2 Ноември, 2020 07:40 4 574 8

Скандал! Областен управител се извини за туита: Възрастните не са от значение

  • италия-
  • ковид-19

Джовани Тоти обвини за случилото се своя мениджър за социалните медии

Скандал! Областен управител се извини за туита: Възрастните не са от значение  - 1
Снимка: Shutterstock

Управителят на италианската област Лигурия - с най-голям процент жители на възраст над 65 години - се извини за туит, според който възрастните не са от съществено значение за икономиката на страната, която се бори с Covid-19, предаде Асошиейтед прес.

В. "Кориере дела сера" съобщи, че областният управител на Лигурия - Джовани Тоти на среща с министри днес се застъпил за ограничаване на излизането от дома за хората над 70 години в опит да се избегне национална пълна карантина заради вълната от инфекции.

"Колкото и да ни боли за всяка жертва на Covid-19, трябва да не забравяме тези данни - само вчера от 25-те смъртни случая в Лигурия - 22 са възрастни пациенти. Повечето са пенсионери, без съществено значение за производственото усилие", написа Тоти, който е на 52.

Сенатор Маурицио Гаспари, на 64, порица оценката на Тоти за ценността на възрастните като - "безумна".

По-късно Тоти се извини за "недоразумението", за което обвини своя мениджър за социалните медии.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дидо

    19 2 Отговор
    То и нашия премиер е със същото мнение за пенсиите,ама журналята нямат топки да задават въпроси и го галят с перце!
  • 3 др Гей Билтс

    3 1 Отговор
    Няма какво да се извинява, нали ще ги боцкат. След това нищо няма да е от значение за пенсиите.
  • 4 на село

    8 2 Отговор
    "Скандал! Областен управител се извини за туита: Възрастните не са от значение." Ако беше в щатите,щяха да му обяснят,кое е от значение,ама в Италия и в България е "оле-мале!".Възрастните хора lives matter,щом и Black lives matter.
  • 5 Hmhmhm

    10 2 Отговор
    Тия двамата румънци не спрях те да ги лепите навсякъде
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И там са същите като тука

    8 1 Отговор
    Мразят възрастните щото са непотребни и измислиха грипа да ги уморят щото европата има наи много възрастни и тука е наи лошо положението ...що нема истерия в латинска америка япония африка далечния север не само европата цирика
  • 8 Българин

    0 0 Отговор
    Анатоли мамата му е.... е на българския език. Знаем, че сте умни и начетени ама има и по-прости хорица. Дайте им възможност да разберат за какво иде реч, не да мигат, като мишка в трици.