Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 10:51 1 942 6

Португалия въведе вечерен час

  • португалия-
  • коронавирус-
  • вечерен час

Строги мерки и в Португалия

Португалия въведе вечерен час - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Португалия е поредната европейска държава, която въвежда вечерен час, за да ограничи разпространението на COVID-19, предаде БНТ.

Мярката влиза в сила от днес и засяга над 70 процента от населението на страната. До затягането на режима се стигна, след като през почивните дни броя на заразените в Португалия за денонощие достигна 6 хиляди души.

В различни страни продължават демонстрациите срещу мерките. В световен мащаб от началото на пандемията броят на заразените с коронавирус вече надхвърли 50 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    10 2 Отговор
    Как вечерния час спира разпространението на корона вирус !?!? Ами той, като се наспи и сутринта, ще е още по-бодър и активен !

    Коментиран от #3

  • 2 Мишо

    1 12 Отговор
    редно е и в българия да ваведат заштото метежниците само разнасат опасната зараза и накрая умират невини и добри хора за сметка на триото. оставка на радев!
  • 3 Просто

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    Ограничава ходенето по гости и срещите между хората така.

    Коментиран от #5

  • 4 Боко Боков

    7 2 Отговор
    Цял свят е проси и въвежда мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям. Когато измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистех гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 5 😷😷😷

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Просто":

    Тази "логика" издиша ! Днес гледам една жена по ТВ-то разказва, как спазвала всички мерки даже и кафе навън даже не си взимала и пак вирусът я пробил...през детето й от училище и покрай това всички ! Та какво, като е живяла във "вакум" ?? Това с вечерния час си е само да мачкат хората, чисто психически, доказан ефект няма, както и т.н. "локдауни" !

    Коментиран от #6

  • 6 Просто

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Ограничава, не изкоренява. Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са тези приложени в Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.