Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 07:54 7 910 9

Затварят Гърция

  • гърция-
  • карантина-
  • затваряне-
  • кириакос мицотакис-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атина-
  • граница

Очаква се страната да бъде поставена под пълна карантина от събота

Затварят Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция се готви за пълно затварянe заради коронавируса. Мярката се предлага на властите от епидемиолози в страната заради променящата се с часове коронавирусна обстановка, съобщи БНР.

Гръцки медии съобщават, че се очаква страната да бъде поставена под пълна карантина от събота сутринта за следващите три седмици. Решението ще бъде обявено по време на официално изявление на премиера Кириакос Мицотакис в четвъртък. Трябва се приложат още по-строги мерки за цялата страна, за да се овладее нарастващият ход на разпространение на коронавируса, коментира пред гръцките медии министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Той съобщи, че премиерът е приел предложения план от здравното министерство за ограничаване на разпространението на Covid-19. Гръцки епидемиолози настояват за един месец пълна карантина, която да започне още от петък, в цялата страна с вечерен час и позволено напускане на домовете само с потвърдено разрешение от властите. В същото време по информация на медиите, вероятно правителството ще допусне карантина за срок от три седмици. Ограниченията за очакваната национална карантина ще са по план на приложената вече в Солун и Серес.

В Гърция не се коментира затваряне на границата след съобщението на премиера Мицотакис, че влизането в страната ще е достъпно при утвърдените досега условия: адрес на пребиваване и отрицателен тест за коронавирус. Гърция регистрира рекорден брой новозаразени с Covid-19 - 2646 за денонощие. Най-много от тях са в Солун - 823. Вече 70% от леглата в специализираните отделения за пациенти с коронавирус са заети, сочи информация от гръцкото министерство на здравеопазването. За пореден ден в критична ситуация са северните райони Драма, Кавала и област Родопи. От здравното ведомство в южната ни съседка съобщават, че има организация за прехвърляне на пациенти от Северна Гърция в други райони, където има възможност да бъдат настанени в специализирани болници.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    48 13 Отговор
    А Бойчето обслужва нуждите на Алибегов...
  • 2 Behemoth

    29 12 Отговор
    А ние имаме двойно и Баце каза няма да затваряме и ще ни еректира лично(ама не разбрах един по един ли с двеста или колективно?)

    Коментиран от #3

  • 3 Б.Б.

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Ще се борим до последният човек. Аз, в зайчарника, вий в интензивното.
  • 4 Питам Последния Софиянец

    37 1 Отговор
    Осигуряваш ли работниците си на реалните им заплати? Ако да - дори да ги съкратиш, цяла година могат да не работят и ще си взимат 80% чисто. Ако не - ти си престъпник спрямо тях и нямаш морално право да протестираш.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Кириги

    15 5 Отговор
    То хубаво ,ама май няма ефект от тия карантина,после като отворят ще стане пак същото
  • 6 Борисов съм,вашият диктатор.

    5 4 Отговор
    Хората затварят, ние пък ще държим отворено.
    Кина,опери,театри....да работят.
    Нека се трупат хора,к'во толкова.
    Днес 4000,утре може и 10 000.
    То на раята и без това не и пука за собствения си живот.
  • 7 Работниците грабят яко

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Питам Последния Софиянец":

    Един в една кръчма у студенския сека заран се прибира с неколко стотин лв от балъците...грабят ги яко пияниците
  • 8 Илон

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Питам Последния Софиянец":

    Тука си прав. Една година бях в празници сле като останах без работа. Като си преизчислих разходите (път, кафета, вафлички, фаст фууд и обяд на маса) се почувствах все едно са ми вдигнали заплатата.
  • 9 Не ви стиска лятото да затворите

    7 2 Отговор
    Аз па искам Гърция да затвори лятото в сезона да види целия свят какво е протест и как го правят Гърчилята😂