради тази " пандемия " нямат възможност да лекуват пациенти с други болести.
  • 8 Блогър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    За оръжието си прав, само, дето не е биологично, а интернет и телевизионно оръжие, в смисъл оръжие имащо за цел да промива мозъка , карайки хората да вярват в басни разказвани съвсем сериозно от политици.
  • 9 Доцент Лангъров

    0 0 Отговор
    Как да няма този коронавирус прилича на испанския грип 1918-1920г. починалите са 60млн. от 1млрд население.Източник на заразата Китай.
  • 10 Историк

    1 0 Отговор
    Що не четете Изкуството на войната от Сун Джъ.
    Ще си отговорите на много въпроси