Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 07:21 25 037 36

Меркел обяви кога ограниченията ще отпаднат напълно

  • германия-
  • ваксина-
  • ангела меркел-
  • ограничения-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • имунитет

За първи път тя е толкова конкретна по въпроса

Меркел обяви кога ограниченията ще отпаднат напълно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"В момента няма никаква нужда да говорим за разхлабване на мерките. Евентуално те дори трябва да бъдат затегнати", каза Ангела Меркел на онлайн-съвещание на президиума на ХДС, информира телевизия n-TV.

Само ден по-рано канцлерката обяви, че ограниченията в обществения живот ще отпаднат напълно чак когато 60% до 70% от населението придобият имунитет срещу коронавируса - независимо дали вследствие на прекарано заболяване или благодарение на ваксинация. За първи път тя направи толкова конкретно изказване по въпроса.

"Ваксината няма да е задължителна"

Вчера канцлерката зае ясна позиция и относно самото ваксиниране. Меркел предполага, че след появата на ваксина първо ще бъдат имунизирани лекари, болногледачи и друг медицински персонал, както и хора от рисковите групи.

В свое видеообръщение от Берлин канцлерката подчерта изрично, че "никой няма да бъде принуждаван да се ваксинира". По думите ѝ, германското правителство се надява "твърде скоро" да има вече разрешителни за допусната ваксина. И наистина, белези за подобен пробив вече има.

Пробив в производството на ваксина

Германската фирма "Biontech" от град Майнц и нейният партньор "Pfizer" днес публикуваха дългоочакваните данни от третата фаза на клиничните изпитания на потенциалната ваксина BNT162b2.

От тях става ясно, че седем дни след инжектиране на втората доза препаратът е показал ефективност от над 90%. Това означава, че 28 дни след първата имунизация се създава защита срещу коронавируса. Ваксинацията се състои от общо две дози по 30 микрограма. Колко дълго трае този имунитет засега не е ясно. "Biontech" и "Pfizer" са подали молба за спешна регистрация и в Америка.

Близо 44 000 души участват в изпитанието на потенциалната ваксина - сред тях има хора на възраст между 16 и 85 години, както и хора с предварителни заболявания като СПИН, Хепатит С или B и други. Студията по изследването на потенциалната ваксина продължава и ще следи здравословното състояние на участниците в продължение на две години.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поне

    35 5 Отговор
    година ще е така , както вървят нещата ! За съжаление .

    Коментиран от #15

  • 2 Covid 19

    34 6 Отговор
    Ще паднат при Covid 2876 година!
  • 3 Кико

    38 25 Отговор
    Какви падания на мерки бе това е новият световен ред мерки ще има докато сме живи дори и нашите деца и техните деца ще имат мерки до 2100 ще има коронавирус макар че и да правят мерки ама аз гледам в статистиките заразените си вървят яко

    Коментиран от #18

  • 4 Факт

    40 41 Отговор
    Тръмп падна от власт начи скоро ще изчезне вирусченцето.Да не забравяме че Китай го пуснаха за да го свялят от власт в отговор на митата.

    Коментиран от #6

  • 5 Еразъм

    50 18 Отговор
    Не е Меркел човекът, който решава кога ще паднат мерките. Това ще го решава Бил Гейтс!

    Коментиран от #21

  • 6 Дано

    47 8 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Но Тръмп за съжаление е само една кукла на конци. Какъвто ще бъде и Байдън.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 др Гей Билтс

    10 21 Отговор
    Имаше един филм 28 дни по-късно. Ще се мре яко, яко ще се мре.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЙ Х@Й

    88 7 Отговор
    Я , МЕРКЕЛ СЕГА КАЗВА ТОВА , КОЕТО МАНГЪРОВ ГОВОРИ ОТ САМОТО НАЧАЛО !
  • 12 БАЙ Х@Й

    28 2 Отговор
    Дали ще я обявят и нея за еретик !
  • 13 БАЙ Х@Й

    92 6 Отговор
    Доц. Мангъров: 70% от българите трябва да преболедуват, никакви мерки не могат да го спрат/28.04.20.г.

