Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 14:33 2 515 7

При съседите! 13 гръцки области са под заплаха от локдаун

  • гърция-
  • ковид-19-
  • карантина

Наредбата за носене на маска се спазва, констатираха властите с малки изключение на неподчинение, предимно от младежи, които ги глобяват с по 150 евро

При съседите! 13 гръцки области са под заплаха от локдаун  - 1
Снимка: Shutterstock

13 гръцки области са под заплаха от затваряне (локдаун), съобщават здравните власти. Кметове призовават гражданите стриктно да спазват мерките, за да не бъдат поставени под карантина. За последното денонощие се отчита лек спад на броя на заразените и те са 714. Увеличава се броят на приетите в болници.

Кметовете на застрашените гръцки области апелираха за стриктно спазване на всички мерки, за да не попаднат под карантина. Кметът на град Янина съобщи пред медиите, че ситуацията в областта е критична с непрекъснато нарастващ брой на заразените и 90% заетост на специализираните болнични отделения.

В Серес също очакват до дни да бъдат поставени под карантина.

Наредбата за носене на маска се спазва, констатираха властите с малки изключение на неподчинение, предимно от младежи, които ги глобяват с по 150 евро. В цялата страна полицейски екипи патрулират денонощно.

Задължително е носене на маска и в личния автомобил, припомнят от полицията. Допустимо е пътуване до три човека в автомобил. При двама - ако не са от едно семейство, също е валидна наредбата за маска.

За нарушение на вечерния час налагат масови глоби на заведения и отнемат лиценз за седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново и отново

    10 6 Отговор
    промиване на мозъци!
  • 2 Един

    13 4 Отговор
    Какво им обещаха толкова на тия гръцки политици, че така масово си съсипаха и икономиката и туризма и живота на хората?!!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    ами нормалност им обещаха.тва е разликата там от тук.местните искат нормалност и заради нея потдържат ред.научаваме го веднага като идем там.а някои по трудния начин.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 до "нормалния"

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Жалко, че не осъзнаваш, какъв идиот си! Без извинение!
  • 5 Дедо Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Дадоха им много пари и им обещаха още повече ако слуша и изпълняват.

    Коментиран от #7

  • 6 Фактология

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Ако знаеше гръцки нямаше да пишеш глупости.Влез в нета.Фейса или туитър и прочетеш какво е мнението на обикновеният грък.Тяхното мнение не е по-различно от мнението на обикновените българи с Не промити мозъци.
  • 7 Финансист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Грую":

    Не бяха толкова много, само 70 милиарда, които както и тук се усвояват от правилните хора. Така че на фашисткото правителство там му дреме за обикновенния човек и малкия бизнес. Между другото тази година ходих два пъти за по две седмици в Гърция. Първия път два дни преди да измислят тази простотия с тестовете и PLF. Знам какво е отношението на обикновенния човек там към всичко това.