Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 07:55 3 150 10

Израел започва изпитания на COVID-ваксина върху хора

  • израел-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • изпитания

Първоначалните изпитания ще бъдат извършвани върху група от 80 души

Израел започва изпитания на COVID-ваксина върху хора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелският държавен Институт за биологични изследвания започва от тази седмица изпитания върху хора на разработената от негови специалисти ваксина срещу коронавируса, предаде AP.

Първоначалните изпитания ще бъдат извършвани върху група от 80 души и ще започнат в неделя. През декември ще се премине към втора фаза с 960 души, а през април или май, в зависимост от първите две фази - към последната фаза на изпитанията, в която ще участват 30 000 души, съобщи БНР.

"Вярвам в способностите на нашите учени и съм уверен, че можем да произведем безопасна и ефективна ваксина", заяви д-р Шмюел Шапира, директор на института. Той добави, че целта е да бъдат произведени 15 милиона дози "за гражданите на Израел и нашите близки съседи", без да уточни кои съседи се имат предвид. "Това е ден на надежда за гражданите на Израел", заяви министърът на отбраната Бени Ганц. Институтът се ръководи от управляваното от него министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Който иска еврейсата ваксина, трябва да стане ционист, иначе - скоросмъртницата на чичко Бил и на Баце далаверите.
  • 2 замислен

    9 1 Отговор
    Де са нашите старчета от БАН? Те нали правеха там някаква по-безвредна ваксина, защо трябва да купуваме от краварите Ф-16 и ваксина, като няма гаранция, че работят? За едното конграчулейшънс ли? Да плащам за на Баце греховете?
  • 3 Соломончо

    2 3 Отговор
    Екстра качество е нашата ваксина ако не вярвате то питайте Пепино Москов . Продаваме я и с екстрите една от които е че който сдаде багажа погребение от нас безплатно като също така ще разфасоваме консумативите за втора употреба като сърца,бъбреци и др. и всичко това пак е за наша сметка.Хайде народе не се бийте ще има ваксина за всички !
  • 4 Рошко

    2 2 Отговор
    Колкото и да не ни се иска за съжаление, всеки ден използваме нещо еврейско затова ще ходим с намордници и на каишка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Успех

    3 4 Отговор
    Евреите нямат стигане Най великите умове работят за тях и САЩ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Булгарбаши

    0 0 Отговор
    Със сигурност може да си поръчаме от израелската ваксина но само от партидите,които ползват и те.
  • 9 Израел е номер 2 след САЩ

    1 4 Отговор
    В научно и технологично отношение Израел е на светлинни години пред много от развитите държави в Европа и по света, сред които територията Русия в никакъв случай не се вписва. Мога да имам доверие на израелска COVID-ваксина хиляди пъти пред която и да е от обявените за вече съществуващи руски ваксини, от които едната се оказа обикновено лекарство за добитък от миналия век. За технологии няма да говорим, защото "българин" и "технологии" са две несъвместими едно до друго понятия. Факт е, че Израел купува военна, медицинска и всякаква друга техника от САЩ, след което значително ги подобрява, а после САЩ купува тази техника от Израел. Докато са заедно, тия две страни ще са недостижими.
  • 10 666

    2 0 Отговор
    За гоите ваксината е друга.