16 Ноември, 2020 08:51 13 068 58

Нечуван брой заразени с коронавирус

  • коронавирус-
  • заразени-
  • рекорд-
  • пандемия-
  • сащ-
  • сзо

Съединените щати са най-тежко засегнатата държава

Нечуван брой заразени с коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Световната здравна организация отбеляза рекорден брой нови случаи с коронавирус за едно денонощие. Регистрирани са 660 905 нови случая, предаде БНР.

От началото на пандемията по света са били регистрирани над 53 милиона заразени. Над милион и 300 хиляди души са починали. Съединените щати са най-тежко засегнатата държава. Федералната здравна агенция съобщи за над 155 хиляди нови заразени и 1252 смъртни случая през последното денонощие. С това общият брой на заразените в САЩ надхвърли 10 милиона и 846 хиляди. Смъртните случаи са 245 хиляди.

Заради растящия брой на новите случаи с COVID-19 все повече държави по света всеки ден въвеждат нови ограничения и мерки, за да спрат разпространението на вируса. Масово тестване на населението ще бъде проведено в Австрия, по примера на Словакия. Планът е това да стане към края на карантината, която ще започне утре и ще продължи до 6 декември, съобщи канцлерът Себастиан Курц.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    26 13 Отговор
    Че как няма да са като корпорациите и бил гел си назначиха педофил с деменция за президент
  • 2 др Гей Билтс

    10 8 Отговор
    Ще ги натакмисат до 500 млн, останалите ще ядат шота.
  • 3 чудо за 3 дни

    13 19 Отговор
    И аз го карах, хрема 3 дена, ама пари за ПЦР не ми се дават.

    Коментиран от #5

  • 4 Лелеее

    42 11 Отговор
    НЕЧУВАН брой заразени , дотук минахме 3 пъти населението на земята ...,?
    Купувайте , антибиотици , ваксини , витамини....
    От 10 реклами - 9 са на лекарства ?
    На живеят “независимите” медии , дотук добре се справят !

    Коментиран от #6

  • 5 Рошко

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "чудо за 3 дни":

    За пициар вземат, бе дават не напразно наркос ите са в шок че се правели повече пари от ковид чето, отколкото от наркотици
  • 6 Така е

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лелеее":

    а скоро ще се рекламират ваксини коя от коя по добри и пред лекарските кабинети ще се извиват опашки от мераклии разворили бузки.

    Коментиран от #26

  • 7 Доктора

    17 10 Отговор
    Ваксинирането, т.е. чипирането на населението на земята тече в пълна сила. В Европа гласят закони никой да не може да се движи между държавите, ако няма имунизационен паспорт с поставената ваксина. В Германия го внасят в бундестага за гласуване, а там ще го приемат, защото са гейзери шорошки повечето и от там следват останалите държави. Военните ги подготвят да блокират всички населени места и да не може никой да не излиза от тях. Провеждат им курсове за поставяне на ваксини, защото повечето лекари отказват насила да поставят такива на хората. Още не е прието, а ги подготвят. Познайте дали няма да стане. Сатаната е на земята....

    Коментиран от #10, #53

  • 8 Фак U

    9 6 Отговор
    Ей, вече трети път ме зарази пущината ковидска !Не може ли да ме зарази наведнъж оставащите 7 пъти , та белким се кротнат докторите ! Ама наяждане нямат !
  • 9 Ще се сетите да кажете

    6 10 Отговор
    за Австрия. До днес частичен локдаун, след полунощ - пълен. Дано да помогне. В Израел засега дава добри резултати. Относно масовото тестване - доколкото разбрах, няма да е точно като в Словакия, а на два етапа. В първия, веднага след локдауна, ще влязат определени групи, сред които и учителите. Предполагам, за да могат да бъдат пуснати децата на училище, ако ситуацията го позволява. Вторият, малко преди Коледа, май ще е по-широкомащабен. Не зная, доколко масово тестване на два етапа има смисъл. По-добре от нищо, но най-добре би било при втория етап да бъдат тествани ВСИЧКИ, включително и тези, които са минали през първия.
  • 10 домакин

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Доктора":

    Е, ти пък чак толкова....я малко успокой топката. Да вървят да се ваксинират ковидийотите с примери мозъци. По-мощни е че тези които откажем ваксината ще бъдем подложени на унижение все едно разнасяне този "страшен" вирус.
  • 11 Софиянец

    12 17 Отговор
    Русофилите българомразци продължават да вярват че вирус няма, ей няма такова тъпо населени.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 домакин

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    А западните джендъри сорсоиди продължавате да изпълнявате заповедите на вашите господари да ни разрушат държавата! При това с пълна сила!!☠☠☠🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑☠☠☠☠☠☠☠
  • 14 Ей това сте вие да

