26 Октомври, 2020 19:20 4 516 39

Тръмп скочи на медиите: Спрете да сеете паника за епидемията от коронавирус!

  • доналд тръмп-
  • ковид-19

През последните дни избухна ново огнище на зараза сред служители на Белия дом, този път сред хора от екипа на вицепрезидента Майк Пенс

Тръмп скочи на медиите: Спрете да сеете паника за епидемията от коронавирус! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини в поредица от туитове медиите, че нарочно сеят паника за растящите случаи на заразяване с новия коронавирус, които според него се получават от по-големия брой тестове, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Случаите (на заразяване) растат, защото ТЕСТВАМЕ, ТЕСТВАМЕ, ТЕСТВАМЕ. Това е Конспирация на Медиите с Лъжливи Новини", се казва в един от тези туитове.

Макар и да е вярно, че броят на тестванията расте, се наблюдава увеличение и в броя на хоспитализираните, което е знак за нарастване и на броя на сериозно болните, отбелязва ДПА.

През уикенда беше съобщено за над 80 000 случая на ден, което е рекорд до момента, а средния брой за седемдневен период остава на високи равнища, които не са виждани от няколко месеца.

"КОВИД, КОВИД, КОВИД се използва от тях (медиите) в пълна координация, за да променят числата в ранното гласуване. Това би трябвало да е нарушение на изборния закон!", написа Тръмп в друг туит.

През последните дни избухна ново огнище на зараза сред служители на Белия дом, този път сред хора от екипа на вицепрезидента Майк Пенс. Самият Пенс и съпругата му са дали отрицателни проби за Ковид-19, съобщи канцеларията на Пенс, цитирана от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто природен закон

    82 2 Отговор
    Като няма за друго какво да пишат, днес обедните новини по нова телевизия от общо 16 минути времетраене, 14 от тях бяха за Ковид деветнадесет.

    Коментиран от #7, #34

  • 2 Дервишово семе

    38 3 Отговор
    Тестване! Тестване! Тестване! Ако така много тестваха хората по света и за нивото на интелигентност, колко ли които се имат за умници, ще се окажат глупци и наивници? Аз си знам, че съм си парче тъпак и си го и признавам, но много като мен все с вирнат нос ходят и говорят.
  • 3 минчо

    87 5 Отговор
    ТРЪМП Е УМЕН .ЩОМ ГОВОРИ ДА СЕ СПРЕ ДА СЕ СПЕКОЛИРА С ТЕМАТА КОВИД 19

    Коментиран от #21, #30

  • 4 УУуууу

    17 41 Отговор
    Перуката ще го гръмнат от ЦРУ накрая като Кенеди
  • 5 КОТарАК

    54 2 Отговор
    във военно време паникьорите се разтрелват. това страшно ЗАРАЗНО ЗЛО ни е докарало по медийните изяви на ръба на апокалипсиса и не виждам причина да не се изпълни тоя стар закон
  • 6 тръмп

    102 4 Отговор
    Тръмп е от малкото лидери в СВЕТА, който има сърце и смелост да каже какво се случва с тази вирус кампания. Някой друг лидер в света да го е казал въпреки, че го знае и си го мисли?? Топки.... топки трябват за тази работа, а не да си политик.
  • 7 гост

    41 1 Отговор

    До коментар #1 от "Просто природен закон":

    Ами вечерните? Крайно време е да се спрат малко.Е..ем ти свободата на словото,информираноста и тъпия им плурализъм.Побъркаха хората. НОЩ и Мутафчийски бяха обвинени че плашат хората. Тяхното ,,плашене,, беше приказка за лека нощ в сравнение с това което се говори в сутрешните блокове и информационните емисии.

    Коментиран от #22, #23, #39

  • 8 44444

    67 2 Отговор
    Дано спечли Тръмпи и да ги разобличи тези долни лъжци с К19...
    На целия свят му писна от тези дирижирани измами!
  • 9 Бурканбанк

    71 2 Отговор
    Чудя се, дали някога ще доживея да видя някой наш управник да стигне поне 1% от нивото на Тръмп.
    На 3-ти ноември предстоят изключително важни избори в САЩ и вярвам, че американците отново ще направят правилния избор. Глобалистите (чиято кандидатура е Байдън), които създадоха коронаизмамата трябва да загубят, за да има шанс светът да оцелее.
    Ако Тръмп не спечели, света го очакват времена, каквито никога не е имало откакто съществува човечеството. Ако Тръмп спечели пак няма гаранция, дали ще избегнем трагедиите но все пак шансът да се върнем към нормалността ще е много по-голям.

