31 Октомври, 2020 09:47 1 991 8

Германия с нов рекорд на заразени

  • коронавирус-
  • мерки-
  • цели

Мерките влизат в сила в понеделник

Германия с нов рекорд на заразени - 1

Германия регистрира рекордните 18 681 нови случаи на коронавирус през последните 24 часа, съобщи институтът за контрол на заболяванията "Роберт Кох", в момент когато страната се готви за нови противоепидемични мерки от следващата седмица, предаде ДПА.

Данните за вчера са три пъти повече от нивата, регистрирани през първия пик на заразата в края на март и началото на април, макар че оттогава обемът на тестовете значително се увеличи.

Общият брой на случаите, потвърдени във ФРГ, е 499 694. Починалите са 10 349, което е увеличение със 77 от четвъртък. Крайбрежните провинции Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-ПРедна Померания, които са популярни сред туристите, обявиха вчера, че всички екскурзианти трябва да си тръгнат до началото на следващата седмица.

От понеделник нататък до края на ноември няма да бъдат приемани туристи, обяви регионалната министър-председателка на Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг.

Федералното правителство и правителствата на провинциите се договориха в сряда да засилят мерките за ограничаване на контактите и затваряне на магазини за целия месец ноември в опит за сдържане на коронавируса преди Коледа.

Обектите за култура и отдих ще бъдат затворени. Това важи също за ресторанти и барове. Събиранията на открито ще бъдат ограничени до членове на не повече от две домакинства, до максимум 10 души.

Мачовете от бундеслигата ще са без публика, няма да има аматьорски спортни състезания, а фитнес салоните, басейните, козметичните центрове, салоните за масаж и студиата за татуировки също няма да работят.

Мерките влизат в сила в понеделник. Няколко провинции вчера обявиха планове за отмяна на прочутите коледни базари. В изказване в четвъртък канцлерът Ангела Меркел защити ограничителните мерки като "уместни, необходими и пропорционални".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВирОсолог

    7 3 Отговор
    Всичко е пиниз❗
  • 2 асдасд

    6 3 Отговор
    Ама как така?
    Нали от 2 месеца насам максите им са задължителни, и те не ги свалят дори?
    Как успяват да се заразят, като те немците верно са доста изпълнителни, и правят точно каквото им се каже, като овчици?

    Коментиран от #3

  • 3 Дервишово семе

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "асдасд":

    Защото нито тестовете са точни, нито изнасяните пред обществото цифри отговарят на каквато и да е истина.
  • 4 Дервишово семе

    7 0 Отговор
    Максималния капацитет за тестване в Германия е около 270 хил на седмица, разделено на 7 дни е 38 хил на ден , което ще рече, че трябва всеки второ тестван е заразен, защото за последните 24 часа има над 18 хил нови потвърдени случай. Глупости! Глупости! Глупости!
  • 5 55555

    9 0 Отговор
    Е така де, ама в Германия ВСИЧКИ затворени през ноември бизнеси получават безусловно и безвъзмездно 75% от оборота си пред миналия ноември - т.е. ако фирма е имала 100 000 евро оборот, осъмва в банковата си сметка със 75 000 евро. Така карантина се преживява лесно 1 месец - и за работодателите, и за работниците. Тук, дето всичко е опоскано и окрадено, знаем как са нещата. Очакват ни бунтове на ГЛАДА.

    Коментиран от #6

  • 6 Дервишово семе

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "55555":

    И е така, и не е така, но определено няма база за сравнение с България.
  • 7 не може да бъде

    1 1 Отговор
    Присъединявам се към тези които изразяват различни съмнения по повод информацията.Но главното съмнение,на което е посветена статията на James Forsyth в Times.е дали епидемията убива вярата на хората в западната демокрацея-И отговорът е да!Авторът счита ,че Изтокът-Китай,Южна Корея,Япония,Виетнам,Тайван,а също и Русия се справят много по-добре и това се вижда с невъоръжено око!А последствията от епидемията ще имат и сериозни икономически измерения-в комплект с тези от иконочическата криза.И количествените натрупвания ще доведат до качествени изменения ,които в края на десетилетието ще доведат до промяна в съотношението на силите.Учете китайски!
  • 8 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    Видях ги по скуп,готвят се за Хелоуин ,но няма да излизат вечерта!Времето е мрачно днес в Германия и студено!В бг е студено ,но над 2000метра,а към Черни връх е облачно с мъгла!Това с което ни плашите и затваряте се -нарича Биологично оръжие насочено срещу,господарите на света!Не е за нас-Гоите и затова ще ви Гледаме сеира и на Щаба и на професорите и на Англосаксонския дявол!