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑.......и си заслужавате съдбата....☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
  • 15 tujy

    2 3 Отговор
    Китайското вирусче си избра Байдън. Няма лошо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Павел

    7 3 Отговор
    Нечуван брой? Глупости!
    Просто си вървим по естествения път на новата зараза - всички ще я изкараме и колкото по-рано, толкоз по-добре. Колкото по-рано хората узреят, че не могат да се ският - било с парцали по муцуните, било с други псевдомерки и се поуспокоят, толкова по-бързо ще мине глупавата ситуация, в която нарочно ни поставиха политици и бизнесмагнати.
    А и повечето май вече го минахме - край мен родата цялата и доста колеги и познати. И всеки го мина не по-тежко от грип, наистина. Но повечето ми познати са интелигентни хора - не се шашкат, рядко гледат телевизия, особено нашенска и рядко четат съчинени новини. Знаят, че след тоя вирус ще дойде втори и трети и няма край. Тъй както не се знае и къде исторически е началото.
    Разберете - това е ситуация, в която вие сами помагате на политиците да ви поставят.

    Коментиран от #19

  • 18 Gero

    11 7 Отговор
    Комшията ми е болен от Ковид и е нещо страшно. Не си правете шега с този вирус, че го няма, чипиране и куп глупости. Който не иска, да не вярва, но поне недейте да влияете на хора. Бъдете предпазливи, ценете си здравето и този на близките. Бъдете отговорни, носете маски и спазвайте, където е възможно социална дистанция.

    Коментиран от #20

  • 19 твкт

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Павел":

    Щом в Китай , Япония , Корея , Австралия могат да се скрият значи и другаде може. Зависи с какъв потенциал разполагат. С недоверчиви конспиратори това е мисия невъзможна.
  • 20 Дени

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Gero":

    Геро, никой не твърпди, че "го няма" вирусът. Има го, но не е толкова страшен. Лично го изкарахме - аз, мъжа ми, детето дори, брат ми, снаха ми, колеги. Не комшията. И да, грипът лично ние вкъщи миналата зима го карахме доста по-зле.
    Вирус като вирус - един ще мине, друг ще дойде, едни ще го карат леко, други - тежко, като всеки вирус, но вие сте избрали да вярвате и да се плашите. Колко време ще живеете така? Вирусът и да не ви убие, страхът ще ви погуби.

    Коментиран от #22

  • 21 цифри

    3 4 Отговор
    Това е общо заразени 1 % от населението на света. Повече боледуват от грип. Смъртността е 2,2 %, като в нея вероятно влизат и много хора, починали от съвсем други неща. Същото като грип. Проблемът е в упоритата смъртност и нелечимостта на тези, дето ги хване - но това вече си го знаят тези, дето са го сътворили вируса така, че направо ти скашква дробовете и нищо не помага. Но досега за умрял политик, богаташ или футболист не съм чул. Явно има и метод на лечение, прилаган веднага при първите симптоми, но той не е за обикновените хора. Тях просто ги оставят да си умрат без адекватни грижи. Карат ги да си стоят в къщи по 10-20 дена, докато вече са пътници и чак тогава евентуално ги приемат в болница, но вече няма смисъл, защото е много късно, както казват лекарите.
  • 22 Gero

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "Дени":

    Не е бил страшен за вас. Радвам се, но недейте да наливате масло в огъня, защото за някои хора е доста страшен и завършващ в гроба. Носете маски, бъдете отговорни, това ми е призива, а не казват, че вирус няма, всичко е лъжа..., и бля бля бля

    Коментиран от #25, #27, #31

  • 23 111

    3 2 Отговор
    Редуцират болните и старите индивиди и облекчават системата. Те са толкова отровени с храна...
  • 24 СЛЕД Бб потоп

    8 0 Отговор
    това е щото не пиеха белина !
  • 25 домакин

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "Gero":

    Точно вие наливат "масло в огъня",драги мой! И не стига,че купените медии ни стресират 24 часа в денонощието и продължавайте и вие да всяват излишна паника! И аз както повечето коментирали тук не казвам,че вирус изобщо няма ами просто не е толкова "страшен",колкото ви го представят медиите! Овце избирани!

    Коментиран от #34

  • 26 Coronaviridae

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Ама вас кой ви кара да се ваксинирате? Има и ковчези, я за вас, я за някой близък. Тях не ги рекламират толкова - явно се продават сами.

