Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 12:23 4 529 4

Пандемия! Карнавалът в Рио де Жанейро се отменя

  • рио де жанейро-
  • карнавал

Бразилия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в света с над 5,4 милиона потвърдени случая на зараза с новия коронавирус

Пандемия! Карнавалът в Рио де Жанейро се отменя - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рио де Жанейро отмени уличните чествания на карнавала догодина заради коронавирусната пандемия, предаде ДПА, позовавайки се на новинарския портал G1.

Според съобщението организаторите - общинската агенция за туризъм "Риотур" и специалисти по здравеопазване и сигурност се са съгласили, че карнавалното издание за 2021 г. трябва да бъде отложено, докато не бъде налична ваксина.

В края на миналия месец беше оповестено, че Рио де Жанейро отменя основното карнавално събитие - традиционното шествие на школите по самба.

Карнавалните чествания обикновено привличат милиони хора в Рио де Жанейро, припомня агенцията.

Бразилия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в света с над 5,4 милиона потвърдени случая на зараза с новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид 19

    3 2 Отговор
    Побъркахте хората. Много бързо се забравиха далаверите на Борисов и 1 000 000 евро , нали!? Пандемия братче, а всъщност става разпределение на света както каза диктаторът Лукашенко - тук е прав! Президентът на Бразилия също го усети , но и той се пречупи заради микробът ковид 19. В България цяло лято си беше ок! Как така вирусът вилнее?! Има хора , които не са си правили тест и им казват , че са болни. Гледаите Крум Савов вчерашното му предаване!

    Коментиран от #2

  • 2 Леле

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид 19":

    Леле, значи отменят карнавала в Рио заради Бойко? Леле, чак не мога да повярвам, че има толкова заблудени хора. Ама то и затова сме на това трагично положение.

    Коментиран от #3

  • 3 Леле

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Леле":

    Човекът от коментар 1 ти е споменал и Бразилия , което е в контекстът на темата бе пич. Идеята е че заради постоянните новини за бацила , май забравяме главния бацил ББ.
  • 4 КАЛИГУЛА ВИДЕН БРАЗИЛСКИ НУДИСТ🇧🇷

    1 0 Отговор
    Поздрави от далечна Братска Бразилия получавате безплатна смяна на ПОЛА от глава до пети😉🧐🤫