Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 10:55 3 464 10

Втора вълна! Кметът на Солун иска пълна карантина и вечерен час

  • солун-
  • карантина

Днес по спешност в града пристига министърът на здравеопазването, а до края на деня се очаква въвеждане на извънреден вечерен час и забрана за движение извън Солун

Втора вълна! Кметът на Солун иска пълна карантина и вечерен час  - 1
Снимка: Shutterstock

Здравните властите в Гърция са в готовност да блокират Солун, като част от мерките за ограничение на разпространението на Covid-19. Областта е най-силно засегнатият от коронавируса район. За последните два дни положителните проби там са 1288. От утре в сила влиза карантина в област Атика и Северна Гърция.

Кметът на Солун поиска от правителството да се въведе пълна карантина с вечерен час от 20:00 ч. до 5:00 сутринта. Настоява за забрана за напускане и влизане в града.

"Намираме се в положение на война", заяви кметът Константинос Зервас и отново прикани за пълно и стриктно спазване на мерките. Броят на заразените в Солун надмина и заразените в най-голямата област Атика. Положителните проби надхвърлиха 11%, сочат данните от Covid статистиката.

Поради критичното състояние в Солун министерството на здравеопазването на Гърция активира план за извънредна ситуация. В готовност са хеликоптери, които да прехвърлят болни с коронавирус от Солун в други райони на страната, където има места в специализираните отделения на болниците.

Днес по спешност в Солун пристига министърът на здравеопазването, а до края на деня се очаква въвеждане на извънреден вечерен час и забрана за движение извън Солун.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БоКопомазаните

    12 0 Отговор
    Тук хеликоптери само за ПКП-та !
  • 2 Един

    45 4 Отговор
    Не мога да разбера как точно се бори вируса с вечерен час! Всичко това си е чиста проба фашизъм и никакво друго обяснение няма за тия дивотии в последните месеци!
  • 3 доброжелател

    27 0 Отговор
    Дедо Дони каза......щом спечеля изборите...Ковида ще изчезне на следващия ден!!!
  • 4 666

    17 2 Отговор
    На тия Гърчета им дават яко пари пари да ги правят тия глупости!!!

    Коментиран от #6

  • 5 koko

    15 0 Отговор
    и каква беше логиката за тестовете, затварянето на пунктовете и ограниченията за пътуване през лятото? да не би и сега вируса да го носят туристите?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Сливи за смет

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Не, просто солунският кмет са го купили банкстерите. Така купуват и политическата върхушка на държавите.
  • 7 Логиката

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "koko":

    е нов световен ред и редуцирането на населението.
  • 8 NikNay

    8 0 Отговор
    Още малко и Европа ще заприлича на демократичен концлагер с либерално настроени управници изповядващи евро атлантическите ценности.
  • 9 Логиката мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "koko":

    Беше да поуспокоят платежоспособните германци и англичани, че вирусоносните българи и румънци са контролирани и няма да ги заразят .... ама както казваш, ялова работа .... а и иначе в момента всички се надпреварват да се издокарат за пред избирателите, колко много ги е грижа за тях, а отделно .... правителството, колкото по-круто действа в името на народа, толкова повече щети за икономиката (то и без друго в момента гръцкия туризъм е в летаргия), а колкото повече са щетите за икономиката, толкова повече парса от заделените от Ес средства за борба с последиците от пандемията! Да живее единството!
  • 10 В събота пред столична лаборатория

    0 0 Отговор
    В 9 сутринта имаше опашка от поне 30 човека. На въпроса ми към рецепционистката, какво е това чудо, отговора беше, че това не било нищо, просто паниката била повсеместна и всеки се изследвал с нужда и без нужда. ПСР-и в събота не правели били, тоест паниката наистина е повсеместна и за всичко.