    Коментиран от #11

  • 10 Жак Фреско

    3 4 Отговор
    Тъпаци са коментиращите решението му е майката,насочете тъпите си коменти в решението !!
  • 11 Не религиозен

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бурканбанк":

    Публикувано във факти.бг: но все пак шансът да се върнем към нормалността …
    Бог издигна Доналд Тръмп за президент, именно заради това - да даде шанс на човечеството да се върне към Божествените ценности и Божествения ред, постановен в Божието Слово (Библията). Като християнин, Тръмп знае каква е неговата мисия и неговата отговорност и досега С ДЕЛАТА СИ ( по плодовете ще ги познаете) показа, че е взел Бог на сериозно, за разлика от "практикуващия католик" Байдън.
    Нека се молим ! Според вярата си, да се изпълни Божието намерение.
  • 12 Проблем

    23 2 Отговор
    Една държава, която концентрира интелектуалният потенциал на света, е достигнала до положение да избира между "дедо" и дедо му".Да им е честито на американците/ ние правим същото-между тиква и тиквеник/. Обаче техният избор пряко влияе на решенията на нашия тиквеник.
  • 13 аха

    30 1 Отговор
    Да спрат, ама това значи "пандемията" да приключи. Спонсорите няма да са доволни.
  • 14 Умен човек

    35 3 Отговор
    Най адекватния и умен политик - евала . Другите отрепки алчни политичета могат да ходят на уроци при него , и пак не е сигурно щот той боклуци не оправя .
  • 15 Е те това е

    8 0 Отговор
    "тежката артилерия"- Анатолиий...Мята огън и светкавици, за гърмежите само на Зевс отстъпва.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кarosel

    8 5 Отговор
    Ще дойде време и хора няма да могат да разпознаят доброто от злото, истината от лъжата... Това време настъпи, осъзнайте се, простете на братята си или ще стискате зъби...

    Коментиран от #27

  • 19 Кarosel

    5 3 Отговор
    Голяма ще е наградата ви небесна!
    Грешници сме всички, но само някои си признават...

    Коментиран от #26

  • 20 Гробар съм

    7 5 Отговор
    Аз също съм против крайни мерки за КовидО! Обаче Тръмп си прави сериозна предизборна кампания! Просто си е играч човека..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Траурна агенция

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Новините по НОВА
    До 19тата минута само ковид болници и умрели.Не бях гледал новини поне от 9-10 дни.Смятам да си подобря рекорда
  • 23 МалкоЕ

    2 18 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Явно плашенето е недостатъчно защото в БГ някои се държат все едно няма пандемия. Затова сте на това дередже и ще става по лошо - мислехте че сте 'специални' и ковид ще ви подмине но той е демократичен вирус и не подбира.

    Коментиран от #37

  • 24 XYZ

    19 1 Отговор
    Цялата минала година 2020 се представяще като година на голяма икономическа криза и хоп от 01.01.2020 се пръкна "страшната" и "не лечима" болест коронавирус! За нея лекарство все още няма но повечето от хората се излекуват! Как!? Мистерия. За сметка на това журналистите не спират да лаят колко е опасна и колко е страшно. Лекарите усетиха келепира и се правят на космонавти. Сега и полицаите скочиха за пари! Боже, Боже слез и си събери "вересиите".
  • 25 Докторите

    13 0 Отговор
    набараха дамара с тестовете.
  • 26 Не религиозен

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кarosel":

    Цитираш думите на Исус Христос. А ЗНАЕШ ЛИ КЪМ КОГО са
    отправени ?
    "Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
    Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
    радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас." (Еванг. Матей 5: 10-12 )
    Думите се отнасят към Неговите ученици.
    Ти като последовател ( ученик) на Христос ли се възприемаш? За каква награда се надяваш?
    Аз мисля, че тези думи повече подхождат за Тръмп, който показа с делата си, че се старае да изпълнява Божието Слово.
    Самоцелното цитиране на отделни откъси от Божието Слово не те прави нито добър слушател, нито добър изпълнител. Лъжеш себе си.
  • 27 Не религиозен

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кarosel":

    Звучиш като инквизитор от Средновековието...