    Коментиран от #28, #30, #32, #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Минал

    7 2 Отговор
    Геро, масло в огъня наливат точно такива, като теб. Защо плашиш хората? Повечето го изкарват по-леко, доста - безсимптомно или като обикновена настинка. Защо акцентираш върху по-редките случаи? Че то тежки случаи ипри гриповете има. Ти защо гледаш само тях? Че и смяташ, че и останалите следва като теб да се плашат излишно от това, делто не се знае дали, кога и как ще ги стигне?
    Като се плашиш и стряскаш останалите по-леко ли ти става?
    Или смяташ, че така ще се скриеш?
    Не, няма да стане. Ще го изкараш и ти, и почти всички останали.
    Колкото по-спокойни сте, толкова е по-голяма вероятността да го минете като нас - леко и безпроблемно.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ххл

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Gero":

    Геро, не познавам нито един човек, който да смята, че такъв вирус няма.
    Напротив. Има. Само дето е страшен най-вече за уплашените.
    Сори, но наистина такива като вас са вредни - нищо ново не казвате, само стресирате хората със слаба психика излишно.
    Искате да са като вас? Защо? С какво им помагате така?
    На мен не ми вредите, защото отдавна не ме интересува този вирус. Никой не го е изкарал край мен тежко. Аз-също. Хайде - всеки да си гледа работата и не се панирайте излишно.

    Коментиран от #37

  • 32 БЛЯААА БЛЯААА БЛЯАА

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Coronaviridae":

    🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑☠☠☠☠☠☠☠☠
  • 33 МУУУУУУУУУУ

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Coronaviridae":

    🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑........☠☠☠☠☠☠

    Коментиран от #38

  • 34 Coronaviridae

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "домакин":

    Съгласен съм донякъде с теб, но е важно да се осъзнае колко точно е опасен и колко не е. Да вирус има. Вируса има грипоподобни симптоми, но не е грип. По-смъртоносен е от сезонния грип около 20 до 50 пъти. Но от друга страна това НЕ е и Marburg или Ebola по-безобиден е от тях 20 до 40 пъти. Това е. Всеки който си въобразява, че е много здрав или живее много здравословно и затова ще го изкара много леко е възможно и да е много тъп. Всеки който се е затворил в къщи и ходи по улиците с гумени ръкавици очевидно трябва да говори със специалист.

    Коментиран от #36, #39, #49

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ей това сте вие да

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Coronaviridae":

    🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑......☠☠☠☠☠☠☠☠....и си заслужавате съдбата....

    Коментиран от #41

  • 37 Gero

    1 7 Отговор

    До коментар #31 от "ххл":

    Не е стресиране. Опитвам се да предпазя хора, защото това, което виждам е нещо страшно. Съсипва белите дробове, висока температура, високо кръвно....

    Коментиран от #40, #42

  • 38 Coronaviridae

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "МУУУУУУУУУУ":

    То след това май няма много нужда да коментирам интелектуалното равнище на застъпниците за ответната теза.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Точно

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Gero":

    Стресирани е!!! Май много телевизия гледаш!!
  • 41 Coronaviridae

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ей това сте вие да":

    Ооо, да надявам се поне донякъде да съм си заслужил съдбата. Дано да си прав и да не е само късмет. Определено бих бил много горд ако съм си заслужил съдбата. :))
  • 42 муу

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "Gero":

    И как "предпазваш" хората? Лечение ли предлагаш? Превенция защото се видя, че няма. В най-маскираните цяла година вече държави и в момента положението е най-зле. Според отчетите. На които който вярва- негов си проблем, но са такива.
    Като биеш тъпана и плашиш допълнително хората с нещо, което и до сега никой не знае изобщо дали е наистина страшно и колко е страшно, ти не помагаш, а пречиш. Защото има наистина хора със слаба психика, с фобии, с хипохондрии, с реални заболявания. Как им помогна ти, Геро?
    Такива като теб трябва да отговарят по НК за всякавена на паника. Но в момента поръчката е такава - да се плаши стадото, че лесно се управлява.

    Коментиран от #45, #46

  • 43 Миляна 3232

    1 0 Отговор
    Моля който е преминал през заболяването да опише кратко и ясно етапите. Благодаря.
  • 44 Миляна

    5 0 Отговор
    Миляна, при всеки от нас беше различно. За себе си мога да кажа, че първите три дни ми беше просто скофтено. На четвъртия вдигнах температура 37,5, свалих я с аналгин. След това десетина дни ми се спеше постоянно, беше ми лошо, за 3 дни нямах обоняние и вкус, но после всичко се оправи там. Кашлица - слаба, но покашлям вече четвърта седмица, ама това нищо не е. Задух нямах. Това беше.
    Мъжът ми се задъхваше, но пък не му беше лошо и не е губил обоняние и вкюс.
    Общото - и на двама ни се спеше 2 седмици и сме пали по 10-12 часа.
    Детето - само суха кашлица две седмици. Нищо повече.
    Не беше нищо тежко и страшно.

