29 Октомври, 2020 14:45 3 212 5

Четириседмична карантина в Германия, 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли

  • германия-
  • карантина-
  • ковид-19

Според опозиционните либерали и крайнодясната „Алтернатива за Германия” обаче затварянето на цели отрасли е пагубна и пресилена мярка

Четириседмична карантина в Германия, 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия влиза от понеделник в четириседмична карантина, обяви канцлерът Ангела Меркел. Пред Бундестага тя разясни необходимостта от рестриктивните мерки. Кабинетът обеща 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли.

С многократни прекъсвания от страна на опозицията в лицето на крайната десница и на либералите Ангела Меркел беше категорична, че постигнатият снощи компромис с министър-председателите на 16-те провинции е единствено правилното решение:

„Трябва да действаме, и то веднага. За да предотвратим национална здравна криза. Затова от понеделник трябва още веднъж всички заедно да положим усилие“.

Затварят всички заведения, театрите, кината, фитнес-залите. Но училищата и детските градини продължават да работят. За разлика от пролетта, границите на Германия няма да се затварят, увери кабинетът. „Наложителни и отговарящи на ситуацията” са наложените рестрикции, обясни Меркел.

Според опозиционните либерали и крайнодясната „Алтернатива за Германия” обаче затварянето на цели отрасли е пагубна и пресилена мярка.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МангъроFF

    7 2 Отговор
    Ама не на калпак както е при нас
  • 2 др Гей Билтс

    16 1 Отговор
    Друго си е принтерът да е у тебе, Меркелице. Нашият ко да прави, заеми ще тегли, после неродените деца да му мислят.
  • 3 Потрес

    9 3 Отговор
    Тая смотанячкансъвсем изтрещя! Взимайте се сна нашия тулуп и на на неговия остров! Там се затваряйте, запечатвайте и тн
  • 4 глоги

    5 0 Отговор
    ГЕРМИНАТА ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ,А БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ТАКИВА,НО БАЦЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗХИЩАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ДА ТЕГЛИ НОВИ ЗАЕМИ.
  • 5 Мнение

    5 0 Отговор
    "Пандемията" не е медицински проблем само. Политико-икономически. Борсите падат при карантина, качват се през лятото, когато имаше оптимизъм, уж овладени нещата. Акции сменят собственост в световен мащаб. За криза говореха още 2018 и си я направиха. Наред със социалните и психоексперименти "тип варене на жаба" . А в южното полукълбо случайно изчезнал грипът