    Коментиран от #28

  • 28 1234

    0 4 Отговор

    До коментар #27 от "Не религиозен":

    Да но е болезнено прав

    Коментиран от #29

  • 29 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "1234":

    Не оспорвам, че голяма част от хората са приспали съвестта си и поради това, че са се отдалечили от Бог, губят способността да различават доброто от злото и стават подвластни на греха. "Простете на братята си" е ОК, но заканата за зъбите звучи зловещо. Словото ни предупреждава, че в "тъмницата, ще бъде плач и скърцане със зъби", но … казано извън контекста повече прилича на заплаха, отколкото на предупреждение с добро намерение. Нека не забравяме, че Бог е много милостив, дълго търпелив и Неговата любов трае до века. Със страх и контрол си служи неговият противник - Сатана. Предполагам, че и Тръмп е провокиран в избухването си срещу медиите от същата мотивация.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 vasik atanasova

    2 5 Отговор
    че нали тръмп го измисли това
    сега казва спрете
  • 33 Аз съм клошар и рова по кофата

    6 1 Отговор
    Ям намерено пия намерено не се пазя тръмп го гледат службите като пиисано яйце и се разболял а за мене никои не се грижи и не съм болен от нищо ка става тва не знам...нали немало лекарство а тръмп след 3 дена бил излекуван😂😂😂
  • 34 Сламения човек

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просто природен закон":

    Трябва да отвее сухото сбръчкано старче, че иначе света 🌏 не го чака нищо хубаво, а и цв.цв да не се налага да сменя името от републиканци на демократи
  • 35 5551

    2 2 Отговор
    Ceриoзни бългaрcки cпeциaлиcти зaпoчнaхa дa гoвoрят зa изкуcтвeн прoизхoд нa вируca. В Нoвa тв дирeктoрът нa "Пирoгoв" прoф. Aceн Бaлтoв зaяви: "Тoвa нe e прocт грип. Виждaмe, чe тoй нe ce пoддaвa нa нищo, cвързaнo c вируcoлoгиятa в мoмeнтa. Зa мeн тoвa e eдин "тунингoвaн вируc", т.e. имa някaкъв лaбoрaтoрeн принoc зa cъздaвaнeтo му". Зaщoтo дoceгa вcички кoрoнaвируcи ca изчeзвaли и зaрaзитe зaтихвaли oт caмo ceбe cи.

    Пълнoтo рaзминaвaнe нa пoвeдeниeтo нa SАRS-СоV-2 c принципитe нa нaукaтa вoди дo извoдa,чe мoжe дa e изoбрeтeн cпeциaлнo в лaбoрaтoрия, cпoрeд прoф. Бaлтoв.

    Пoдoбнo мнeниe изкaзa и пулмoлoгът Aлeкcaндър Cимидчиeв, мaкaр и дa ce зacтрaхoвa, чe хипoтeзaтa нe e пoтвърдeнa.
  • 36 Холмс

    10 0 Отговор
    боя се, плановете с Сovid манипулацията са обречени, щом и Тръмп взе да ги осъзнава ... италианците, германците, французите и испанците вече скочиха срещу "мерките"
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Дончо

    1 0 Отговор
    стиска зъби,и премълчава на този етап.Получи ли втори мандат,ще последват буквално сеизмични промени.Помним,как отряза сезеото.Но явно към момента, е в глуха линия на защита.Срещу него са изправени чудовищни пари и скрита власт. Изберат ли маразматика,не чакайте добро.Ще принудят всички правителства да закупят ваксина за цялото население.Подобен финасов мегаудар дори след ВСВ,с т.н план " Маршал" няма . Тогава поне е имало реални доставки на стоки и суровини.Сега ще реализират над трилион.Нищо чудно след това,да има година затишие.Следва трета вълна.И още 7 млрд ваксини.Приказките...аз няма да се ваксинирам са смешни.Къде ще ходиш,като в работата, независимо каква и къде,ще те заковат.. Представи документи,че си ваксиниран.Иначе фирмата, офиса,цеха,пицарията,банката не може да рискува,да заразите персонала! Иначе имате право да откажете.Къде ще ходиш без работа?
  • 39 Лея13

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Абсолютно си прав!Но знаеш ли, че в Германия е същото, ако не и по зле.Почват още от сутрешните блокове, новините в сутрешните блокове, обедните новини, следобедните ток шоута, вечерните новини....нон стоп! Мисля, че навсякъде е едно и също!Здраво промиване на мозъци.