    Коментиран от #16, #22

  • 14 Диверсант

    93 4 Отговор
    Някой чувал ли е да има негър или арабин от тия къде заляха Европа да е заразен, интубиран, умрял и въпреки концлагера за европейците тия продължават да идват, кой ги контролира, какви мерки спазват, къде ходят по биологични нужди. Ос.аха паркове и градини повече от кучетата, но средствата за масово оглупяване нито дума
  • 15 С това овче

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Поне":

    поведение и мислене нещата вървят откакто е тук човека като погледнем историята какво ни показва е моето мнение.Във фейса постоянно се споделят мъдри цитати и мисли от хиляди години така актуални и до днес,а от това какво следва да се замислим?
  • 16 Не бъркай нещата

    18 30 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й":

    Меркел казва: "когато 60-70% придобият имунитет (дали с ваксина, дали чрез "преболедуване")", т.е., когато разпространението на заразата намалее и бъде овладяно. Мангъров казва, че 70% от българите трябва да го преболедуват и ЩЕ има колективен имунитет - нещо, което все още не е доказано. Изказването на Меркел и на Мангъров са смислово различни, макар и в двете да фигурират "70%" и "колективен имунитет".

    Коментиран от #20

  • 17 Енергията следва вниманието

    20 1 Отговор
    Махалата се хранят с енергията на хората.Когато сте обезпокоени или възмутени от нещо, давате енергия на махало. Всичко, което може да предизвика ответна негативна реакция, е провокирано от
    махалата. Негативната енергия е любимото им ястие.

    Това, което е ужасно, е, че махалата не само поглъщат енергията, но също във финия свят карат хората да действат по един фин начин, по който те да поглъщат повече енергия. Ако сте напрегнати или притеснени за нещо, бъдете сигурни, че хората около вас ще правят неща, които ще ви дразнят, и ще го правят до оня момент, когато и вие ще ги оставите на мира

    Коментиран от #26

  • 18 И всеки го приема

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кико":

    спокойно без да вярва в себе си,че това е възможно да бъде променено,но за да се провали този нов световен ред е нужно хората да се променят,а това е проблем за масата,тя иска да има господари и да бъде контролирана и управлявана.
  • 19 Куера

    3 1 Отговор
    Коя махала ромската ли
  • 20 Нещата все повече се избистрят

    29 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не бъркай нещата":

    Ваксината вече е другият момент на който ще се акцентира вниманието на овцете,но мислите ли,пе ще ви кажат колко народ е измрял вследствие от ваксинирането?
    Първа точка от планан е създаване на проблем.
    Втора точка да се създаде решение на проблема .
    Трета точка е да се наложи и приеме проблема от тълпата.
    Четвърта точка да се изкача в кулминационния момент да се представи и предложи решението и то съответно ще бъде продадено на манипулираната маса срещу пари и това ще поддържа желанието да се работи и търсят източници на пари,от което се вижда как те са инструмент да има контрол над робите,които накрая ще искат доброволно да си получат смъртоносната ваксина.
    Този метод от години се е доказал,че работи и невярващите го осъзнаха и се събудиха.
    Вижте как във времето ще става това,което искат господарите ви.