    Коментиран от #48

  • 45 Coronaviridae

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "муу":

    Стадото си чака стадния имунитет водено от "падаря" Мангъров. Със сигурност ако се правим, че проблем няма то той няма да изчезне. И между другото в най-маскираните държави, като например Китай проблема отдавна е символичен с по 18 заразени на ден предимно завръщащи се от Европа и САЩ и с над 5% ръст на икономиката, защото там всичко си работи в момента, но и вирус практически няма. Но те се правиха шоу, не разхождаха носилки за ООИ по летищата и не симулираха мерки. И нямаше - няма да нося маска щото искам всички да ме видят колко съм грозен... Или просто така защото трябва да съм наопъки. Тук е мястото на държавата - не да очаква всеки сам да се оправя, защото по отношение на данъците не очаква всеки да си ги даде по своя преценка... И затова където има държава няма вирус, където има стадо и падари ще има вируси и снега ще ни изненадва всяка година и когато валне дъждец ще преливат язовири, но само ако не са в Перник и в Бургас там са по друга програма.
  • 46 Gero

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "муу":

    На такива като Вас трябва да се прилага НК. А тези маскираните за които споменаваш си нямам на идея кои държави са в главата ти, но в моята са дисциплинираните Южна Корея, Япония, Тайланд..., и в коя държава се е увеличила бройката. Аз пиша това за заболяването, защото мой съсед е болен и прекарва болестта доста зле. Със сигурност не всички го прекарват зле, но ние трябва да бъдем отговорни към тези хора със съпътстващи заболявания, към възрастните и към всички. Какво толкова трудно има да се носи тази маска? Цяло лято не ви ли стигна без маски, виждаме резултатите сега. В началото в България не можехме да помислим за такива цифри. Една била кацнала в София със симптоми и всички вкупом казваха защо са я допуснали. Сега всеки ден хиляди
  • 47 обр

    6 0 Отговор
    Геро, наистина си зле. Лятото бяхме без маски и никой не се разболя. Ти да не искаш да ни кажеш сега, че вирусът седи 4 месеца в латентно състояниелятно време и че от неносенето на маските през юни сега сме изболедували у нас всички през октомври?
    Лъжат ви и вие наивно вярвате в статистики и прогнози, оказали се недоказани. Хубаво - наивни сте, вярвате, но защо държите и останалите да са тъй наивни като вас?
    Текстовете на НК са за такива, точно като теб - всяващи излишна паника и напрежение сред хората. Само че от близо година МС не си върши работата, един там се разтакава в една джибка и пуска записи от нея, като го нарича "държавно управление". И няма кой реално да ви търси отговорност, а за нея си има основание.
  • 48 Миляна 3232

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Миляна":

    Благодаря. А по- тежките варианти?

    Коментиран от #50

  • 49 Май

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Coronaviridae":

    съвсем си загубил връзка с пихтията в главата си.Поне това е добре видно от безсмислиците ти.
  • 50 До Миляна

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Миляна 3232":

    Миляна, околоно нас много тежки не сме имали. Един близък мина на антибиотик само, защото доста кашляше и повръщаше, но не е имал пневмония. Той се чувстваше много изтощен, без сили и лежеше вкъщи две седмици.
    Другите - масово като нас.
  • 51 хахаха

    3 1 Отговор
    абе що не наблегнете на инфото, че коронавируса е върлувал в Италия още септември 2019? Преди няколко месеца пак така тихомълком мина инфото, че вируса го е имало в Испания още през януари 2019...китайски та китайски...
  • 52 хахаха

    2 1 Отговор
    98,935 човека в цял свят карат коронавируса в тежка или критична форма, което е 1% от активните случаи в момента... та това викате е страшен вайръс? ами само едно ще добавя, от СПИН са умрели повече хора тая година , отколкото от ковид...
  • 53 111

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доктора":

    Аман от параноични психарс
  • 54 уса

    2 0 Отговор
    най голямата лъжа за курона вир-уса,какво съвпадение УСА
  • 55 СЗО. ВИРУСА НЯМА ДА СПРЕ ДОКАТО ТЕКАТ

    1 0 Отговор
    Милиарди към личните ви сметки и тези на производители на Тестове, ваксини, маски, скафандри и всякакви консумативи и лекарства свързани с лечение и предпазване от КВ19!!! Когато намалеят много приходитеви, ще си отиде и Вироса!!! Сега Жънете милиарди???!!!
  • 56 СЗО. ВИРУСА НЯМА ДА СПРЕ ДОКАТО ТЕКАТ

    0 0 Отговор
    Милиарди към личните ви сметки и тези на производители на Тестове, ваксини, маски, скафандри и всякакви консумативи и лекарства свързани с лечение и предпазване от КВ19!!! Когато намалеят много приходитеви, ще си отиде и Вироса!!! Сега Жънете милиарди???!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.