Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 16:28 1 842 14

СЗО планира да достави до 2 млрд. дози Covid ваксини през 2021 г.

  • ваксина-
  • световна здравна организация

184 държави по света са се присъединили към програмата COVAX, която има за цел да ускори изследванията и разработването на ваксина срещу коронавирус

СЗО планира да достави до 2 млрд. дози Covid ваксини през 2021 г.  - 1
Снимка: Shutterstock

Представителят на Световната здравна организация (СЗО) Мелита Вуйнович заяви пред руската агенция ТАСС, че агенцията се надява да разпространи до 2 милиарда дози ваксина срещу Covid-19 до до края на 2021 година.

"СЗО проявява предпазлив оптимизъм по отношение на факта, че скоро в световен мащаб ще се появят безопасни и ефективни ваксини, както и фармацевтични продукти, които ще помогнат в борбата с тази пандемия. Така например, с помощта на механизма COVAX, СЗО се надява да разпределят равномерно до 2 милиарда дози от една или няколко ваксини до края на 2021 година", посочи г-жа Вуйнович.

Досега 184 държави по света са се присъединили към програмата на СЗО COVAX, която има за цел да ускори изследванията и разработването на ваксина срещу коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не действа

    17 1 Отговор
    нали нямало имунитет бре ?
  • 2 не мерси

    19 1 Отговор
    А, да си ги задържат. Не им ги щем... Като се ваксинират и видим дали са безопасни, тогава.

    Коментиран от #13

  • 3 ???????

    14 1 Отговор
    Да разбирам ли,че ваксините са в момент на производство и се чака да се наплашат достатъчно хората,че да си ги сложат.Как се произвежда 2 милиарда бройки от нещо,което още не е открито?

    Коментиран от #7

  • 4 Алфа Чакал

    17 0 Отговор
    Аз ,пък като гледах вчера видеото с римляните който бяха в критично състояние и се лекуват от Корона(Нали министъра каза ,че в болници са най-тежкия случей),видях ,че лекарския персонал беше прибягнал до нетрадиционен метод.Бяха им пуснали кючеци и милите римляни се бяха съблекли голи до кръста и ООО,ЧУДО.Състоянието им рязко се подобри и почнаха да танцуват сякаш са здрави.Дори един донесе Червено Джони.Как е излязъл да го купи не знам,нали спазва мерки,може да е дарение от БЧК.Според мен Министерството на здравеопазването трябва веднага да разпространи видеото в световен мащаб и да оповести СЗО за ефекта.А вие да спрете да си мислите ,че на римляните им дават пари да се правят на болни от Корона, за да можем после пред ЕС да представим повече болни и да преведат помощи който да си останат във властта и да не се разпределят между населението.СПРЕТЕ ДА СИ ГО МИСЛИТЕ!

    Коментиран от #9

  • 5 Петьо Петров

    5 1 Отговор
    К-Конспиративно
    О-Обсебване
    В-Възприемано
    И-Изключително
    Д-Депресиращо
    19-минимален брой паник атаки на ден
  • 6 5ко

    9 0 Отговор
    СЗО-то е директво на хранилката на демонократите и изпълнява поръчката на бил гейТС и дедо шорош. Ако правителство закупи и е за тази "ваксина", то е също в заговора на "филантропите", споменати по - горе. И ЗАПОМНЕТЕ! ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ВСЯКА ЕДНА ВАКСИНА Е НУЖЕН ПЕРИОД ОТ 20 ДО 25 ГОДИНИ. Който ви казва, че това не е вярно ЛЪЖЕ. Направете си сметка колко са честни и добронамерени тези които предлагат в по - ранни срокове. И да се види ефекта от последствията какви и колко ще бъдат.
  • 7 шит 😉

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "???????":

    Те са за африканци и резанки как не разбра.Ние го знаем невежите не
  • 8 По едно зелено

    3 0 Отговор
    Гущерче да им подари " производител" за всяка бройкс,яка пачка,а?
  • 9 Ти не си алфа чакал

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Чакал":

    Ти си Алфа рибок ,шаран!Това на видеото не е болница!В ковид отделение не можеш да вкараш телефон и алкохол!Това е някаква журналистическа партенка.Ама на шарани повече не им и трябва .На бастун кълват.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Един

    3 0 Отговор
    Малей! КЕФ! Какви пари само ще спечелят!!!
  • 11 Верно ли

    3 0 Отговор
    Aaa, дойдохме си на думата - тея някакъв търговски представител и доставчик били, пък аз си мислех, че работата им е да се грижат за общественото здраве. Блажени са вярващите...
  • 12 Алфа Чакал

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти не си алфа чакал":

    Аз не съм никакъв,но те си правят пари ,а ние си пишем тук.
  • 13 Да де, така де

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "не мерси":

    И всички 💉 ще бъдат с чипче
  • 14 Що бе 😡 оу

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти не си алфа чакал":

    Ти па да не си бил в ковид болница, а?! 🤕 😡