30 Октомври, 2020 13:05 3 249 18

Коронавирус: рекорден брой заразени в Германия, рекорден брой оздравели в България

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Жертвите на коронавируса в България са 1225, като през последното денонощие са починали 28 пациенти

Коронавирус: рекорден брой заразени в Германия, рекорден брой оздравели в България - 1
Снимка: Shutterstock

Германия регистрира рекордните 18 661 нови инфекции с коронавирус за денонощие. В Бавария будни "съседи ще информират властите дали мерките не се нарушават". А България отчете рекорден брой оздравели.

В Германия новият коронавирус се разпространява с рекордни темпове, посочва в петък (30.10.) германската обществена телевизия АРД. Според германския институт "Роберт Кох", за последните 24 часа са регистрирани 18 661 нови инфекции с вируса, а това е нов мрачен рекорд. Предишният рекорд беше постигнат ден по-рано - 16 774.

Така общият брой на инфекциите в страната от началото на пандемията достигна 499 694. Оздравелите са 345 600. А жертвите на Ковид-19 са общо 10 349, като 77 от тях са издъхнали през последните 24 часа.

В момента на лечение в интензивни отделения са общо 1696 пациенти с Ковид-19, а това отговаря на 5,65% от общо 30-те хиляди легла в интензивни отделения. Към момента има общо 7500 свободни места за интензивно лечение.

В Бавария будни съседи ще информират за нарушаване на мерките

В Германия от 2 ноември в сила влизат по-строги ограничения. В цялата страна ще затворят ресторантите, кината, плувните басейни, контактите навън се ограничават до максимум 10 души от две домакинства. Училищата и детските градини обаче ще останат отворени.

В четвъртък (29.10.), по време на бурен дебат в Бундестага, канцлерката Ангела Меркел защити строгите мерки и подчерта, че предстои "тежка зима". Ден по-късно баварският министър-председател Маркус Зьодер обяви, че в Бавария ограниченията на контактите ще важат и в частните жилища. По думите на Зьодер, местните власти ще разчитат на будни "съседи, които ще информират за нарушаване на мерките".

Каква е ситуацията в България?

В България нови по-строги мерки важат от четвъртък (29.10.). За последното денонощие в страната е отчетен лек спад в броя на новите инфекции, но като цяло броят остава висок - 2 689, което е със 71 по-малко от рекордните 2760, регистрирани ден по-рано. Процентът на положителните тестове спада от 27,74% в сряда на 23,63% в четвъртък.

От началото на пандемията досега общо потвърдените случаи на коронавирус в България са 48 150. А активните случаи са 27 230. В болниците е отчетен ръст на пациенти с Ковид-19 - към днешна дата 2376 пациенти са настанени за лечение, което е с 60 повече за денонощие. Същевременно през последния ден са оздравели рекордните 536 души. Така общият брой на оздравелите до този момент е вече 19 695. Официалните случаи на инфекция сред медицинските лица са общо 2169, а това представлява ръст от 82 случая за последния ден.

Жертвите на коронавируса в България са 1225, като през последното денонощие са починали 28 пациенти. В страната под карантина са общо 31 640 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .....!

    14 5 Отговор
    Скапаните немци само могат да си мечтаят за масиената бай Тошовска програма за БЦЖ ваксиниране на нселението си.

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор
    БОГ да пази БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ а ЗДРАВЕТО Е НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТСВО

    Коментиран от #6

  • 3 Не бе!

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от ".....!":

    Всички паразити умират щом чуят думата ром! Затова е и рекорда оздравели!
  • 4 сдасд

    11 5 Отговор
    По думите на Зьодер, местните власти ще разчитат на будни "съседи, които ще информират за нарушаване на мерките".

    Аха, доносници значи....
    Ако разбера, че някой "буден съсед" ме е изтропал... после няма да му е много забавно :)

    Коментиран от #9, #13

  • 5 касиер

    8 1 Отговор
    Ама с тия повторно заразени, оздравели, пак заразени, новозаразение е все едно касата е оставена отключена и всеки бърка у нея.. Ама къде се е видяло, такава Бащиния?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🐷 Боко ТИКВАТА

    7 4 Отговор
    Виновни са Мангъров, Путин, Орешарски и леля Корни....хахахаха.
  • 8 Дервишово семе

    10 0 Отговор
    В Бавария будни съседи ще информират за нарушаване на мерките. Да. За подобни неща винаги ще се намерят свидетели. Ако " чукнеш" някой с автомобила и офейкаш, пак свидетели една дузина, но като по сред бял летен ден в парк в Мюнхен трима негри пребиха един поляк- свидетели 0,00. Никой не се е намешал да му помогне и даже в продължение на 2 часа е лежал окървавен на пейката без някой да се обади на бърза помощ. След това олюлявайки се едва е стигнал да жилището си, където е и припаднал пред блока и чак тогава са се обадили за човек в много тежко състояние. Започва разследване и по телевизията дори раздухаха случая и търсят свидетели при пълна анонимност. Да, но не. Имало е десетки хора разказва полякът, но всеки се е обърнал и си е заминал. Те това са днешните наследници на Третия райх.
  • 9 COVID1984

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "сдасд":

    „Семейството не можеше да бъде напълно премахнато и наистина хората се насърчаваха да обичат децата си почти като едно време. От друга страна, системно настройваха децата срещу родителите им, учеха ги да ги шпионират и да доносничат за прегрешенията им. В резултат семейството се бе превърнало в придатък към Полицията на мисълта. То беше станало средство, с чиято помощ всеки ден и нощ можеше да бъде заобиколен от доносници, при това негови близки.”
  • 10 БАЙ Х@Й

    7 2 Отговор
    Като чуя голям брой починали и си спомням оная снимка от Италия ! На която имаше редици ковчези на починало от Ковид, А СЕ ОКАЗА, ЧЕ СНИМКАТА НАИСТИНА Е ОТ ИТАЛИЯ , НО ОТ 2013г ! И е на мигранти починали от удавяне.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТОВА е ИЗМАМА

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й":

    Само да допълня.В началото на истерията в нета се въртяха клипчета, как китайци както си вървят по улиците ПАДАТ и УМИРАТ....хахахаха.И това го имаше.
  • 13 Xхххх

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "сдасд":

    Ще разбереш като ти дойдат от полицията на вратата и ти връчат 500 еврака/ die Strafe/ ще има да подскачаш като заклан петел ; -)
  • 14 Рошко

    1 0 Отговор
    Според заглавието да очакваме немски туристи като лавина да ни залее, и немски лекари да идват на обучение при нас 😂😂😂😂, ше станем номер едно по здравен туризъм
  • 15 оня с коня

    3 0 Отговор
    Не видях Тъпото "ДВ" да отразява Статистика за броя Заразени/Оздравели НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО,защото къде е Огромна Германия ,къде е миниатюрна БГ като Население!Но нека отчетем и РЕШАВАЩИЯ ФАКТОР за "Превъзходството" ни спрямо Германия:За разлика от богатите Шваби Ние оздравяваме "ОТ ЗОР",щото иначе ако се залежим ще Пукнем от Глад.

    Коментиран от #16

  • 16 БАЙ Х@Й

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Няма да видиш и статистика със броя ня починали политици от смъртоносния вирус!
  • 17 Антон

    0 0 Отговор
    При тези данни излиза, че смъртността в България (от КОВИД-а) е около 2.5%. Обаче, това е само в случай, че всички починали са починали НАИСТИНА от КОВИД а не от нещо друго и просто са били с положителен тест.
  • 18 Име

    0 0 Отговор
    Продължава облъчването.