Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 19:09 1 749 7

Хакерска атака срещу института "Роберт Кох"

  • хакер-
  • роберт кох

В неделя неизвестни нападатели хвърлиха бутилки със запалителна течност по една от сградите на института в Берлин, след което успяха да избягат

Хакерска атака срещу института "Роберт Кох" - 1
Снимка: Shutterstock

Германският институт "Роберт Кох" закъсня днес с обявяването на статистиката от последното денонощие за коронавирусната епидемия в страната, тъй като стана мишена на кибернападение, предаде ДПА.

Тази сутрин между 8 и 10 ч. хакери атакуваха сайта на института и той блокира поради претоварване. Нападението се разследва, но за момента извършителите не са открити, предаде БТА.

Тази година институтът "Роберт Кох" е в центъра на вниманието в Германия заради централната си роля в наблюдението на епидемията в информирането на обществеността.

В неделя неизвестни нападатели хвърлиха бутилки със запалителна течност по една от сградите на института в Берлин, след което успяха да избягат.

При инцидента не пострадаха хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    14 0 Отговор
    Който сее вятър жъне бури!
  • 2 VIKRAM INDIA

    6 2 Отговор
    Немците надушват че Китай са купили и Кох
  • 3 Рико

    3 10 Отговор
    Какъв идиот трябва да си за да атакуваш медицински институт?!

    Коментиран от #4

  • 4 00000014

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Рико":

    След като е "медицински" защо Сорос е стъпил в него?
  • 5 Не е достатъчно

    8 1 Отговор
    Подлоги на Гейтс. Да се закрият заедно с John Hopkins, Imperial College и WHO.
  • 6 защото лъжат

    4 0 Отговор
    както лъжат и нашите, и в италия, и в испания,и в америка, и в русия, и великобритания, турция За другите места може цифрите да са истински но за тези-не.
    Измама за пари и потушаване на вътрешното недоволство и бунтовете които гражданите организират, срещу управляващите си.
    Ако погледнете, назад, времето преди коронаглупостите, на тези места има страхотни вътрешни проблеми и недоволства. Навсякъде поради различни причини, но това е добро решение за всяка от тези страни, за потушаване на вътрешните конфликти.
    Ако отчетем и протестите в Хонконг, то и Китай е в кюпа.
  • 7 HAHAHAAH

    2 0 Отговор
    ЩЕ ВИ НАМЕРЯТ ЦАКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ СЕ ОАКАТЕ С ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС ,ИСКАТЕ ЦИФРОВИЗАЦИЯ И СЛЕДЕНЕ А ЗАБРАВЕТЯ ЧЕ ИМА ПО УМНИ ВАС ПРЕСТЪПНИЦИ