Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 09:44 3 565 0

Швейцарската армия помага в борбата с вируса

  • швейцария-
  • армия-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • помощ

Армията за втори път тази година се включва в подкрепа на болниците

Швейцарската армия помага в борбата с вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Швейцарското правителство позволи разполагането на 2500 военнослужещи, които да помагат на изпитващата затруднения здравна система да се справи с втората вълна на пандемията от коронавирус, предаде БНР.

Армията за втори път тази година се включва в подкрепа на болниците. Правителството одобри и предоставянето на 350 милиона швейцарски франка като грантове и заеми за професионални и полупрофесионални спортни клубове, засегнати от пандемията.

По данни на швейцарските здравни власти вчера са регистрирани над 10 хиляди нови случая на коронавирус. Смъртните случаи се увеличиха със 73.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА