Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 14:54 2 950 6

Рекорден брой заразени в Унгария

  • унгария-
  • коронавирус-
  • рекорд-
  • петер сиярто

Смъртните случаи се увеличиха също с рекордните 90

Рекорден брой заразени в Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария съобщи, че са регистрирани 4219 нови случаи на коронавируса в сряда – най-големият брой за ден досега, като новозаразените за първи път са над 4000, предаде Ройтерс, съобщи БНР.

Смъртните случаи се увеличиха също с рекордните 90, и вече общо са 2063. Броят на настанените с коронавирус пациенти в болници се увеличи до 4871, като 355 са в интензивни отделения. Заради влошаването на ситуацията с новия коронавирус през нощта в страната ще бъде в сила полицейски час, съобщи снощи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес. Той обясни във видеозапис във Фейсбук, че целта на мерките е да не бъдат препълнени болниците, на фона на увеличаването на броя на заразените.

Извънредното положение, което позволява на правителството да управлява с укази, влиза в сила в полунощ, уточни Орбан. Унгарският премиер подчерта, че новите мерки са необходими, за да могат болниците да продължат да функционират. „Трябва да оставим настрана политическите дебати“, призова Орбан на фона на критиките срещу него, че използва епидемията, за да затегне своята хватка върху властта. Унгарският премиер добави, че ще поиска от парламента да одобри въвеждането на извънредно положение за период от 90 дни и полицейски час от полунощ до 5 ч. сутринта.

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията Унгария е на трето място на континента по брой починали на 1 милион жители след Чехия и Белгия, отбелязва Франс прес. Унгарският външен министър е дал днес положителна проба за Covid-19 в Тайланд, съобщи тайландският здравен министър, цитиран от АФП. Предният ден той кацна в кралството след среща с премиера на Камбоджа Хун Сен. Петер Сиярто пристигна в Пномпен във вторник за еднодневна официална визита за подписване на споразумения в областта на гражданското въздухоплаване, селското стопанство и управлението на водите, както и за подновяването на работата на посолството след 25-годишно прекъсване.

Унгарският дипломат №1 пристигна във вторник вечерта в Банкок и бързо бе настанен в болница след позитивен тест. Той „показа, че има Covid-19, но няма никакви симптоми“, каза пред репортери тайландският здравен министър Анутин Чарнвиракул, след като посети Сиярто днес. „Тестовете на целия му антураж са негативни“, добави той. Планираните срещи на Сиярто в Банкок са отменени, като за него е поръчан отделен самолет, който да го прибере в Унгария отделно от придружаващата го делегация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А у нас

    6 5 Отговор
    кога най-после ще затворят всичко?
  • 3 Адженда 21

    14 2 Отговор
    Този филм първа част го гледахме и преди 5г с Атипичната пневмония. И тогава щяха да се препълнят болниците, а после какво стана само шкафа се препълни.

    Коментиран от #4

  • 4 Псевдоним

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Адженда 21":

    Всъщност го гледахме много пъти под различна форма - ТОРС, птичи грип, свински грип, МЕРС и сега пак. Като общото е, че се омесва ловко реалното с медийните лакърдии. Различното е, че сега и ние си чешем езиците.
  • 5 Hoho Boho

    6 1 Отговор
    Една епидемия приключва, когато
    критична маса от населението прекара заболяването и получи имунитет
    или, когато гостоприемникът престане да съществува
    и вирусът няма на кого да се предава...
  • 6 вианчо

    0 0 Отговор
    Къде пътуват непрекъснато тези политицинасам-натам. Заразяват всички наоколо си. Нали уж има строги мерки,или те се надяват, че са неуязвими, безсмъртни? Въобразяват си, че вършат кой знае колко важни неща, а то глупост след глупост!