Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 08:12 1 891 14

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки

  • ес-
  • пандемия-
  • коронавирус

Шарл Мишел настоява да се работи за взаимното признаване на тестовете, особено на резултатите от бързите тестове и в контекста на пътуването в Общността

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тестовете, проследяването на заразените с Covid-19 и ваксината срещу вируса ще бъдат основните теми, които европейските лидери ще разискват на видеоконференция тази вечер.

В писмо до държавните и правителствени ръководители, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел настоява те да обсъдят общ подход за разгръщането и употребата на тестове, възможен праг и по-добро наблюдение и контрол върху тях на следващия етап.

Мишел настоява да се работи за взаимното признаване на тестовете, особено на резултатите от бързите тестове и в контекста на пътуването в Общността. Председателят на Европейския съвет иска също така да се работи по общ подход към ваксините, което да включва критерии за разпределението им сред страните-членки и общ списък на приоритетни групи за тяхното получаване.

Вчера председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен настоя страните-членки да изготвят национални планове за ваксиниране. Тя съобщи, че големите доставки на ваксини се очакват през април и подчерта, че няма да има компромис с тяхната безопасност. Фон дер Лайен каза още, че Европа е в сърцето на втората вълна от пандемията с коронавируса и предупреди, че регистрираните заразени през миналата седмица 1.1 млн. души ще нарастват още през следващите 14-20 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    7 0 Отговор
    Какво направи ппГРОБ да запази младите лекари в БГ?!

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Последния Софиянец

    7 0 Отговор
    Тия чиновници докато се задвижат короната ще отмине.В криза се вижда колко е неадекватна тази структура.Трябват спешни реформи в ЕП.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 "Ковид"- панацеята,

    4 1 Отговор
    за проблемите на всички правителства.
    Навсякъде си имат свои проблеми. Някъде са класови безредици. Някъде протести против правителствата. Другаде, желание за отцепване и референдуми. Тривиалното-пари също, някъде. Недоволство от промени в социална или пенсионна(данъчна система). Подтискане на безредици и т.н. Короната се оказа панацеята за решаването на всеки един от тези проблеми. Супер удобна причина даваща изключителни права, като по време на война, за потушаване на надигащо се недоволство и размирици. Правителствата(президентите,диктаторите,управляващите партии) имат изключителни права, зад паравана на изкуствена хуманност да използват силовите структури, за да решават проблемите си, което в нормални времена би било немислимо. Това е цялата игра и започна с Китай, заради размириците в Хонконг. От там всеки един стратегически анализатор и политически съветник, видя възможността да контролира народа и използва силови методи за справяне със собствените си локални проблеми. Коронавирус има, да. Но той е много по-безобиден от грипа, но се разпространява по-бързо и в по големи ареали. Което е страшно удобно за тези които имат кирия от него в момента. Не изключвам и умишлено разпространяване където трябва, но сам осъзнавам, че това отива вече твърде надалеч. Не искам и да мисля че би било възможно, но го има като вариант, точно защото знаят, че е много по безобиден от останалите въздушнопреносими вируси

    Коментиран от #14

  • 4 др Гей Билтс

    1 3 Отговор
    И не на последно място отварянето на санаториума Аушвиц Биркенау за тежкоболните от Ковид. Ще се мре яко, яко ще се мре.
  • 5 COVID1984

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ковид е тук, за да остане завинаги.
  • 6 MAN

    8 0 Отговор
    Като им видя идиотските физиономии не смятам ,че са способни да измислят нещо умно.Всички са купени и наведени и изпълняват мръсна поръчка.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    4 0 Отговор
    И ЕНП да си прибере Борисов докато дойде време да дава показания в български съд!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това стана

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Зарази ги с Ковид 19.
    Да не бягат в чужбина.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Крайности

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Да го изпратим в Китай на лечение, Бойко Борисов, само там ги лекуват ,като си платят, куршума.
  • 13 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Значи,к,во? Разпределяме ваксина която още не е измислена.От цялата трагедия полезното е,че се видя какво представлява Европейският съюз.
  • 14 китаец от САЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от ""Ковид"- панацеята,":

    Умнико,проблемите на всички правителства по света е да балансират между необходими /и не известни/ мерки и раздразнението на неграмотното население от тия мерки.И преди да споменаваш Китай,прочети поне две страници за него.