    Коментиран от #24

  • 21 Не случайно

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Еразъм":

    се появи вече информация за приложение на телефона благодарение на което ще си правим сами изследване какво е здравословното ни състояние,защото докторите уж да нямат контакт с нас при подобни случаи на заразяване,а и Гейтс нали е пророк и от години познава всичко в еволюцията на технологиите.
    Излишно е да питам на кого са приложенията за онлайн обучение по време на Корона вируса?
  • 22 На немски изказването на Меркел

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й":

    е предадено с "wenn 60 bis 70 Prozent der Bevölkerung gegen das Virus immun sind". Така, тая думичка "wenn" означава не само "когато", но и "ако". Меркел, за разлика от Мангъров, не казва че 60-70% имунни ще бъдат постигнати чрез преболедуване. Казва: 60-70% с имунитет, независимо дали това ще бъде постигнато чрез преболедуване или чрез ваксина, т.е. не е ясно, дали вярва в постигането на въпросния имунитет чрез преболедуване. Даже е малко вероятно да го вярва, защото непрекъснато говори, че числата трябва да бъдат намалени, иначе ще им прегрее здравната система. Което, от своя страна, означава продължителен локдаун, даже говори за допълнително затягане на Америките, от което пък ще им рухне икономиката. Според мен тя залага повече надежди на ваксина, а не на имунитет, придобие по естествен път. За разлика от Мангъров, макар че почва да ми се струва, че и той всъщност се стреми към ваксина.

    Коментиран от #23, #34

  • 23 На немски изказването...

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "На немски изказването на Меркел":

    "...на Америките..." да се чете "...на мерките" (егаси и автокорекцията!)
  • 24 Това защо го пишеш на мен?

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Нещата все повече се избистрят":

    Аз господари нямам, адресирай си писанието към друг. Ако искаш прочети ком.22, малко мои размишления върху казаното от Меркел.

    Коментиран от #28

  • 25 Затваряне

    16 10 Отговор
    Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко това приложи Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
  • 26 Ами,

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Енергията следва вниманието":

    Да те подсетя че махалото има ДВЕ положения!
  • 27 С две думи

    10 1 Отговор
    на въпроса: когиш? Отговора е никогиш! Само, че всичко на този свят си има начало и край, глобализмът-сатанизъм също, въпроса е кога...
  • 28 А Меркел какъв фактор е

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Това защо го пишеш на мен?":

    и специалист по темата за здравето ?
    Аз слушам и следвам себе си,а не Меркел,Бойко и сие.
  • 29 Доктор Иванов

    4 0 Отговор
    Шефовете на Меркелица също ще се дематериализират.
  • 30 аспирина

    8 0 Отговор
    Добре де , дори и сега да има успех неква си ваксина - ами откъде да съм сигурен че ваксината не оставя ,,отворени врати" към следващия планиран вирус и сетне некой си производител на лекарство да решава дали трябва или не да живея .....
  • 31 Истината

    0 0 Отговор
    Под номер 17. Бравос... Подкрепям, но 26 твърдо не
  • 32 К. Л. М.

    4 0 Отговор
    Всички политици станаха ясновидци. Всички, които вървите срещу народите Бог ще ви накаже!
  • 33 К. Л. М.

    9 0 Отговор
    Скоро ще бъде разгадана истината за пандемията. Ваксини не са нужни. Елита в сянка няма да се скрие от Бог.
  • 34 Не е вярно

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "На немски изказването на Меркел":

    Мангъров изрично каза в ефир , че няма да се ваксинира и е логично , след като казват , че самият вирус мутира.
  • 35 ПАТРИОТ!!!

    1 0 Отговор
    Да започна се, дори вече не го крият .Със "спечелените "избори на ИзраелоАмериканския мафиот от клановете на Рокфелер и съдружие за чипиране на населението на планетата за трайно и адекватно контролирани и подчинени .Това е достатъчно със тези 60;70% така наречена ваксина.във всяка една държава .Питам ,защо точно след изборите който уж е спечелил така наречения нов "Президент на Америка ".Като има ваксина която може да помогне срещу вируса ,не бе оповестено преди това ????.Защото нямааааа ,а има ЧИПИРАНЕ И ПРЕВРЪЩАНЕ НА ХОРАТА В РОБОТИ!!!!!!
  • 36 Бати Гошо вестникарчето

    0 0 Отговор
    Меркел да не е говорила с Мангъров?